Bøker og Børst fyller 10 år! Slik skal det feires

Thomas Dybdahl, diverse DJs og hjemmelaget bursdagskake er blant det som skal skje gjennom helga.

Publisert:
JUBILANT: Bøker Og Børst i Fargegata fyller 10 år.

Fra torsdag til og med søndag blir det alt fra intim Thomas Dybdahl-konsert og spinnville Dj-er til god gammeldags bursdagskake i langform og nystekte lapper å finne i Fargegata.

Bøker og Børst fyller nemlig 10 år, og setter av de neste dagene til å feire dette. Du finner hele programmet nederst i artikkelen.

– Torsdag kveld skal Thomas Dubdahl ha konsert - det blir veldig bra. Vi har holdt det hemmelig så lenge som mulig. Det er fri entré og vi tror det er mange folk som vil ta turen, sier Tom H. Brekke.

LES MER:

* Bøker og Børst ble denne høsten kåret til #byasbeste utested!

Sammen med kona Jeanette M. Jensen har han drevet kafé-utestedet de siste seks årene. Det er mye som har forandret seg.

– Tiden har gått veldig fort! Det var to damer som startet opp Bøker og Børst for ti år siden - jeg kom inn etter andre året. Etter at de hadde drevet i fire år kjøpte jeg og Jeanette det opp. Det har vært veldig kjekt å se utviklingen fra da til nå, sier Brekke.

BREKKE: Tom H. Brekke og kona Jeanette M. Jensen har drevet Bøker og Børst sammen de siste seks årene.

Har gått fra 4 til 250 ølsorter

– Hvordan har stedet forandret seg over årene?

– Vi har utvidet en god del. Da jeg startet her hadde vi bare sånn trykknapp-kaffe fra automat. Og vi hadde kun fire ølsorter, mens vi i dag har 250 ulike sorter. Mer hjemmelagde kaker. Mer musikk- og litteratur-arrangementer. Lengre åpningstider. Mye har skjedd!

– La oss mimre litt. Hva husker du best?

– Det er nok ikke én ting som stikker seg frem, men noen av konsertene og Dj-ene vi har hatt hos oss, er blant det jeg husker best. Når det har vært helt stappfullt her inne, og det er så intimt at folk liksom får artisten helt opp i ansiktet - da er det suksess, sier Brekke og fortsetter:

– Ellers koser vi oss virkelig når What's Brewing har en egen mottakelse her før festivalstart - en meet and greet med bryggeriene. Vi er veldig opptatt av øl, og under disse besøkene får vi møtt mange av heltene våre i ølbransjen. Da snakker vi om øl mens vi drikker øl.

– Hver dag er like viktig

Nesten uansett hvilken dag og når på dagen du går forbi eller innom Bøker og Børst, er det mye folk.

– Det er vi utrolig glade for. Hver dag er like viktig for oss - mandag morgen er like viktig som lørdag natt, og vi jobber hardt for at alle skal trives her - alt fra barnehagebarn til pensjonister. Dette er noe vi hele tiden jobber med, helt bevisst. Den sosiale biten er viktig for oss.

De er også opptatt av å fornye seg. De har akkurat byttet ut all tapet og malt taket.

Nå skal de ta seg et pust i bakken før de går i gang med nye prosjekter.

– Vi tenker alltid «hva skal vi gjøre nå?». Vi har pusset opp og bygget om og har hele tiden nye planer, og det har vi nå også - men foreløpig er det ingenting vi vil gå ut med. Nå trenger vi først en pause!

Men først og fremst: Bursdagsfesthelg! Dette skal skje:

Program

Torsdag 8. desember kl. 20.00: Konsert med Thomas Dybdahl

  • Artisten har lenge vært hemmelig, men ble endelig annonsert torsdag formiddag. Her kan det lønne seg å komme tidlig: Ingen bordreservasjon / ingen gjesteliste / fri entré / 18 års aldersgrense.

Fredag 9. desember kl. 22.00: Dj Bjørn

  • Dj Bjørn disker opp med dansbare tunes fra 1960- og 1970-tallet som lokker tilbake sommerfølelsen. Det loves soul, ska, surf og annet snadder.

Lørdag 10. desember kl. 10.00-20.00: Bursdagskake og musikk

  • Kaka serveres fra klokka 10 og utover. Fra tidlig på kvelden blir det kos med Shake it Dj's. Dj Mørkredd rører i heksegryta og maner frem rytmer fra fortiden. Denne gang med Kevin Yelenik. Jubileumsfesten starter klokken åtte.

Søndag 11. desember kl. 11.00: Nystekte lapper

  • Lappesøndag! I tillegg til alt av søtt og bakst som står på den faste menyen, finner B&B søndag frem lappetakken og steker lapper fra klokka 11.00 og til de er tomme for røre.
DYBDAHL: Thomas Dybdahl holder intimkonsert på torsdagen.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* 14 ting du kan gjøre i helgen

LES MER:

* Snart kan du treffe agentene som jaktet på narkotikabaronen Pablo Escobar

LES MER:

* Denne bokhandelen popper opp i Stavanger i julen

Publisert:

Dere har bestemt: Dette er #byasbeste utested!

Dere ga aller flest stemmer til Bøker & Børst!

Publisert: