Fortou åpner dørene neste uke: – Vi har aldri vært så klare som nå!
På menyen står blant annet softis med bacon.
– Javel, åpning på tirsdag! Er dere klare?
– ...
– ?
– Ja, altså. Vi har aldri vært så klare som nå!
Arnt Skjerve og Ørjan Kønig smiler. Litt slitne nå.
Alt er ganske klart til åpning tirsdag 11. oktober, klokken 11.00, altså. Men veien dit har vært lang.
– Vi har møtt på mange utfordringer på veien. Dette er et verna bygg, og ting har tatt tid. Da vi overtok det var det et øvingslokale med fire vegger, og ingenting mer, sier Kønig.
– Gått en del over budsjett
Først var planen at Fortou skulle åpne i første halvdel av juli . Det gikk ikke.
Planen ble derfor revidert, og ny åpningsdato ble spådd i slutten av august/begynnelsen av september-ish .
Det gikk heller ikke.
– Vi ville jo at alt skulle være 100 prosent når vi først åpner, så da utsatte vi. Men på tirdag er vi klare til å åpne, så da åpner vi! loves det.
Kokkeduoen har revet rent alt som var og bygget det opp på ny. Eller - de har hatt håndverkene til å gjøre jobben. Sånt er ikke akkurat billig.
– Prislappen?
– ...
– ?
– Det tror jeg ikke vi skal si. Men vi kan si såpass at det ble mer omfattende enn vi hadde tenkt, og at vi har gått en del over budsjett, sier Skjerve.
Det at de har drevet med catering ved siden av, mens byggearbeidet har pågått, har hjulpet litt på i potten. Dette skal de fortsette med selv etter åpning av selve gatekjøkkenet.
– Vi er faktisk noenlunde fullbooket resten av året, så det er kjekt, sier Skjerve.
Softis med bacon
Fortou vil være et slags moderne gatekjøkken som tilbyr streetfood med en asiatisk twist. På menyen står alt fra «feite chips» til «Cuban melted cheese» med svinenakke, Jarlsberg og salsa fresca.
Og softis med bacon.
– Vi venter på en softismaskin! Det er noe vi har savnet i denne bydelen - det er ingen som har softis. Vi skal ha tre toppinger, som vi lager selv: Bacon, Valrohna-sjokolade og skogsbær. Det blir liksom «softis 2.0», sier Kønig.
– Bacon?
– Ja, det smaker kjempegodt!
– Hoppe i det
Nå gjenstår kun siste finpuss og matprepp før åpning, og så håper duoen at de blir godt mottatt av folket på tirsdag:
– Vi tror vi har et bra utgangspunkt - folk har vært positive til oss. Men vi har litt blanda følelser, sier Skjerve.
– Ja, vi har jo ikke prøvd dette før, så vi vet ikke helt hvordan det vil gå - men vi må bare prøve og se. Hoppe i det, fortsetter Kønig.
– Vi håper i hvert fall på en sykt bra og vellykket åpning på tirsdag! sier de.