Neste uke åpner Olivia i Stavanger: – Vi har brukt to og et halvt år på dette

Olivia-gruppen kommer ikke til å utvide mer. Stavanger blir siste restaurant de åpner i Norge.

Oppdatert:
Marijo Sutlar, Sandra Skoland og Rifaat Ismail er kjøkkensjef, driftssjef og restaurantsjef i den nye restauranten.

– Det er veldig deilig å endelig åpne i Stavanger, sier administrerende direktør i Olivia, Tone Wicklund-Hansen.

Restauranten har tatt over de gamle lokalene til Dolly Dimples, i tillegg til etasjen over, som tidligere besto av kontorlokaler. Wicklund-Hansen forteller at det har vært litt av en jobb å få alt på plass.

Følg Byas.no på Facebook!

Har kostet

De begynte med oppussingen for ett år siden - da hadde de lett etter riktig lokale i halvannet år. I de gamle Dolly-lokalene har de slått hull i taket, og prøvd å gjøre lokalet hyggeligere, blant annet ved å sette skodder på vinduene i andre etasje.

Wicklund-Hansen vil ikke avsløre hvor mye penger de har brukt på lokalene, men sier at det det har kostet.

– Men det har vært et spleiselag mellom oss og gårdeier. Det er både krevende og dyrt å forvandle kjedelige kontorlokaler om til en hyggelig restaurant, sier hun.

– Stavanger er utrolig flinke på mat

Wicklund-Hansen har flere grunner til at det var nettopp Stavanger de ville til.

– Stavanger er utrolig flinke på mat, dere har matfylket, og det er en fin by å være i som restaurant. At dere også har Hotellhøgskolen, er en god match, sier hun.

Det finnes flere italienske restauranter i Stavanger fra før - bare i nærheten finner du Villa 22 og Al Forno. Wicklund-Hansen tror derimot at det er plass til dem også.

Hun trekker at de blant annet lager forskjellige pizzaer - Al Forno og Villa 22 lager pizza a la Napoli, mens Olivia lager pizza a la Roma.

550 ville jobbe der

Flere kjeder som åpner mange restauranter, kan få kritikk for å miste konseptet litt på veien. Det er derfor Olivia åpner såpass få restauranter, forteller hun.

– Nå har vi holdt på med dette lokalet i ett år, og hjertet går virkelig inn i det, sier hun.

Den nye restauranten skaper 50 nye arbeidsplasser, men det var langt flere som søkte på stillingene innenfor servering og på kjøkkenet. 11 ganger så mange, faktisk.

Hele 450 kjempet om å bli servitør, og 100 ville jobbe på kjøkkenet. Wicklund-Hansen er overveldet over responsen.

– Det er en fin pågang. Utrolig bra respons.

Tone Wicklund-Hansen, administrerende direktør og etableringsjef Bent Finset gleder seg «skikkelig» til å åpne i Stavanger.

1,4 millioner gjester i 2017

Hver Olivia-restaurant er inspirert av en by i Italia, og Stavanger har fått Portofino som sin by. Det er fordi at begge byene er kjent for havna si, og båtene som ofte ligger i den.

I fjor åpnet Olivia i Bergen og Trondheim, og i år står altså Stavanger for tur. Oslo har allerede fire utgaver av den populære kjeden. 1,4 millioner gjester besøkte restaurantene i 2017, og restaurantene serverte 1,7 millioner retter.

I 2017 skrev Dagens Næringsliv om gründerne bak Olivia, Gry Holm, Anne Kristi Koppang og Kristin Gjelseth. De så seg nødt til å selge kjeden til et oppkjøpsfond da restauranten rett og slett tjente for mye.

Det var oppkjøpsfondet Herkules gründerne solgte til. Før de kom inn i bildet, hadde Olivia tre restauranter og 188 millioner kroner i årlig omsetning.

– Hva er det som gjør Olivia så populært, tror du?

– Hos oss er alle velkomne. Vi er uformelle og har en variert meny, og så er vi er opptatt av å ta vare på gjestene våre og medarbeiderne våre, sier Wicklund-Hansen.

Men nå blir det ikke flere Olivia-restauranter i Norge. Etter Stavanger, er det stopp. Så står Sverige og Danmark for tur.

– Vi er skikkelig spent og gleder oss skikkelig til å åpne. Vi er veldig takknemlige for mottakelsen vi har fått her i Stavanger, avslutter Wicklund-Hansen.

Olivia åpner mandag 14. mai.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Her skal tidligere Wayne’s-eier starte ny kafé

LES MER:

Lørdag åpner et nytt spisested i Stavanger sentrum

LES MER:

Edgar (22) åpner sin første kafé

Publisert:
Oppdatert:

14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

Har du fått testet dem ut ennå?

Oppdatert: