Aktuelt

(Allerede) nå tennes tusen julelys. Fett nok.

KOMMENTAR: Rent kalender-teknisk er det ikke jul enda, men om du vil være prematur med gjærbakst og ekstrem jule-makeover i hjemmets sfære, så vær min gjest.

Publisert:
 • Fredrik Brimsø

Fredrik Brimsø skriver at folk må få pynte til jul tidlig dersom de vil. FOTO: Scanpix/Linda Winther

«Ka e det han løgen har spist? E an positive te någe nå? Hallooo?»

Jeg tar selvkritikk. Jeg stod opp på rett fot, og hadde en noenlunde god hårdag.

Julen nærmer seg med kapitalistiske stormskritt. Før vi alle skal danse rundt på Kvadrat med en rusfri heroin-knekk og gulpe kakemenn mens vi langer ut for alt som er dyrt og elektrisk, så har noen av oss tatt fatt på å pushe antallet avspillinger av Absolute Christmas på Spotify, og sannsynligvis funnet frem et par sesong-betonte lysestaker også.

 • Følg Byas på YouTube!

– November er ikke årets høydepunkt

«Herremiiiiin, Guddveig... Nå henge an Geir opp de forferdelige julelyså igjen! Kjera folk... Me e jo i november ennå!»

Jeg kan ta de svake sjelers parti når det kommer til vår julete estetiske utfoldelse.

Jeg kan til og med være tilbøyelig til å være litt empatisk når det gjelder vår selvbestemte virkelighetsflukt. November er ikke et av årets høydepunkt. Det begynner å bli mørkt og kaldt, det nærmer seg kanskje eksamen, fotball-sesongen er over, og utenom at skatten går fra Helan til Halvan, er det ikke så uhorvelig mye å rope hurra for.

Ikke vær han fyren. FOTO: BAZ RATNER / X02483

– Må være lov å dra en strofe fra «Deilig er jorden»

Så om Karoline i 17A vil distrahere seg selv fra høst-bluesen med å tyvstarte litt på julevibbene, så hvorfor ikke... Det må vel være innafor å dra en strofe fra Deilig er jorden uten at hoder skal henrulle? Pun intended.

Julepynt- og stemningen som gjerne hører med, er blitt et slags kulturelt Instagram-filter på tilværelsen, og selv om vi kanskje kan kleise på noen hashtags som #toosoon, #whatreally #roflmao og #itshardtobeapessimistman, så fins det verre ting i verden enn en nisse i vinduet i november. Urge uten sukker, for eksempel.

Naturen er jo på godt og vondt innrettet sånn at folk er forskjellige. Om du danser aldri så mye støveldance, så vil du alltid nikke borti noen som kan styre sin begeistring. Og disse menneskene vil tilforlatelig komme i skade for å si «uuuuu med jul!» om så du sparer på godsakene helt til Snekker Andersen mumler på NRK1.

LES OGSÅ:

LES MER:

Sjakk-VM – fordi vi MÅ være best i noe?

– Yolo?

De som elsker alt som julen hører til kan sikkert være i stand til å dekorere en Palme midt i juli om anledningen skulle by seg. Joda, det kan føles som å sprade i badeshortsen i februar eller å feire 17. mai på 1. juledag, men eeeey... yolo.

Det går kanskje an for de mer reserverte av oss å behandle en aversjon mot prematur julestemning litt som vi snakker til misjonærer fra mormoner-kirken. «Ser du har pyntet deg, du er hyggelig, men jeg har en viktig avtale om å male hunden til naboen».

Ergo; det kan hende at julen slutter når påskelammet steker sin siste vaffel på hytta i Ålsheia, men når den begynner, er helt opp til deg selv.

Bare for å ikke være altfor godhjertet her: julebukker som møter opp på døren min før midten av desember risikerer å bli stanget tilbake dit de kom fra. Bææææ.

Publisert:
 1. Kommentar
 2. Jul
 3. 17. mai

Ni serier vi gleder oss til i november

Vi har funnet premieredatoene, slik at du slipper å gå glipp av noe som helst.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. MENINGER
  «...som det meste annet vi gruer oss til fins det et magisk ord knyttet til det hele: Mestring»
  5 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Dette er nyhetene hos Netflix, HBO og Disney i november
  3 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Dette er nyhetene hos HBO, Netflix og Disney+ i desember
  2 MÅNEDER SIDEN
 4. MENINGER
  «Først hamstret vi dasspapir, og så skulle vi plutselig sette oss tett i tett for en prematur bayer under solstrålene?»
  10 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Husker du disse? Åtte trender som døde
  9 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Fant du et skjerf på vei til jobb tirsdag morgen?
  2 ÅR SIDEN