Kjell (20) skyter fart fra gutterommet til musikkollektiv med Arif, Unge Ferrari og Philip Emilio

Kjell Øverland fra Stavanger gikk nylig fra å lage låter og beats på gutterommet til en signering på Nora Collective. Det hele toppet seg da han nylig spilte sin første konsert på en av Oslos mest kjente scener - som Kapteinen.

Publisert:
– Det er ekstremt flinke folk, så jeg sitter med en følelse av stolthet og ydmykhet, sier Kapteinen om personene i musikkollektivet han nå har blitt en del av.

Det siste året har gått raskt for Kjell. Han startet sin karriere som bassist i lyd-kollasjen Machu Piccu, sammen med Lykkeland-aktuelle Amund Harboe. Men da han ble 17 år, oppdaget han hip-hopen.

Beats og bangers, Future og Yung Thug. Til slutt endte demoene hans opp i riktige hender: managerne i musikkollektivet Nora Collective. Nå jobber han sammen med manager Yunus Daar om å styre Kapteinen videre.

– Det er ekstremt flinke folk, så jeg sitter med en følelse av stolthet og ydmykhet. Disse folkene har gjort greiene sin så lenge, møtt på alle mulige problemer og kommet med løsninger. De har vært en stor inspirasjon fra tiden min på gutterommet, og at jeg nå får lov til å jobbe med Nordens største urban-artister er bare helt drøyt.

Ble nesten flau

Arif og Unge Ferrari blant Norges og Nordens største hip-hop stjerner, og i fjor solgte de ut Oslo Spektrum med rett under 10.000 billetter. I høst avsluttet de turneen sin med Stavanger Symfoniorkester på Konserthuset, og det var da Kjell møtte teamet bak stjernene.

– Folkene i Nora Collective var i Stavanger sammen med Arif og Unge Ferrari, og holdt en workshop for ungdommer som vil drive med musikk. Jeg fikk vise frem demoene mine, og da jeg trykket play tok det bare helt av. De digget det og hoppet opp i stolen, jeg ble nesten litt flau, sier han.

Fra Kapteinen sin første konsert på Parkteateret forrige fredag.

Overveldet

Selv om det har skjedd mye det siste året hos Kjell, så er det nå han mener det hele begynner. Det er et startskudd med en ny musikk og sin nylig gjennomførte første konsert noensinne.

Og konserten? Den var foran et nærmest utsolgt Parkteatret under årets by:Larm i Oslo:

– Jeg fikk spille med mange andre flinke artister på en utrolig kul kveld. Jeg ante ikke hvordan folk skulle reagere på musikken min, og ble overveldet av positive tilbakemeldinger. Det er utrolig kult når det er masse folk jeg ikke kjenner, bransjefolk, artister, fans - som aldri har hørt en eneste låt før jeg stod på scenen på fredag.

LES OGSÅ:

– Jeg lager musikk for unge narkomane i StavangerStavanger-artist Isah (19) med på Karpes nye albumThea (21) fra Stavanger er med i årets «Paradise Hotel»: – Mamma begynte å grine
Publisert:

Kjell (21) fra Stavanger slipper debutsingel med Nora Collective

Som «Kapteinen» har Kjell Øverland lagt ut fra kai i gutterommet og seiler nå ut som det nye stjerneskuddet til musikkollektivet Nora Collective.

Publisert: