True North tror de har funnet sitt trekkplaster

Denne baren skulle egentlig lage mat på kjøkkenet. Nå lager de sitt eget øl i stedet for. Med det blir de den første brewpuben i Stavanger!

Publisert:
Harald Halvorsen står bak grytene i True Norths nye bryggeri. Her tester han basen til surølet.

– Det er så mange barer med kjøkken. Det hadde vært veldig tøft å komme inn på det markedet der, sier eier i True North, Tom Løyning.

Han var inspirert av en brewpub han hadde sett i Kristiansand, og tenkte de vel så gjerne kunne prøve seg på noe sånt. Kjøkken hadde de jo, og der kunne det jo like gjerne stå ølbryggerutstyr som komfyr.

Nå har de hanket inn hobby-brygger Harald Halvorsen til å hjelpe til med bryggingen. Han har brygget i fire-fem år, og både barsjef Per Kristian Schieldrop og Løyning skryter av ølet hans. Selv er han sjeldent 100 prosent fornøyd.

Verken Schieldrop og Løyning kan mye om brygging.

– Jeg prøver å lære litt når han holder på, men alt er gresk, sier Schieldrop, og legger til:

– Me drikke det, me.

Følg Byas.no på Instagram!

Smaker «drid»

Utstyret de har investert i, er mindre versjoner av de de store bryggeriene bruker. Der større de store brygger 3000 liter, brygger True North 36. Utstyret kostet 35.000 kroner.

Når Byas er på besøk, holder Halvorsen på med bryggingen av de tre første ølene. En surøl, blant annet.

Foreløpig er det ikke klart, men Halvorsen tar seg en smak av basen for å se at smaken nærmer seg noe.

– Smaker det som det skal? spør Schieldrop.

– Ja. Drid, svarer Halvorsen.

Han forsikrer derimot om at smaken er på riktig vei.

– Det er ringt til det er ferdig, slik jeg har forstått det, sier Schieldrop.

Per Kristian Schieldrop og Tom Løyning i True North Bar håper det nye bryggeriet kan bli et trekkplaster, ikke hovedinntektskilden.

Lanseres snart

Til vanlig jobber brygger Halvorsen som KRLE-lærer i Hommersåk, men han drømmer om å leve av å brygge - selv om at han tror at det er tilnærmet umulig å få til.

Nå holder gjengen på å finne navn som kan passe til de nye ølene, og det er ikke bare enkelt.

– Vi må ha noe som fenger litt, sier Schieldrop.

– Jeg liker godt ordspill. Jeg laget en brown ale som jeg kalte Brune Rudberg, sier Halvorsen.

Ølet de lager, får de kun lov til å selge i sine egne lokaler. Schieldrop håper at alt er klart i løpet av den første uka i mai.

– Nei, da skal jeg i konfirmasjon, sier Halvorsen, som legger til at han satser på «første halvdel av mai».

MER FRA BYAS:

LES MER:

Lervig Aktiebryggeri investerer 10 millioner kroner i nye tanker og pakkelinje

LES MER:

Her er bryggeriene som kommer til What’s Brewing

LES MER:

Vant Spellemann for to måneder siden: Nå har Sløtface gitt bort prisen

LES MER:

Nei da, du blir ikke mer fyllesyk med alderen

Publisert:

True North Brew Pub: – Vi kommer ikke til å satse videre

Etter flere måneders jakt på nye lokaler, er det nå helt slutt for øl- og vinbaren.

Publisert: