To nye restauranter: Fersk tacokjede og brasiliansk steak house åpner dørene

Én av dem åpner fredag 17. juli.

Publisert:
FOGO INNE: Slik ser det ut på Fogo i Sandnes.

Er du glad i mat fra Mellom- og Sør-Amerika, har vi faktisk to gode nyheter til deg!

To nye restauranter åpner dørene i nærmeste framtid.

Fogo - brasiliansk steakhouse-restaurant - kommer i Sandnes. Ja, første åpningsdag blir faktisk fredag 17. juli.

Og så har vi Los Tacos - ja, du gjettet riktig: en tacorestaurant - som nå har varslet at de starter opp i Stavanger.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Kommer monster-pizzaen hit?

LES MER:

Ber politiet stenge Amatören umiddelbart

Bergensk taco(?!)

Los Tacos melder på sin Facebook-side at de åpner ny restaurant i Stavanger i løpet av de neste månedene.

Los Tacos åpnet i januar i Bergen. Men ifølge nettsiden har Los Tacos planer om å utvide i hele Norge.

Ingenting å si på ambisjonene, altså. Men først er Stavanger! Og da tillater vi oss til å kalle det for en (liten) tacokjede allerede.

Akkurat når og hvor er fremdeles uvisst. Los Tacos' mann i Bergen, Brian Kovay, kan bekrefte at de skal servere taco til siddiser, men kan foreløpig ikke røpe når eller hvor. Vi i Byas kommer med en oppdatering så fort vi vet noe.

Prisnivå? Det avhenger av hva og hvor mye du skal fylle tacoen eller tortillaen med.

Burrito koster fra 69 kroner. Taco i skjell fra 9 kroner. Soft taco fra 29 kroner, og salater begynner fra 69 kroner og oppover. Nachos ligger på 49 kroner og oppover.

Los Tacos

Brasiliansk i Sandnes

Egentlig skulle grillhuset Fogo (ild/bål på portugisisk), som holder til i Sandnes Kulturhus-bygget, ha vært i drift et par måneders tid nå. Men ting tar som kjent tid. Enkelte kunder begynner å bli ganske utålmodige, ifølge Facebook-siden.

\- Så nå er det ordentlig sultne etter Fogo! Det var ikke akkurat en planlagt strategi, men det ser ut til å ha fungert bra, ler daglig leder Janaina Magalhaes.

Uansett, konseptet er ganske enkelt: Kjøtt. Kjøtt, kjøtt!

\- I Brasil er grilling og kjøtt svære greier - og ikke minst billigere enn i Skandinavia. Det er mange ulike sideretter og fra grillen kommer flere slag kjøtt - rødt, kylling, svin, lam - laget på store grillspyd servert for å deles. Det er en svært sosial måte å spise på, forteller hun.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Charlottenlund er konkurs

ÅPNER SNART: Egentlig skulle restauranten åpne i mai. Ventetiden har gjort flere av kundene utålmodige.

Grønt kort = fortsett!

Åpningsdagen er det kun de som har booket bord som kommer inn, men fra og med lørdag av er det fritt fram for alle. Og det blir kanskje en litt annerledes måte å spise på, enn det de fleste av oss er vant til.

Når du setter deg, vil du få et kort som er grønt på ene siden og rødt på den andre.

\- Er den grønne siden opp, vil du fortsette å få servering. Er du mett eller ønsker en pause, snur du til rødt.

Det koster 340 kroner (ikke inkludert dessert eller drikke). Det er også mulig å velge en buffet-løsning. Da koster det 300 kroner. Felles for begge er at man har bordet i 1,5 time.

\- Men vi vil selvfølgelig ikke jage deg ut av restauranten, bare vise deg til et annet sted hvor du kan nyte drinken eller kaffen din, understreker Janaina.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Tre bare steder for veggismat i Stavanger

LES MER:

Hos Egget er stilen casual, maten Formel 1

Publisert:

Anmeldelse av Fogo i Sandnes: Her blir du mett!

Ha løst belte og sulten mage når du besøker Fogo i Sandnes.

Publisert:
  • AV: Jan-Erik Larsen