Aktuelt

Stjernekokken starter nytt konsept med Alex Sushi i Stavanger

La ned den kritikerroste restauranten Kita i desember. Nå er han klar med noe helt nytt.

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen
Da Øyvind Næsheim kom tilbake til Norge igjen, startet han opp restauranten Kita på Magasin Blaa. Den drev han i litt over ett år. Nå skal han samarbeide med Alex Sushi.

– Jeg hadde egentlig andre planer etter Kita. Jeg skulle gå en ny retning, men så tok Petter kontakt med meg, sier Øyvind Næsheim (37).

Han snakker om Petter Sandberg, mannen bak Alex Suhi.

– Da vi traff hverandre i vinter, merket jeg fort at vi hadde samme filosofi og tanker om hva vi ønsket å gjøre matmessig, forteller 37-åringen fra Ganddal.

Følg Byas.no på Facebook!

Bredere tilbud

Etter ett års drift, bestemte Næsheim seg for å legge ned den kritikerroste restauranten Kita.

Restauranten serverte sitt siste måltid i desember i fjor.

Etter fire måneders «pause» med foredrag og idémyldring, er det nå et nytt konsept som står på trappene.

Denne gangen under fanen til Alex Sushi.

Den 3. mai er det nye konseptet klart for publikum i Stavanger.

– Da jeg startet Kita, hadde vi ingen sushi. Jeg ville vise at japansk mat var mer enn det. Alex Sushi er veldig gode på sushi, men jeg er Øyvind Næsheim og kommer til å fortsette å gjøre det jeg er god på, sier 37-åringen.

Det betyr at Alex Sushi nå vil få flere kalde forretter, salater, varmretter, kjøttretter.

– Vi utvider til en fullverdig izakaya-restaurant, forklarer Næsheim.

Dersom du ikke er helt stødig i japansk, er izakaya et sted du går etter jobb for å dele noen drinker og ta en matbit.

Eller som Næsheim selv forklarte det, da Byas tok en prat med ham før han åpnet Kita:

– Det er en litt uformell møteplass, hvor du kan komme og både spise og drikke godt.

Her skal Næsheim utføre sine kokkekunster, ved Alex Sushi i Haakon VIIs gate 7 i Stavanger.

Kunnskap og erfaring

Eier av Alex Sushi, Petter Sandberg, er strålende fornøyd med å få Næsheim med på laget.

– Jeg er veldig, veldig glad. Kjempeglad! sier han over telefon på vei til Stavanger.

Hva tilfører han restauranten?

– Kunnskap og erfaring som vi ikke har fra før. Han tilfører også en nysgjerrighet og interesse når det gjelder råvarer, særlig norske, som jeg også synes er veldig spennende og viktig.

Han beskriver 37-åringen som skolert og leken. Næsheim har nemlig vært i gamet en stund!

Stjernekokken flyttet hjem igjen til Norge i 2015, etter 12 år i utlandet.

Utenfor landegrensene gjorde han stor karriere ved den anerkjente restaurantkjeden Nobu.

Han har blant annet jobbet på Hawaii, i London, Hong Kong og Beijing.

– Her har Øyvind fått masse god erfaring. Dette, samt erfaringen fra Kita, kommer han til å ta med seg inn til oss i Alex Sushi. Det blir spennende for både oss og ham, sier Sandberg.

– Jeg har skjøvet på noe annet på grunn av dette, så det kommer mer, men det er fortsatt for tidlig å lansere, sier 37-åringen.

Mer på gang

Foreløpig er kombinasjonen «Næsheim + Alex Sushi» kun tilgjengelig i Stavanger.

– Men vi jobber også mot restaurantene i Oslo. Jeg er inne i hele systemet. Her i Stavanger kommer vi til å kjøre konseptet først, og når ting sitter bra, kommer vi til å implementere dette i menyen ved andre restauranter, sier han.

Når dette skjer, er uvisst. Her er det ingen som har hastverk.

– Da vi snakket med deg sist, ville du gå din egen vei og finne på noe spennende. Er dette svaret?

– Jeg har skjøvet på noe annet på grunn av dette, så det kommer mer, men det er fortsatt for tidlig å lansere, sier 37-åringen hemmelighetsfullt.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Har pusset opp i halvannen måned: Slik blir nye Skagen Restaurant

LES MER:

Nå skal Sabi Sushi åpne omakase-restaurant i Oslo

LES MER:

Nå kan du teste ut denne restaurant-trenden i Stavanger

LES MER:

Tilbyr ikke restauranten utkjøring? Disse kommer kanskje til Stavanger!

Publisert:
  1. Restaurant
  2. Stavanger
  3. Mat og drikke

Kita kommer tilbake på Magasin Blaa

Nå skal restaurantkonseptet Kita igjen inn i lokalene til Deja Vu på Magasin Blaa, men kun for en kort periode.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Alex Sushi i Stavanger stenger dørene
    4 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Dette er stjernekokkens nye lekegrind
    1 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Déjà Vu: Her kommer 60 meter med uteservering
    1 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Sumo har åpnet i Tollboden: – Vi er klare for å vokse videre i Rogaland
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Nytt Sabi Sushi-konsept åpner i Stavanger sentrum
    2 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Sabi Sushi-gründer satser over 20 millioner på restauranter i utlandet
    4 ÅR SIDEN