Utelivet plages av tyver: Her ble 5 mobiler stjålet på en kveld

Problemet gjelder hele bransjen, mener utelivsaktør.

Publisert:
  • Ina Gundersen
Tyver forsynte seg med mobiler fra Cementens gjester i helgen.

– I det siste har jeg hørt om flere som har blitt frastjålet mobiltelefoner, vesker med store verdier i, kåper og klær. Bare i min omgangskrets og venner av venner er det opptil flere som har opplevd det samme, skriver Cementen-gjest Pål E. Andersen i en e-post.

Følg Byas.no på Facebook!

Plages av tyver innimellom

– Da min venninne forrige helg ble frastjålet sin mobiltelefon gikk hun tilbake til Cementen dagen etter for å se om de hadde funnet telefonen hennes. Det hadde de ikke og kunne fortelle henne at de hadde fått inn etterspørsel etter fem mobiltelefoner som hadde forsvunnet samme kveld. I og med at en del mennesker er fulle/brisne og kanskje føler skyld for tyveriene selv, er det også mørketall her. Dette er ikke slik det skal være, sier han videre og presiserer at han selv ikke er utsatt for tyveri.

Daglig leder ved Cementen, Nils Østenfor, bekrefter at det forsvant fem mobiltelefoner i løpet av en kveld.

Tydelig at det ikke er en tilfeldighet.

– Da er det tydelig at det ikke er en tilfeldighet. Det er beklagelig at sånt skjer. Vi har snakket om dette internt, tatt det opp med vaktene, ansatte og at de må følge godt med. Mer har vi ikke myndighet til å gjøre, sier han.

– Det har likevel vært få tyverier det siste året, men hadde litt større problemer for cirka to års tid siden. Da prøvde vi å gjøre det vi kunne innenfor vår myndighet. Vi vil gjøre så godt vi kan nå og. Generelt vil vi oppfordre folk til å politianmelde alle tyverier, sier Østenfor.

LES MER:

Her skal en helt ny restaurant satse på fjord, gård og skog Her skal en helt ny restaurant satse på fjord, gård og skog

- Klarer vi å ta noen på fersken, blir det politianmeldt med en gang, sier Ståle Mørch, som driver blant annet Dickens.

Vurderer å advare gjestene

Ståle Mørch, innehaver av Dickens, Kontoret og Sjøhuset Skagen, mener det har vært en oppblomstring av tyverier den siste tiden.

–Det blir stjålet hos oss også. Hele utebransjen er oppmerksom på problemet. Av og til kommer gjenger som opererer på den måten, så drar de igjen når det blir varmt rundt ørene på dem. Vi prøver å oppfordre gjestene om å passe på tingene sine, men det er ikke lett hvis profesjonelle står bak. Vi har diskutert om vi skal henge opp plakater. Klarer vi å ta noen på fersken, blir det politianmeldt med en gang, sier han.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Julelysene tent hos Beverly: – Mye pynt?! Jeg synes det er alt for lite! Julelysene tent hos Beverly: – Mye pynt?! Jeg synes det er alt for lite!

LES MER:

Et av disse utestedene er Stavangers mest lønnsomme. Klarer du å gjette hvilket? Et av disse utestedene er Stavangers mest lønnsomme. Klarer du å gjette hvilket?

LES MER:

Fått bankkort uten bilde? Pass på hvis du bruker pass på byen! Fått bankkort uten bilde? Pass på hvis du bruker pass på byen!

Publisert:

– Jeg tror Dickens er i de beste hender og at det nye konseptet kommer til å bli bra

Det sier Ståle Mørch før hans siste helg som Dickens-sjef. Fra neste uke tar Beverly-eier Øivind Ekeland over lokalet.

Publisert: