Fikk du ikke delt bildene på Utopia med en gang? Dette er årsaken

Telenor vurderer å forbedre mobilnettet før neste års Utopia-festival.

Oppdatert:
Steve Angello avsluttet festivalen utenfor Konserthuset lørdag. Denne dagen var datatrafikken i området 17,5 ganger høyere enn normalen.

– Vi ser at dataopplevelsen kunne vært bedre, innrømmer dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Du var nok ikke den eneste som merket at oppdateringene på Instagram, Snapchat eller Facebook til tider gikk ganske tregt.

Det har en naturlig forklaring, viser tall som Byas har fått fra Telenor.

Mange lastet opp

På det meste var 656 brukere koblet opp mot basestasjonen i Bjergsted på en gang i løpet av helga. Det normale er ca 50 personer.

Datatrafikken fredag og lørdag gir også et godt inntrykk av at det ikke var en normal helg utenfor Konserthuset.

  • Fredag ble det lastet opp 45 gigabyte med data. Dette er ti ganger mer enn normalen.
  • Lørdag ble det lastet opp 35 gigabyte data, dette er hele 17,5 ganger mer enn hva som er normalt, ifølge statistikken fra Telenor.

Også nedlasting av data er høyere enn normalt. Fredag og lørdag ble det lastet ned henholdsvis 114 og 93 gigabyte. Dette er 4,5 og 5,5 ganger mer enn normalen for basestasjonen i Bjergsted.

Bildet viser festivalområdet og basestasjonen i Bjergsted.

Vurderer tiltak

– Basestasjonen peker ikke direkte ned mot festivalområdet. Derfor blir ikke kapasiteten utnyttet godt nok og opplevelsen blir derfor dårlig, sier telenordirektøren og legger til at selskapet vurderer tiltak for å bedre situasjonen før neste års festival.

– Hvilke tiltak vil dere gjøre?

– Dette kan være å sette inn en ekstra basestasjon eller utvide kapasiteten som allerede er der. Det er foreløpig uvisst om vi kommer til å gjøre noe, men festivalen er inne på lista over arrangementer vi må vurdere til neste år, sier Amundsen.

Det gikk 45 gigabyte med data gjennom basestasjonen i Bjergsted fredag. Det er ti ganger mer enn normalen. Samme kveld spilte Kygo.

Godt nett betyr mye

Festivalsjefen Espen Yung Svendsen merket også at nettet til tider gikk sakte, men forteller at han selv har vært på festivaler hvor den store ansamlingen av mennesker har ført til at mobildata har vært totalt fraværende.

Selv vurderte festivalen eget gjestenett i år, men Svendsen forteller at det ble for dyrt. Derfor setter han svært stor pris på ordene til telenordirektøren. Det vil komme festivalen og andre arrangementer til gode.

LES OGSÅ:

– Utopia har som mål å vokse 20 til 30 prosent framover. Samtidig er amfiet utenfor Konserthuset et område som vil bli brukt mye i framtiden, både Tall Ships og fotballfeber hadde arrangementer der i år, sier Svendsen.

Han legger ikke skjul på at godt nett betyr mye for festivalen.

– Vi ønsker selvsagt at folk skal leke seg så mye som mulig på sosiale medier. Det handler om at festivalen når ut til flere folk, sier Svendsen.

Ikke alle hadde mobilen oppe da Steve Angello gikk på scenen lørdag - heldigvis.

Eminem topper i år

Selv om nettet til tider gikk tregt, var det ingen krise. Snaps og Instagram-posts kom gjennom etter et par forsøk.

Amundsen forteller at han har vært borti ekstreme tilfeller.

Under Eminem-konserten i Oslo i sommer registrerte basestasjonen 18.000 samtaler og 250 gigabyte data i løpet av en time.

– Det er solid. Da må vi ut med egne vogner for å utvide kapasiteten, sier han.

Publisert:
Oppdatert:

10 fine øyeblikk fra Utopia-festivalen

Regnvær, sol, ponchoer og lettkledd festivalmote. Her er noen fine øyeblikk vi husker fra festivalen.

Publisert: