− De som har gjeld, barnevakt og dalende sexliv må se Dybdahl

Ekspertene har talt: Disse artistene bør du få med seg under årets Mablis-festival i Vålandskogen.

Publisert:
GOD STEMNING: Fra Mablis i fjor.

Til helgen braker det løs en ny runde av musikkfestivalen Mablis i Vålandskogen i Stavanger.

9. og 10. juni skal forhåpentlig tusenvis av feststemte mennesker samles foran de to scenene (Ajax og Bajass) som skal bære totalt 18 artister gjennom helgen. I fjor tok omtrent 3000 «festivalister» turen innom.

Disse sangfuglene skal skape stemning i skogen kommende helg:

Janove, Nora Collective (Unge Ferrari, Arif og Philip Emilio), Sondre Justad, Thomas Dybdahl, Xavier Rudd (AUS), Amanda Delara, Hjerteslag, Izabell, Kjartan Lauritzen, Myra, Nag, Sassy Kraimspri, Sigrid, Hanne Vasshus, Lüt og Tore Pang.

Følg Byas.no på Facebook!

Vi spurte et par musikkyndige mennesker om hva de synes om programmet, hvem de mener man bør få med seg og hva de tror blir festivalens høydepunkt.

Leif Tore Lindø: Det kan bli kjibas med 12 grader og regn

Hvem: Kulturjournalist og musikkanmelder i Stavanger Aftenblad.

− Hva synes du om årets program?

Årets program bærer preg av en festival som er litt i oppstarten, ikke har de store pengene å bruke og prøver å fange både 22-åringer og 42-åringer. Programmet vil nok – i seg selv – ikke trekke de store hordene, men heller ikke skremme bort særlig mange, sier han og utdyper:

Det er en slags samsending mellom P1 og P3. Jeg er veldig usikker på om miksen av artister vil fungere, men jeg har tatt feil før, tidlig på 90-tallet en gang. Stalltipset er at de klarer seg fint med 18–22 grader og litt sol, kos-i-parken-opplegg med forfriskninger og kort vei hjem, men at det kan bli kjibas med 12 grader og regn.

− Hvem er absolutte «må sees»?

De som har gjeld, barnevakt og dalende sexliv må se Dybdahl. Det kan få deg til å glemme gjelda, forsvare barnevaktutgiftene og muuuligens få fart under dynene senere på kvelden. Dybdahl er i form. Ytterst, ytterst god konsert i Konserthuset i vår, sier Lindø og legger til:

Sondre Justad er bra. Masse personlige pronomen som slutter på Æ. Hjerteslag er et stilig indieband. Sigrid blir også bra.

− Hva tror du blir det største høydepunktet under årets Mablis?

Høydepunktet? Tja. To tips: Allsangen på Janoves «Verden går til helvete tralala» og lyden av Dybdahl. Jeg tar også en råkjangs og tipper Tore Pang stiller i Viking-drakt. Det er i så fall ein snobepåse av ein mann i meget lekker innpakning.

Espen Yung Svendsen: Sigrid er et klart «must see»

Hvem: Festivalsjef for Utopia og tidligere musikkansvarlig ved Tou Scene.

− Hva synes du om årets program?

Programmet på Mablis er fint! En god balanse av nasjonalt, lokalt og til og med første internasjonale artist i år. Veldig kjekt å se at festivalen støtter det lokale musikerlivet så bra som de gjør.

− Hvem er absolutte «må sees»?

Selvsagt er Sigrid et «must see». For det første er hun nok en skatt snytt ut av nesa på Norge som kommer til å ta over verden, mye sammenlignbart med Aurora, Astrid S og Julie Bergan. Hun viser attitude på scenen, har en utrolig stemme og ikke minst så langt et knippe svært solide låter, sier Yung Svendsen og fortsetter:

Jeg må også nevne Kjartan Lauritzen som er min sønns (21 mnd) favoritt - morsomme tekster, sjarmerende type og dønn ærlig - jeg har selv ofte vært på steder som han refererer til, og det er akkurat slik som blir skildret i tekstene. Utenom det må jeg nevne min gode venn Sondre Justad - verdens kuleste nordlending - som får det til å rive i hjertet mitt.

Ellers så er det bare å støtte rundt de lokale artistene som blir presentert, som Izzy, Tore Pang og resten av gjengen – for noen mennesker!

− Hva tror du blir det største høydepunktet under årets Mablis?

Tror nok ikke en kommer foruten Janove som er en av landets aller fineste entertainere og jeg vet at hvis det er en som kan dirigere et par tusen fans så er det han. Han vil nok både varme stemmebåndene og danseføttene. Utenom det mener jeg at Sigrid blir det som vil ta alle på senga.

Daniel Engen: Årets program virker sterkere enn i fjor

Hvem: Festivalsjef for Musikkfest i Stavanger.

− Hva synes du om årets program?

Årets program virker sterkere enn i fjor, og er fremdeles solid lokalt forankret noe vi i Musikkfest er veldig glade i. Både Nag, Sassy Kraimspri og Tore Pang var alle på årets Musikkfest-program.

− Hvem er absolutte «må sees»?

Foruten de allerede nevnte over synes jeg Janove sitt soloprosjekt funker kanonbra. Og Dybdahl, Izabell og Hanne Vasshus vet vi alle hva står for. Sondre Justad lyder kjempefint, og Hjerteslag er en kul booking.

Det er en del band som ligger i vannskorpa her, og det er alltid fett å ha en del slike på plakaten før de blir store.

− Hva tror du blir det største høydepunktet under årets Mablis?

Det tipper jeg blir Janove. Jeg rekker dessverre ikke innom Mablis i år selv, på grunn av en spillejobb med eget band, men jeg tipper de som drar på Mablis kommer til å få en kjempeopplevelse!

Mer fra Byas.no:

Nytt navn til UtopiaVil du være Mablis-daten til Elisabeth?Hvorfor snakker dama på lokaltoget østlandsk?
Publisert:

Nå er Mablis-lineupen komplett: Slik er programmet!

Tore Pang er siste artist på programmet. Neste uke braker det løs i Vålandskogen!

Oppdatert: