Fløyel takker for seg: – Vi kan ikke fortsette å drive på denne måten

Butikken skulle bli klesmerkets ansikt utad, men nå velger Madla-gründerne å stenge dørene kun ni måneder etter at de åpnet.

Publisert:
Daglig leder David Møller sier at gründerne ikke lenger har tid til å drive butikken slik som de vil.

Det var butikken selv som meldte om steningen i et innlegg på Facebook. Daglig leder David Møller begrunner beslutningen med at tiden ikke strekker til.

– Det å drive butikk er som å ha et lite barn, det trenger omsorg. Det klarer vi ikke å gi akkurat nå, sier han.

Fløyel har holdt til å Nygata i Stavanger. De holder dørene åpne ut januar.

Tidstyv

Han og makker Per Erik Smith startet opp klesmerket i en kjeller på Madla tilbake i 2015. Siden den gang har det vokst, og plaggene har blitt populære blant artister og kjendiser som blant annet Karpe og Nora Collective.

Det er her, i tillegg til bedrifter og idrettslag, at duoen har sine største kunder. Dette betyr også at det er her mesteparten av inntektene kommer fra.

– Vi en totalleverandør som tar oss av alt fra design, produksjon og frakt. Det blir mye når vi har en butikk å drive i tillegg. Det tar tid, tid som vi burde brukt på andre ting. Vi kan ikke fortsette å drive på denne måten, sier Møller.

Butikkdriften har heller ikke vært lønnsom for gründerne, forteller Møller.

– Ikke sunn drift

Regnskapene viser at det ikke har vært dårlige tider for Fløyel. Klesmerket drives gjennom selskapet Löwetand AS. Fra 2016 til 2017 steg inntektene fra 1,3 til 4,2 millioner kroner, noe som ga et overskudd på 1,2 millioner kroner, ifølge Proff.no.

Fjorårets regnskap er ikke offentlig ennå, men Møller ønsker ikke å si så mye mer enn at målet er å gå i null.

– Butikketableringen kostet oss en plass mellom to til tre hundre tusen kroner. Mens det dårlige været herjet i høst, var det nærmest ikke en sjel å se i gatene. Så i det store og det hele har det ikke vært sunn drift i butikken, sier han.

Møller tør ikke spå om Fløyel vil komme tilbake som en fysisk butikk i nær framtid. Disse planene er foreløpig lagt på is.

– Vi må bare takke for støtten som vi har fått fra kunder som har vært innom. Det har vært veldig gøy og lærerrikt, avslutter han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Så mange prikker har ditt favorittutested

LES MER:

Dette er de 10 mest likte bildene på Instagram i 2018

LES MER:

Kloster legger ned butikken i Søregata i Stavanger

LES MER:

Er det litt kjedelig på jobben? Da kan du bli inspirert av denne gjengen!

Publisert:

Ny butikk flytter inn i Nygata

Blomz Accessories skal inn i det tomme lokalet i Nygata 12.

Publisert: