Aktuelt

Harry Pepper vant Taco-NM: – Vi har nok det mest spenstige bidraget

Tacoen Harry Pepper konkurrerer med består av steinsopp, tindved, fasan og multer.

Restaurantsjef Gustav Tveit og sous chef Lars Aspen satser på seier i Taco-NM. - Det er ikke fryktelig viktig, men det er jo stas og god reklame, sier Aspen. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Norsk høst har kræsja i Mexico, erklærer restaurantsjef Gustav Tveit.

Steinsopptortilla, jordskokkrem med habanero, confit av fasanlår, fasanbryst, sprøstekt bacon flambert i tequila, og tilsatt agavesirup. Salsa gjort på multer, tindved og habanero og sprøstekt fasanskinn. Denne retten har fått navnet «Fy fasan, så god fasan-taco» og har gjort Harry Pepper til Norgesmestre i taco.

– Vi har nok det mest spenstige bidraget, tror Tveit.

Det er tre andre lag med i konkurransen - to restaurantlag og ett publikumslag.

– Dersom vi ikke vinner, håper jeg publikumslaget gjør det. Det er nesten like gjevt, sier Tveit.

– Nå har du mista alt du har av bergenser, sier sous chef Lars Aspen.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Vant ikke i fjor

Den velkjente Stavanger-restauranten deltok på Taco-NM i fjor også, men da glapp seieren. I år er de derimot sikre på at de drar seieren i havn.

– Vi trenger ikke «lykke til», sier Tveit.

– Og der var bergenseren tilbake, ler Aspen.

Følg Byas på Instagram!

Tilhengere av fredagstacoen

Tacoen til Harry Pepper-gjengen er kanskje litt mer avansert enn den folk flest lager på fredager, men både Tveit og Aspen er store fans av den klassiske folketacoen.

– Men hvordan kan man oppgradere den litt?

– Lager man egen guacamole og salsa eller pico de gallo, har man allerede hevet retten mange hakk, sier Tveit.

At folk spiser ferdiglaget guacamole, forstår hverken Tveit eller Aspen noe av.

– Den ertestuingen der er jo helt grusom, sier Tveit.

Dropp den kjøpe-guacamolen og lag den selv, lyder anbefalingen! FOTO: Scanpix

Oppskriften på suksess

I hjemmelaget pico de gallo anbefaler Tveit og Aspen ingrediensene tomat, rødløk, koriander, hvitløk, chili, lime og salt og pepper.

– Så smaker du deg frem til hvor mye du må ha av hva, tipser Tveit.

I guacamolen har man akkurat de samme ingrediensene, i tillegg til avokado.

– Men vær forsiktig med korianderen. Noen elsker det, og noen mener det smaker såpe, sier Tveit.

– Jeg er en av dem, legger Aspen til.

Andre ting man kan gjøre for at tacoen skal bli litt mer spennende, er å bytte ut kjøttdeigen.

– Man kan bruke både biff og kylling, sier Tveit.

LES OGSÅ:

LES MER:

Slik lager du sunn og god mat på stramt budsjett

LES MER:

Slik lager du enkelt bedre kaffe hjemme

Bacon på tacoen?

Aspen oppfordrer folk til å bruke det de har i kjøleskapet, og til å benytte tacomåltidet som en mulighet til å få spist opp rester.

– Og bacon er alltid lov, sier Aspen.

– Blir ikke det litt dominerende?

– Er det en negativ ting, spør Aspen, som har bacon tatovert på armen.

Bacon på tacoen? En innertier, mener Harry Pepper-gutta! FOTO: Scanpix

Åpner snart i nye lokaler

Det er mange baller i luften for Harry Pepper, som flytter inn i nye lokaler i høst.

Åpningsdato er lørdag 4. november, og heldigvis ser det ut til å være klart for åpning innen den tid.

– Hvordan ser det ut der nede nå?

– Helt jæ****, ler Tveit.

– Men det er syvmilssteg hver dag der nede, så det går fort, legger han til.

– Skal feire oss hjem

Konkurransen avholdes fredag i Oslo. Kokkene smaker på maten klokken 11.40, og kort etter kommer dommen.

Det er Tveit og Aspen som reiser, og forhåpentligvis tar de med seg seieren hjem igjen.

– Da skal vi feire oss hjem, avslutter Tveit.

OPPDATERING: Byas får beskjed fredag ettermiddag at Harry Pepper gikk seirende ut av konkurransene, og nå kan krone seg med NM-tittel! Gratulerer!!!

– Det gikk som planlagt, jubler Tveit.

– Deilig! roper Lars Aspen.

Dersom du vil smake på smaken av NM-gull, er det mulig, for nå kommer vinner-retten på menyen hos Harry Pepper i en begrenset periode.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Vil du være hotelldirektør for én dag?

LES MER:

13 gode matretter med kun tre ingredienser

LES MER:

Det begynte med en foodtruck, men nå utvider sushi-kjeden igjen

Publisert:

Oppdatert:

  1. Restaurant
  2. NM
  3. Høst
  4. Stavanger
  5. Sosiale medier

«Spis for 100»-uka: Se alle rettene du kan få for en hundrings

På mandag starter matfesten i Stavanger. Da kan du få deg et godt måltid til en billig penge.

Relaterte artikler

  1. AKTUELT

    «Spis for 100»-uka: Gi din vurdering!

    4 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT

    Her er de nominerte til #byasbeste utested

    1 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT

    Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!

    7 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT

    Peppes Pizza-opning i Stavanger vart utsett

    8 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT

    Hva er #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!

    3 ÅR SIDEN
  6. KULTUR

    Her er noe av det som har hendt siden 2010

    5 MÅNEDER SIDEN