Aktuelt

Truls Thomsen fra Pjolter og Punsj har skrevet bok om gin

Truls Thomsen (30) har ikke skrevet noe av lengre karakter siden videregående. Nå har han skrevet nesten 200 sider om gin.

Truls Thomsen lager en dry martini med gin. Den skal røres, ikke ristes slik James Bond gjør, forteller han. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Det har vært veldig kjekt, sier Truls Thomsen.

Den ferske forfatteren har nettopp gitt ut boka «Gin - En bartenders guide».

Thomsen, som ikke har skrevet lengre tekster siden videregående, fikk forespørselen om å skrive en bok om gin i januar. Heldigvis har han tidligere gjort mye research om gin.

Thomsen har nok mer kunnskap om gin enn hvermannsen, og kan blant annet fortelle at gin er en av få brenneviner som ikke er laget for å drikkes rent. Det har vært et viktig brennevin i cocktailens historie, og man finner gin i drink-oppskrifter laget for 200–300 år siden.

  • I fjor stakk gjengen i Pjolter og Punsj av med seieren i Bartenders Choice Awards for beste nyåpning: – Vanvittig kult

Følg Byas.no på Instagram!

– Krevende, men veldig kjekt

Han beskriver prosessen med å skrive en bok som krevende, men også som veldig kjekt. I tillegg til å være forfatter, har han jobbet fulltid i baren han åpnet for to år siden, Pjolter og Punsj.

Og det at han ikke har skrevet noe langt siden videregående - det merkes.

– Jeg har fått mye hjelp med språk og rettskriving, men det var interessant å skrive igjen.

Av og til visste han ikke helt i hvilken ende han skulle starte. Da endte han opp med å bare skrive noe, og så sette det sammen etterpå.

LES MER:

Når du går på date, har bartenderne orkesterplass

LES MER:

Åpnet for et halvt år siden, nå kan baren vinne fire priser: – Det er helt vanvittig

Her er boka! – Jeg trenger ikke handle julegaver i år, sier forfatteren. FOTO: Ingebjørg Iversen

Vil lage sin egen gin

Han har tidligere besøkt flere ginbrenneri, både store og små. Han legger ikke skjul på at det er en liten drøm å få lage sin egen gin en gang. Faktisk er det det brennevinet han ville laget, dersom han kunne laget akkurat det han ville.

Thomsen er glad boka har kommet ut. Da er nemlig alle julegavene i boks.

– Får de signerte eksemplarer, da?

– Bare hvis de har vært snille.

Publisert:

  1. Alkohol
  2. Bokhandel
  3. Underholdning
  4. Kultur
  5. Guide

Pjolter & Punsj er nominert til fire priser for andre år på rad: – En bekreftelse på at vi gjør noe riktig

– Jeg hadde ikke trodd det, sier barsjef Truls Thomsen.

Relaterte artikler

  1. AKTUELT

    Åpner ny bar, men er skremt over utviklingen i utelivsbransjen

    8 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT

    Pjolter og Punsj vant pris: - Vi har oppnådd det vi ønsker

    1 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT

    Lokalt utested med storeslem under prisutdeling i Stockholm

    6 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT

    Disse popper opp i Stavanger sentrum i julen

    1 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT

    Restauranten ble startet på budsjett for to år siden, men har for lengst blitt lagt merke til

    6 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT

    Dotmasters «Hekkanunger» lyser opp den tidligere triste undergangen

    12 MÅNEDER SIDEN