Aktuelt

Å dra på ferietur med venner kan forbedre helsen din, viser studie.

Nå kan det å ta en ferie med dine nærmeste venner være til nytte for din mentale og fysiske velvære, ifølge en studie fra Harvard.

Publisert:
 • Damares Stenbakk

Nå kan Harvard-forskere bekrefte at ferie med gode venner forbedrer vår langsiktige helse. FOTO: NTB Scanpix/Shutterstock

Da er det bare å pakke kofferten og bestille ferietur med vennegjengen denne sommeren, med god samvittighet.

En god venn forlenger livet

En studie fra Harvard Universitet viser at å tilbringe tid eller reise på ferie sammen med nære relasjoner forbedrer helsen og øker levetiden din ved å redusere stress og hjertesykdommer. I tillegg til å styrke immunforsvaret vårt.

– Slike sosiale forbindelser påvirker vår langsiktig helse. Den er like viktig for kroppen vår som å få tilstrekkelig med søvn, ha et godt kosthold og avstå røyking, forklarer Harvard-forskerne.

En venn forlenger livet ditt, bokstavelig talt. FOTO: NTB Scanpix/Shutterstock

Vennskap og nære relasjoner øker også mengden av hormonet oksytocin i kroppen vår når vi har nærkontakt eller føler tilknytning til andre mennesker.

Den har fått kallenavn som «kjærlighetshormonet» og «velværehormonet» fordi det bidrar til en sterk følelse av begeistring, lykke eller velvære, men også at vi tolerer fysisk og psykisk smerte bedre.

Nå kan du pakke kofferten med god samvittighet og fly til drømmedestinasjonen med vennegjengen. FOTO: NTB Scanpix/Shutterstock

Depresjon uten nærkontakt

Forskerne fra Harvard påpeker også at flere tidligere studier beviser at personer som ikke har nære relasjoner har større sannsynlighet for å få depresjon og kortere levetid.

Spesielt en studie, som undersøkte data fra 309.000 personer, viste at mangel på sosial- eller nærkontakt øker risikoen for tidlig død med opp til 50 %.

– Flere studier tyder på at personer som har tilfredstillende relasjoner med venner og familie er lykkeligere, har færre helseproblemer og lever lenger, legger forskerne til.

Les mer fra KRSby:

LES MER:

Alarmerende høye tall: Flere menn under 30 år bruker potensmiddel

LES MER:

Jørn (29) er den yngste i Norge som har besøkt alle verdens land: Her er hans aller beste reisetips.

LES MER:

Snart legger kjeden ned den siste juskafeen på Sørlandet

Publisert:
 1. Kropp
 2. Viten
 3. Velvære
 4. Ferie
 5. Psykisk helse

Å dra på ferietur med venner kan forbedre helsen din, viser studie.

Nå kan det å ta en ferie med dine nærmeste venner være til nytte for din mentale og fysiske velvære, ifølge en studie fra Harvard.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Sandra (29): Slik er livet med bipolar lidelse
  2 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  – I disse tider er det viktig å få nok og god søvn
  1 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  PT-en: – Godt alternativ om du ikke vil betale 600 kroner for et senter
  2 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  PT-en: Slik trener du ute i sommer
  12 MÅNEDER SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Slik bør du trene ute i sommer ifølge personlig trener Maren Erdvik: – Godt alternativ om du ikke vil betale 600 kroner for et senter
  2 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Studie om studentenes helse: – Svært bekymringsfullt
  3 MÅNEDER SIDEN