Ny restaurant i de gamle Tango-lokalene: – Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften

I helgen åpner Diablito Food & Music på Strandkaien. Restauranten skal være en mellomting mellom nattklubb og «stiv» restaurant.

Oppdatert:
Andreas Koll Svensen er daglig leder ved Diablito – restauranten som hans far startet opp for 32 år siden.

Det er 26 år gamle Andreas Koll Svensen som er daglig leder ved Diablito som åpner nå i helgen. Selv om han er fersk i jobben, er han godt kjent med restauranten.

– Diablito er en restaurant som faren min startet opp for 32 år siden, i 1987, i en båthavn rett utenfor Palma (i Mallorca, journ.anm). Nå har vi to restauranter der nede, fem franchisetakere og en restaurant i Abu Dhabi av alle plasser. Dette blir den første i Norge. Det blir spennende med et nytt marked å bevege seg ut på, forteller Koll Svensen.

Han bodde i Palma i cirka to år, før han flyttet tilbake til Stavanger for å åpne denne restauranten. Han hadde planer om å flytte til Palma for å jobbe, men så dukket de gamle Tango-lokalene opp.

– Vi hoppet på muligheten, og har nå gjort store, store endringer med lokalet. Kjøkkenet står samme sted, ellers er det ingenting vi ikke har endret på. Vi har også pusset opp takterrassen i fjerde etasje, sier Koll Svensen.

Nesten alt er nytt i Diablitos nye lokaler, som de tok over etter Tango.

Mat og musikk

Konseptet for Diablito blir spansk tapas, på den spanske måten. På kjøkkenet jobber spanjoler som, ifølge Koll Svensen, kan den typen mat.

– Kjøkkensjefen vår har vært med oss i snart 20 år, og har vært med å starte opp mange av restaurantene våre, blant annet den i Abu Dhabi. Han er sinnssykt dyktig på matfronten, og vil være med å få denne restauranten oppe å gå. Vi vil nok kunne tilby noe nytt og vanvittig bra, som ikke er i Stavanger fra før, sier Koll Svensen.

Diablitos kjøkken vil være åpent til 23. Da går det over til å bli bar/lounge med DJ i helgene og cocktails.

– Vi kommer ikke til å ha den klubbfølelsen, men vil fremdeles ha god trøkk med kul musikk. Det vil bli rom for å trå til på dansegulvet om man ønsker det, men man kan også sitte rundt bordet og prate med dem man er der med. Det blir en fin mellomting, fortsetter Koll Svensen.

Diablitos har investert i et helt nytt lydanlegg for å forbedre akustikken i lokalet. De har også lagt tregulv og akustikkplater i taket. Det skal ifølge den daglige lederen gjøre at du kan spille ganske høyt uten at gjestene blir nødt til å rope til hverandre.

Koll Svendsen og teamet har endret på alt utenom plasseringen av kjøkkenet i de gamle lokalene til Tango.

Et sted for en helaften

I tillegg til å bidra med noe nytt på matfronten, mener Koll Svensen at bar/loungen også skiller seg ut fra andre utesteder i Stavanger.

– Jeg var selv ute på lørdag. Vi skulle ta det relativt rolig, dele en flaske med vin og fremdeles dra et sted med litt trøkk i uten at det var nattklubb. Det var jo ingen plasser å gå. I fargegaten er det mange veldig gode utesteder, men det blir litt mye hvis du ikke er i noe festhumør. Restauranter blir fort veldig rolige og altfor stivt. Det er liksom ingen mellomting, og slik som jeg har forstått det på Stavanger-folk, så savnes en slik plass i byen, forteller han.

Koll Svensen forteller at Diablito skal være et sted for alle som er glad i å gå ut for å spise med litt i glasset og som setter pris på god musikk.

– Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften. Du har alt i samme hus, sier Koll Svensen.

Publisert:
Oppdatert:

DJ-er går sammen om nytt utested: – Det blir en av de råeste nattklubbene i landet

DJ-duoen har spilt på noen av verdens største og populære klubber. Nå ønsker de å sette en ny standard i Norge og åpner tross strenge smittevernregler.

Oppdatert: