I Oslo strakk køen seg rundt kvartalet. Nå kommer showet til Stavanger!

Historiene fra scenen er ærlige og genuine. Som publikummer vet du aldri hva du får.

Oppdatert:
(F.v.) Karoline Marie Enoksen (29) og Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød (29) i StorySlam Oslo gleder seg til å opptre på Stavangeren. Rudi Bjørknes Gundersen hos Stavangeren merker at responsen er stor allerede.

– Det er med skrekkblanda fryd at vi opptrer hjemme, sier Karoline Marie Enoksen (29) fra Forus.

StorySlam holder egentlig til i Oslo. Nå har Enoksen, sammen med nesten hele StorySlam-gjengen, kommet til hjembyen til to av medlemmene for å introdusere siddisene til det nye fortellerkonseptet.

Både Enoksen og Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød (29) er fra Stavanger, og Nina Terese Håland (28) er fra Ålgård.

Følg Byas.no på Facebook!

– En slags fortellerkonkurranse

Men hva er StorySlam, egentlig?

Ifølge Enoksen er det en slags fortellerkonkurranse, der medlemmene forteller hver sin historie på åtte minutter.

Historiene blir bedømt av en fagjury og to tilfeldig utvalgte vennegjenger - fagjurymedlemmene gir hver sin poengscore fra en til ni poeng, mens vennegjengene gir en felles poengsum.

Den laveste og høyeste poengsummen trekkes ifra, og de tre beste historiene går videre til en finale, hvor de får fortelle en ny historie på tre minutter.

Historiene de forteller kan være om hva som helst, så lenge de er sanne og selvopplevd.

– Men vi har ingen faktasjekk, altså, sier Spjelkavik Rød og ler.

– Kan jeg også få hete Karoline, spør Rudi (Karoline) Bjørknes Gundersen, lengst til høyre. (F.v.) Karoline Marie Enoksen og Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød.

Ville ikke selge billetter

For gjengen i StorySlam er det viktig at de er tilgjengelige for alle, ikke bare kultureliten. Av den grunn nølte de med å selge billetter i starten.

Første arrangement ble holdt på Kulturhuset på Youngstorget i Oslo, og da hadde de fått låne et lite rom, siden de kjente en av dem som jobbet der.

500 mennesker viste interesse for arrangementet på Facebook, og StorySlam endte opp i det største rommet - og fylte det helt opp.

Da køen strakk seg rundt et kvartal på Youngstorget i Oslo før arrangement nummer tre, og folk begynte å stille seg i kø to timer før showet startet, hadde de ikke noe valg. Billettsalg var eneste løsning.

– Helt ærlig

Historiene gjengen forteller fra scenen, er ærlige og genuine. Som publikummer vet du aldri hva du får.

Det tror Enoksen og Spjelkavik Rød at det er nøkkelen til suksessen.

Fortellingen kan være alt fra triste til morsomme, samt alt i mellom. Det skaper en egen relasjon til publikum, tror Spjelkavik Rød.

– Det er noe helt eget å være så ærlig. Mye handler om at vi har mislyktes, og det kan nok mange kjenne seg igjen i, sier hun.

– Jeg tror folk er lei av «perfekte bloggere» og fasader, legger Enoksen til.

Inspirert av «The Moth» i New York

StorySlam ble til på Høyskolen i Oslo, hvor alle medlemmene har studert drama, teater og kommunikasjon. De fleste har fordypning i fortellerteknikk og ønsket å utforske nettopp det.

De var inspirert av The Moth i New York, som ifølge Wikipedia er kjent for å vise en rang av menneskelige følelser om et spesifikt tema.

Har egen podcast

Hver StorySlam spiller de inn de ulike historiene live, slik at de kan utgis på en podcast i etterkant.

– Når man forteller historier om seg selv og sitt eget liv, er det naturlig å fortelle om menneskene i livet sitt, så dersom noen føler at de utleverer noen, kan de velge å ikke ha med historien sin i podcasten, forteller Enoksen.

De håper ikke at denne Stavanger-visitten blir den siste. Målet er å få en egen StorySlam i Stavanger, forteller kulturgründerne.

– Gode historier finnes det over alt, og det beste er når man kan fortelle historien så detaljert så mulig, sier Spjelkavik Rød.

StorySlam har premiere på Stavangeren torsdag 14. desember. Dørene åpner klokken 19.00, og showet starter 20.00.

Publisert:
Oppdatert:

10 kjekke ting du kan gjøre i helga

Her er en liten oversikt til deg som ennå ikke har spikret helgeplanene!

Publisert: