Åpner kafé og kaffe­bren­neri i Rådhus­gata

Lørdag formiddag åpner Tiara Kaffebrenneri i Rådhusgata 4 dørene. Daglig leder Hushtar Naman mener det er plass til enda flere aktører som satser på spesialkaffe i Kvadraturen.

Oppdatert:
Daglig leder Hushtar Naman foran lokalet i Rådhusgata 4. I skrivende stund er vinduene i lokalet dekket hemmelig til, men lørdag formiddag åpner Tiara Kaffebrenneri dørene.

– Driften har gått bra i Markens gate, så nå følte vi det var på tide å ekspandere ved å åpne en kafé til. Vi har alltid hatt lyst å brenne vår egen kaffe, og dette lokalet føltes riktig, forteller daglig leder Hushtar Naman til KRSby.

Tiara Kaffebrenneri i Rådhusgata blir altså den andre kafeen til Naman og familien, som også driver TAJ kaffe & chai hus i Markens Gate 44.

Satser på egenprodusert kaffe

Daglig leder Hushtar Naman i lokalet i Rådhusgata 4.

Hovedsatsingen i den nye kafeen vil primært være egenprodusert og brent kaffe, men også småbakst, sandwicher og varme frokostretter.

– Trenger Kristiansand egentlig flere kaffesteder i sentrum nå?

– Jeg mener byen trenger flere steder som serverer spesialkaffe. Det trekker folk om flere holder på med det, og kafeene vil sammen tjene på det. Akkurat som barer kan tjene på at andre barer åpner i nærheten.

– Tiara Kaffebrenneri ligger i en sidegate til Markens, tror du det kan bli vanskelig å få en jevn kundebase hit?

– Vi har tenkt mye på det, siden det er mindre fot-trafikk i Rådhusgata sammenlignet med Markens. Men hvis man leverer kvalitet og noe spesielt, så vil folk komme, mener Naman.

Tidligere denne måneden sa daglig leder i Kvadraturforeningen, Heidi Sørvig, at flere av kafeene i sidegatene i Kvadraturen leverer «det lille ekstra» for kundene, siden de ikke ligger Markens gate og er derfor avhengig av en trofast kundebase.

– Mange av disse kafeene er familieeide eller drives ut fra en stor lidenskap. Er man dyktig og leverer en god opplevelse finner kundene deg, uavhengig av beliggenhet.

– Konkurransen er tøff fra før

Etter 157 år i Albert-familiens eie, overtas Dampbageriet av konkurrent Geheb. På bildet står Espen Albert og Kjetil Hodne, som eier og driver et Geheb-konsernet.

Den nærmeste konkurrenten til Tiara Kaffebrenneri blir Dampbageriet i Rådhusgata, som også serverer kaffe, småbakst og mer.

Nylig ble Dampbageriet og alle filialene solgt til erkekonkurrenten Geheb, med Kjetil Hodne i spissen. Hodne sier til KRSby at han ikke frykter konkurranse fra «den nye naboen over veien», Tiara Kaffebrenneri.

– Konkurransen er tøff i byen fra før av, så det er bare for oss å stå på videre. Vi ønsker alle aktører velkommen.

– Til syvende og sist er det kundene som bestemmer hva de ønsker å kjøpe. Vi har fokus på vårt og det vi driver med, som er egenproduserte varer, og det er den strategien vi skal fortsette å jobbe med. At det åpner et nytt sted ved siden av oss i Rådhusgata er ikke noe problem.

Publisert:
Oppdatert:

Her har det åpnet ny bakgårdskafé: Se oversikten over de «gjemte» kafeene i Kvadraturen

Ny i byen, eller pleier du ikke traske særlig utenfor Torvet og Markens gate? Da bør du ta deg turen til noen av kafeene som ligger i sidegatene i sentrum.

Oppdatert: