Åpnet Sørlandets første e-sportsbar: – Endelig!

Fredag åpnet Sørlandets første e-sportsbar dørene. Christian Kløve (28) var en av mange entusiastiske gamere som tok turen.

Oppdatert:
Christian Kløve (28) hadde kun gode ord om byens nye og eneste E-sportsbar, Nexus E-Sport, i Dronningens gate 66. Fredag var det åpningsdag.

– Endelig! Det var på tide at byen fikk et sånt tilbud. Jeg digger stedet allerede, forteller Christian Kløve (28) entusiastisk på åpningsdagen.

Kløve var en av flere som testet det nye konseptet Nexus E-Sport i Dronningens gate 66, som skal været en sosial møteplass for folk som liker å spille sammen.

Les også: Her åpner Sørlandets første e-sportsbar

– Skal definitivt komme tilbake

Det ene rommet inneholder gaming PC-er med femmannsbord, som blant annet vil bli brukt til turneringer.

Kløve utdyper at han ikke er spesielt glad i å dra på byen, og har lenge etterlyst et sted som Nexus E-Sport hvor man kan game og henge med personer med like interesser.

– Jeg jobber på Lund, så det blir kort avstand for meg å dra etter jobb. Jeg skal definitivt komme tilbake hit, forteller han videre.

Lokalet er todelt. Det ene rommet inneholder femmansbord med gaming PC-er som passer til lagspill og turneringer.

Det andre består av en bar, restaurant, sosiale soner, båser med pc-er og to store skjermer hvor man blant annet kan spille retrospill som Nintendo 8-bit og Super Nintendo.

I dette rommet skal det satses blant annet på turneringer, konferanser og muligens streaming av e-sport-kamper.

– Folk er nølende til å akseptere kulturen

Adrian Jensen (22) mener byen har manglet et sted som Nexus E-Sport.

Ved den sosiale sonen ved baren møtte KRSby Adrian Jensen (22), som også var positiv til byens nye møtested for spillentusiaster.

– Jeg har lenge vært spent på dette konseptet, som jeg synes er veldig interessant. Jeg studerer IT selv og har interesse for denne typen plass, sier Jensen og legger til:

– Men gamingkultur er ikke så åpent for nordmenn, og folk er nølende til å akseptere kulturen. Derfor er det positivt med et sånt sted som det her, forteller Jensen, som ser fram til å spille turneringer i Counter Strike i lokalet framover.

Adrian Jensen ved bar- og restaurantområdet.

– En god åpningsdag

Espen Schjøttelvig (31) tester en av datamaskinene.

Det er gründer Espen Schjøttelvig (31) som har åpnet stedet sammen med Mads Stensrud (32).

Etter en vellykket åpningsdag har han troen på at konseptet kan gå bra i Kristiansand.

– Det har vært en god åpningsdag hittil, med gode tilbakemeldinger og rundt 60 besøkende hittil. Det startet rolig i 14-tiden, og utover kvelden har flere vært innom, sier Schjøttelvig til KRSby i 20-tiden fredag kveld.

– Hvordan har tilbakemeldingene fra folket vært?

– De har vært positive, men vi får også noen reale tilbakemeldinger. Selvfølgelig er det småting vi skal fikse og forbedre, som at noen bord må bli litt mer stødige, men alt i alt ble det en god start.

Nyåpnede Nexus E-Sport ligger i Dronningens gate 66.

Vil gjøre dataspill mer legitimt

– Noen assosierer dataspill med energidrikker og en usunn livsstil. Har dere gjort noen grep for å gjøre gaming sunnere?

– Det har vi veldig stor fokus på, siden skoleungdom er hovedmålgruppa. Vi kjører sukkerfri brus og en sunn vri på maten, og vil gjøre det mer «legitimt å spille dataspill.

– Vi har også vært i dialog med både lærere, kommunen, leverandører, samarbeidspartnere og foreldre, for å høre deres synspunkter. Vi vil nå de ungdommene som trenger en plass å holde på med sin fritidsaktivitet, og komme seg ut av huset og bygge et nettverk med likesinnede, forteller Schjøttelvig.

Siden lokalet har alkoholservering er det i utgangspunktet 18-års aldersgrense på ukedager fra 19 og lørdager 16, men yngre får fortsatt lov til å være i lokalet hvis de har med foreldre eller en verge.

Har du også lest vår sak om rekordsommeren for streetfood?

Publisert:
Oppdatert:

– I E-sportmiljøet er samholdet det aller viktigste

I 2019 har samholdet i E-sportmiljøet vært viktig i nyhetsbildet. Mads Stensrud fra Nexus E-Sport har selv erfart at dataspill kan få deg gjennom tunge tider med psykiske utfordringer. Kulturminister Trine Skei Grande mener E-sport vil bli viktigere i framtida.

Oppdatert: