Christian (24) er årets økonomistudent

Den prestisjefylte tittelen som årets økonomistudent gikk til Christian Graue Kase (24), for sitt engasjement i og utenfor studentmiljøet.

Oppdatert:
Det var 24 år gamle Christian Graue Kase som ble tildelt tittelen årets økonomistudent av linjeforeningen Mercurius ved UiA, torsdag formiddag.

– Dette var utrolig moro og en stor ære. Jeg vet det var mange flinke medstudenter om beinet og at det var svært jevnt, så dette var stort å vinne, sier Christian Graue Kase smilende til KRSby.

Det var mange om beinet da årets økonomistudent skulle kåres.

I år var det 24 år gamle Christian Graue Kase som ble tildelt den prestisjefylte tittelen, under studentenes næringslivskonferanse Norge på Nytt, på Q42 torsdag ettermiddag.

Christian Graue Kase fra Rygge i Østfold studerer bachelor i økonomi ved Universitetet i Agder.

Investeringsselskap og toppkarakterer

Linjeforeningen Mercurius konkluderte med at Kase var den verdige vinneren grunnet sitt engasjement i og utenfor studentmiljøet ved Universitet.

Graue Kase har startet en egen bedrift, et investeringsselskap, sammen med medstudent fra UiA. Initiativet var en av grunnen til at han mottok prisen for årets økonomistudent 2019.

I fjor opprettet han og en medstudent et investeringsselskap, samtidig som han jobber deltid som kunderådgiver i Nordea. Han er også engasjert i verv i studentlinja og ulike fritidsaktiviteter. Alt dette ved siden av studiene, hvor han oppnår gode akademiske resultater.

– Du må kartlegge det viktigste, konstaterer han.

Men hvordan er det egentlig mulig å oppnå alt dette? Christian Graue Kase gir deg hemmeligheten:

Christian Graue Kase (24) mener at det viktigste er å studere smart, framfor å lese i timevis. Til KRSby-leserne deler han sine beste tips.

– Jeg mener det viktigste er «study smart, not hard». Ikke les hele boka, men bruk heller tid på hva som kan komme på eksamen. Få hjelp av andre medstudenter og snakk sammen. Det er gull verdt og heldigvis er det en god hjelpe-kultur på UiA, sier han og legger til:

– For å få struktur i hverdagen, bør du faktisk gå på alle forelesninger du kan. Da har du noe å stå opp til slik at hele dagen ikke går bort til unødvendige ting. Men du må fortsatt ikke glemme å være sosial eller ha tid til deg selv. Hjernen trenger hvile. Selv føler jeg trening er en god form for avbrekk, forklarer han smilende.

Initiativrik og evne til å lede

Men hva skal egentlig til for å være en verdig vinner av årets økonomistudent?

Lage Isachsen Gundersen. Leder i Fagutvalget Mercurius, linjeforeningen for økonomistudenter.

Lage Isachsen Gundersen, leder i Fagutvalget Mercurius – linjeforeningen for økonomistudenter, sier til KRSby at i tillegg til å ha gode akademiske resultater så må vinneren også være engasjert i og utenfor studentmiljøet:

– Christian Graue Kase blir beskrevet som en sympatisk person som ikke er redd for å ta faglige diskusjoner for å utvikle både sin egen og andres faglige kompetanse. Det å balansere det faglige, jobb og sosiale er ikke alltid like lett, men det er noe Christian har funnet ut av. Han sees både på som initiativrik og en som kan lede an, samtidig som han også er åpen for andres tanker og løsninger han ikke hadde tenkt på, forklarer Gundersen.

Har du husket å stemme på dine favorittsteder i Kristiansand? Stem fram dine favoritter i #ByensBeste helt gratis her.

Publisert:
Oppdatert:

Ny student i Kristiansand? Slik kommer du inn i studentmiljøet

Hvordan kommer man inn i studentmiljøet i byen, og hvilke tilbud bør man benytte seg av? Vi har laget en guide for ferske studenter.

Publisert: