I kø for Black Friday

Mange møtte opp grytidlig for å sikre seg gode tilbud fredag morgen.

Publisert:
Rundt 30 personer var grytidlig oppe for å få med seg gode tilbud. Alle foto: Magnus Nødland Skogedal

Like over klokken 6 sto rundt 30 personer i kø utenfor Lefdal, som åpnet dørene 06. 30. Blant dem var Ellen Kathrine Bjerkestrand.

– Jeg skal kjøpe en Samsung Galaxy S5, som koster litt over 2000 kroner på tilbud. Etterpå skal jeg se litt etter julegaver.

Black Friday: – Det har blitt en megahappening

Andreas (t.v.) og Magnus Krossen møtte opp tidlig utenfor Lefdal. Andreas (t.v.) og Magnus Krossen møtte opp tidlig utenfor Lefdal.

– Mange gode tilbud

Også Magnus og Andreas Krossen var på jakt etter mobil på tilbud.

– Samsung Galaxy S5 koster vanligvis litt over 3000 kroner, så vi skal begge ha den. Jeg synes denne tilbudsdagen er bra, det er mange gode tilbud, sier Magnus.

Utenfor Elkjøp ventet rundt 50 personer på åpningen. Utenfor Elkjøp ventet rundt 50 personer på åpningen.

Utenfor Elkjøp, som åpnet klokka 7, var det samlet litt over 50 mennesker. Elektrobutikken har hatt tilbud hele uka.

– Jeg skal kjøpe meg en TV for 10.000 kroner. I følge tilbudet jeg så var den nedsatt fra 17.000 kroner, sier Kjetil Thorsen.

God respons

– Hva synes du om Black Friday?

– Så lenge det ikke blir hysteriske tilstander slik som i USA så er det greit, sier han.

Folk var kjapt inne på Lefdal så fort dørene åpnet. Folk var kjapt inne på Lefdal så fort dørene åpnet.

Varehussjef Thomas Voldheim fortalte tidligere om store forventninger til selve fredagen.

– Vi hadde det i fjor også, men det er først i år at det har fått skikkelig oppmerksomhet og har blitt ei greie. Det var en god respons fra kundene i fjor, og vi opplever også nå at det er populært, sa han til KRSby.

Varehussjef Thomas Voldheim ved Elkjøp Megastore. Foto: Magnus Nødland Skogedal Varehussjef Thomas Voldheim ved Elkjøp Megastore. Foto: Magnus Nødland Skogedal

I forkant av dagen har Sørlandssenteret opprettet en egen event på Facebook, hvor 1.600 personer har meldt sin ankomst. Hver eneste butikk på senteret har spesialtilbud, og også i Kvadraturen har veldig mange butikker og kjøpesentere tilbud.

Åpnet 06.30

På selve senteret åpnet Lefdal dørene klokken 06.30, og XXL og Expert åpnet klokka 7. Resten av senteret har vanlige åpningstider.

Black Friday er starten på juleshopping-sesongen i USA, og er alltid fredagen etter Thanksgiving, som er den fjerde torsdagen i november hvert år.

Dette er en fridag for mange amerikanere, og navnet kommer opprinnelig som en beskrivelse på folkemengden og den tunge trafikken som pleide å være i byene denne dagen.

Kritisk til shoppingfest: – Black Friday er unødvendig

Publisert:

Black Friday: – Det har blitt en megahappening

Black Friday nærmer seg, og butikkene på Sørlandssenteret forbereder seg på storinnrykk.

Publisert: