Aktuelt

Han strøk i heimkunnskap - nå er Tony (29) gourmetkokk

Har jobbet både på Tango, Renaa, Bagatelle og nå Egget.

Publisert:
  • Janne Håland
Allerede som barn serverte Tony mat - til skolevennene. Nå jobber han på Egget.

Helt siden han stjal søsterens Donald-oppskriftsbok som liten, har Tony Martin fra Tananger likt å lage mat. Etter skolen inviterte han venner hjem på milkshake og pannekaker.

– Mor var ikke alltid like begeistret da hun kom hjem og det så ut som et bombet horehus, sier han.

Følg Byas.no på Facebook!

– Helt legendarisk

LES MER:

Siden den gang har han vært kjøkkensjef på både Renaa Matbaren og Tango, jobbet med Eyvind Hellstrøm på Bagatelle og i sommer hatt food trucken "Den lille havfyren" med kjæresten.

Han har laget gourmetmat til champagnefruer, forretningsmenn og nyforelskede par, og solgt ost,skinke,piffi på Gladmat-festivalen. Hele tiden har han prøvd å utvikle seg og bli enda bedre,fordi alt handler om å gi gjestene en god opplevelse.

Tony med kollegene Benoît Berthail og Anthony Orjollet på Egget.
LES MER:

Nå er han på kokkelandslaget, og 1. august begynte Tony på kjøkkenet på Egget.

LES MER:

Egget var forresten blant de nominerte, og kom på tredjeplass, da Byas kåret #byasbeste restaurant tidligere i år.

– Det jeg gjør nå er helt legendarisk, jeg har aldri opplevd noe sånn. Det handler vel så mye om atmosfæren på jobb som om maten. Vi er fire menn som nærmer oss 30 som drar lasset sammen, og vil på jobb om morgenen, sier han.

17-timers arbeidsdag

Arbeidsdagen starter 08.30.

– Så får vi en slags siesta midt på dagen, det er helt magisk! Fram til tre-fire-tiden kan jeg spille Playstation, være med kjæresten, gå til legen...ja, ting jeg aldri har fått tid til før! sier Tony.

Da han jobbet på Bagatelle i Oslo, varte nemlig arbeidsdagen fra klokken 08 til 01.

– Heldigvis bodde jeg bare ti meter fra jobb. Så var det litt befriende også, å vite hva man skulle den dagen, sier han.

FOODTRUCK: Tony og Henrikke serverte strandwicher fra food trucken "Den lille havfyren" i sommer.

Faktisk strøk han i heimkunnskap på ungdomsskolen.

– På grunn av en oppgave jeg ikke leverte. Jeg kunne jo lage mat, sier han.

Omelett forandret livet

Likevel kunne han fort ha blitt mekaniker. Tony begynte nemlig på mekanisk etter ungdomsskolen, men syntes det var "drittkjedelig" å skru skruer.

– Det ga meg ingenting! Men det var kanskje fordi jeg var ganske dårlig på å skru skruer også, sier han.

Hele sommeren etter det skoleåret lurte han på hva han skulle gjøre med livet. Så, en morgen, laget han en omelett til søsteren og moren.

– Bare fordi de syntes den var magisk, søkte jeg på kokkelinja den dagen, sier han.

Det har han ikke angret på, dette er en livsstil han har valgt, som han vil fortsette med resten av livet.

– Men jeg skulle jo gjerne vært jagerflypilot og!

Mer fra Byas:

LES MER:

- Slik bør du oppføre deg på restaurant i Stavanger

LES MER:

- Vi har også sjekket hvor mye du bør tipse i Stavanger og Sandnes.

LES MER:

- Tamara (32) kan bli norgesmester i grøt!

Publisert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Egget slår seg sammen med Hansenhjørnet: – Jeg tror det blir magi!

Kvalitet og lokale råvarer står på menyen når Egget tar over Hansen-kjøkkenet.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Snart skal foodtruck'en «Den lille Havfyren» rulle rundt i regionen
    5 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    10 gutter som har imponert oss denne sommeren
    5 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Jan Olaf kalles ofte «han blide på Espresso House»: – Det er dødskult!
    3 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Vil du være hotelldirektør for en dag?
    5 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Tonje Steen (26): – Det er egentlig litt rart at hele Norge vet hvem søsteren min er
    4 ÅR SIDEN
  6. KULTUR
    De har delt sine verste smeller, slik at du slipper å gjøre den samme tabben
    11 MÅNEDER SIDEN