Planen var at restauranten skulle åpne jula 2017. Nå er den endelig klar.
– Jeg er veldig, veldig stolt, sier en av gründerne bak Silk Road Restaurant i Lagårdsveien.
Det har gått over to år siden første spadetak ble tatt i Lagårdsveien 91.
Antall arbeidstimer håndverkerne måtte legge ned for å pusse opp det gamle massasjestudioet til en restaurant, var det ingen som var forberedt på. Ja, for ikke å snakke om alle søknadene som fulgte med.
– Jeg har over ti års erfaring fra restaurantbransjen, men jeg visste ikke at det var så mye papirarbeid som lå bak, sier daglig leder Mohammad Imbran Bahram.
Best of Silkeveien
Han er lettet og spent, men smilet sitter veldig løst. Tirsdag kan Silk Road Restaurant i Lagårdsveien endelig åpne dørene. En dag han og eier Pamir Shansab har ventet lenge på.
– Det begynte for fire år siden. Jeg var mye ute på reise og spiste ved flere restauranter. Det var da jeg kom over Silkeveien-konseptet, sier Shansab.
Navnet kommer av det eldgamle nettverket som strakk seg fra Middelhavet til Kina. Det som var en av verdens viktigste handelsruter for 800 år siden, har vært inspirasjonen til en restaurant i Lagårdsveien i Stavanger.
På menyen står retter fra land som handelsruta gikk gjennom, som det gamle Persia, Pakistan og India.
– Går ikke dette litt imot det å spisse restaurantkonseptet, som for eksempel rene indiske eller kinesiske restauranter?
– Det er mange matretter som eksisterer i dag på grunn av Silkeveien. Vi skal servere det beste fra de forskjellige områdene, sier Shansab.
Ilddåp
I tillegg til å være nybakt restauranteier, driver Shansab også dagligvareforretningen Lille Asia i lokalet ved siden av. Totalt er det investert 1,5 millioner kroner i å få restauranten opp på beina.
– Den eneste erfaringen jeg har fra restaurantdrift, er at butikken min leverer råvarer til åtte restauranter i distriktet, sier han og ler.
Heldigvis har daglig leder Bahram stått mye på kjøkkenet, og jobbet seg oppover fra oppvasken til kokkejobber, både i Norge og Danmark. I tillegg har duoen ansatt en ekstra kokk.
– Vi hadde en ilddåp på fredag. Da hadde vi et firma på besøk og serverte buffet. Nå har vi en liste med småting vi må fikse før vi åpner for alvor på tirsdag, sier Bahram.
Shansab har derimot klart å senke skuldrene litt allerede.
– Jeg er bare veldig, veldig stolt. Jeg vet det kommer til å gå bra.
MER FRA BYAS:
Razika kommer til Mablis-festivalen
Vin- og cocktailbar tar over etter Re-Naa
True North Brew Pub: – Vi kommer ikke til å satse videre
Utested klager på skjenkevedtak: – Vi føler oss mobbet
Restauranten skulle aldri åpnet: Nå får ingen kontakt med eierne
Arkitektkontoret venter fortsatt på dokumenter som ble etterlyst før sommerferien. Nå har saken havnet hos kommunen som heller ikke kommer i kontakt med eierne.
Relaterte artikler
- AKTUELTRestaurant i Lagårdsveien er konkurs3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå har den nye restauranten i Løkkeveien åpnet dørene3 ÅR SIDEN
- AKTUELTTo restauranter har stengt dørene4 ÅR SIDEN
- AKTUELT24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk3 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er de nominerte til #byasbeste takeaway!3 ÅR SIDEN
- LIVSSTILInteriørkjede tar over hele første etasje i Torgterrassen4 ÅR SIDEN