Planen var at restauranten skulle åpne jula 2017. Nå er den endelig klar.

– Jeg er veldig, veldig stolt, sier en av gründerne bak Silk Road Restaurant i Lagårdsveien.

Publisert:
Daglig leder Mohammad Imbran Bahram og medeier Pamir Shansab har stått på lenge, men nå er resultatet klart.

Det har gått over to år siden første spadetak ble tatt i Lagårdsveien 91.

Antall arbeidstimer håndverkerne måtte legge ned for å pusse opp det gamle massasjestudioet til en restaurant, var det ingen som var forberedt på. Ja, for ikke å snakke om alle søknadene som fulgte med.

– Jeg har over ti års erfaring fra restaurantbransjen, men jeg visste ikke at det var så mye papirarbeid som lå bak, sier daglig leder Mohammad Imbran Bahram.

Når du skal servere mat fra Silkeveiens mange hjørner, er det greit å ha krydderhylla i orden.

Best of Silkeveien

Han er lettet og spent, men smilet sitter veldig løst. Tirsdag kan Silk Road Restaurant i Lagårdsveien endelig åpne dørene. En dag han og eier Pamir Shansab har ventet lenge på.

– Det begynte for fire år siden. Jeg var mye ute på reise og spiste ved flere restauranter. Det var da jeg kom over Silkeveien-konseptet, sier Shansab.

Navnet kommer av det eldgamle nettverket som strakk seg fra Middelhavet til Kina. Det som var en av verdens viktigste handelsruter for 800 år siden, har vært inspirasjonen til en restaurant i Lagårdsveien i Stavanger.

Lokalet har plass til 79 gjester. Veggene er dekorert med verk fra Stavanger-kunstneren Randy Naylor.

På menyen står retter fra land som handelsruta gikk gjennom, som det gamle Persia, Pakistan og India.

– Går ikke dette litt imot det å spisse restaurantkonseptet, som for eksempel rene indiske eller kinesiske restauranter?

– Det er mange matretter som eksisterer i dag på grunn av Silkeveien. Vi skal servere det beste fra de forskjellige områdene, sier Shansab.

Ilddåp

I tillegg til å være nybakt restauranteier, driver Shansab også dagligvareforretningen Lille Asia i lokalet ved siden av. Totalt er det investert 1,5 millioner kroner i å få restauranten opp på beina.

– Den eneste erfaringen jeg har fra restaurantdrift, er at butikken min leverer råvarer til åtte restauranter i distriktet, sier han og ler.

Det er ingenting å utsette på humøret til restaurant-gründerne 😄

Heldigvis har daglig leder Bahram stått mye på kjøkkenet, og jobbet seg oppover fra oppvasken til kokkejobber, både i Norge og Danmark. I tillegg har duoen ansatt en ekstra kokk.

– Vi hadde en ilddåp på fredag. Da hadde vi et firma på besøk og serverte buffet. Nå har vi en liste med småting vi må fikse før vi åpner for alvor på tirsdag, sier Bahram.

Shansab har derimot klart å senke skuldrene litt allerede.

– Jeg er bare veldig, veldig stolt. Jeg vet det kommer til å gå bra.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Razika kommer til Mablis-festivalen

LES MER:

Vin- og cocktailbar tar over etter Re-Naa

LES MER:

True North Brew Pub: – Vi kommer ikke til å satse videre

LES MER:

Utested klager på skjenkevedtak: – Vi føler oss mobbet

Publisert:

Restauranten skulle aldri åpnet: Nå får ingen kontakt med eierne

Arkitektkontoret venter fortsatt på dokumenter som ble etterlyst før sommerferien. Nå har saken havnet hos kommunen som heller ikke kommer i kontakt med eierne.

Publisert: