– Jeg lager musikk for unge narkomane i Stavanger

Kiddo Kæsh slapp sin første EP fredag 27. april. Her kan du bli bedre kjent med artisten, 18 år gamle Joakim Eie fra Åsen.

Oppdatert:
Kiddo Kæsh, aka Joakim Eie, har et inntrykk av at musikken hans slår godt an i rusmiljøet i Stavanger. – Jeg lager musikk for unge narkomane i Stavanger, sier han.

Byas møter Kiddo Kæsh i studioet til STVG Kartell, og få sekunder etter at undertegnede har gått inn døren, er Kiddo, eller Joakim Eie, som han egentlig heter, i gang med å vise frem nytt materiale til Tore «Pang» Arholm Tobiassen.

Arholm Tobiassen er tydelig imponert over 18-åringen, som slapp sin første EP fredag 27. april.

– Da vi kjøpte dette lokalet i januar, fikk jeg to nøkler. I utgangspunktet skulle jeg ha begge to, slik at jeg kunne låne dem ut, men Kiddo har fått beholde den ene. Han er her desidert mest. Han er den mest hardtarbeidende artisten, sier Arholm Tobiassen.

Det ser ut til at Eie har fått en godt start. Da han hadde sin første headliner-gig for noen uker siden, fylte han Hygge. Arholm Tobiassen hadde håpet på rundt 50 publikummere. 270 dukket opp.

Følg Byas.no på Instagram!

Ville gi seg

For Eie var ikke musikk en opplagt vei å gå. Han var egentlig skatefrelst, før han kom mer inn på musikksporet på ungdomsskolen.

Nå er han derimot helt sikker på at det er musikk han vil drive med, til tross for at han var helt ferdig for et år siden.

– Jeg skulle varme opp for Kamelen, så fikk jeg nok. Jeg følte jeg jobbet og jobbet, så skjedde det ingenting, sier han.

Men etter hans første singel, +47babygazi, snudde det, og siden har det gått i riktig retning. Selv om at han liker musikk bedre og bedre, er det ikke sikkert at det er det han kommer til å jobbe med.

– Drømmen er å bli klesdesigner, så jeg håper dette kan være en snarvei til det, sier han.

– Men noe kreativt blir det uansett?

– Ja. Hele familien min har drevet med kreativt, selv om at ingen av dem har lykkes. Jeg blir den første som lykkes hvis det skjer, sier han og ler.

Tore «Pang» Arholm Tobiassen sier at Kiddo Kæsh er en av de mest hardtarbeidende artistene i STVG Kartell.

Vil være ærlig

Kiddo Kæsh lager forskjellig musikk, men det meste holder seg i sjangeren alternativ hiphop, ifølge ham selv. Han forteller at det er god stemning på konsertene hans. Han tror at musikken hans slår godt an for de med litt innabords.

– Jeg lager musikk for unge narkomane i Stavanger, sier han spøkefullt.

For ham er det viktig å være ærlig, og han sier at musikken hans ofte har mørke tekster og tunge produksjoner.

– Det er viktig for meg å være ærlig i sangene, selv om at det ikke er så mye fokus på tekst lenger. Nå er det viktigere hvordan det høres ut, men jeg vil få sagt noe, sier han.

Han tar blant annet opp psykisk helse i sangene sine, noe han har slitt med hele livet. Det tror han de fleste sliter med, og han håper at folk kan kjenne seg igjen i sangene hans.

Håper å leve av musikken

Eie er 100 prosent siddis, selv om at det kanskje ikke alltid høres slik ut. Han har nemlig rulle-R, og hvorfor han har det, er litt tilfeldig. Han har nemlig familie på Voss, og lærte seg å si R under et besøk der. Siden har det bare blitt sånn.

Nå håper han å kunne leve av musikken.

– Det er jo alt jeg gjør, avslutter han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Izabell og Tore Pang vil samle Stavanger-artister med nytt kollektiv

LES MER:

Nytt år, flere lokale artister å følge med på

LES MER:

Kriminell Kunst ute med ny musikkvideo: Brukte 20.000 på våpen til filmen

LES MER:

Står en av verdens største artister bak dette platecoveret?

Publisert:
Oppdatert:

Izabell og STVG-Kartell ute med ny låt: - Den handler om alt som er giftig, men også fint

Nylig kom Stavanger-artistene Izabell, Kiddo Kæsh og Wayra Taqui ut med låten «Giftig».

Publisert: