Slik blir din nye busshverdag

Nye priser, nye soner, ny app og nye scannere på bussene blir innført fra den 16. oktober.

Publisert:
16. oktober blir det en ny busshverdag i Kristiansand, med en rekke endringer for busspassasjerer.

– Vi gjør veldig mange endringer den 16. oktober. Det kommer en ny mobilbillett for hele Sørlandet, det blir nye priser for å reise med bussen og antall soner reduseres fra ca. 160 til 30, sier markeds- og utviklingssjef i AKT, Thomas Ruud Jensen.

Disse endringene kommer:

Nye buss-soner:

De nye buss-sonene skal i hovedsak basere seg på kommunen som passasjeren oppholder seg i. Én kommune skal tilsvare én sone, for å gjøre billettbestillingen enklere.

LES MER:

Student? Slik får du gratis busskort

Nye priser, nye soner og ny app er blant nyhetene som lanseres 16. oktober.
LES MER:

Derfor kan ikke bussen kjøre gjennom Tollbodgata

Ny mobil-app:

Den nye appen er et resultat av et samarbeid mellom Agder Kollektivtrafikk og Ruter i Oslo, samt flere andre busselskaper.

– Appen er laget etter samme mal som Ruter bruker i Oslo og Akershus. Vi er blant de første som kommer ut med denne, og i første omgang blir den lansert for enkeltbilletter. Neste år skal det også bli mulig å benytte appen også til månedskort, slik at du slipper å ha med det fysiske kortet på bussen, sier Thomas.

LES MER:

– Gratis busskort er ikke et rettferdighetstiltak

LES MER:

Snart får UiA «ny» bussholdeplass

Nye avlesere på bussene

– De nye avleserne på bussene vil kunne lese både mobilbilletter og busskort. Mobilbillettene vil ha en QR-kode, så det blir litt som det en gjør ved gaten før du går på flyet. Maskinen skal ta seg av dette, slik at sjåføren kan konsentrere seg mest mulig om kjøringen av bussen. Sommeren 2018 får vi nye busser, og på disse vil det bli mulig å benytte begge innganger, med avleser ved begge dører, sier Thomas.

LES MER:

Aldri før har flere reist kollektivt

Kjøp billetter for andre

– Det skal bli mulig å sende billetter til andre, for eksempel kan foreldre kjøpe og sende billetter til sine barn. Å kjøpe billett på bussen blir nærmest en nødløsning, og det er et langsiktig mål for oss å fjerne så mye kontanter som mulig fra bussen. Det å kjøpe billett på forhånd skal være veldig enkelt, og gi 40% rabatt på enkeltbilletter, sier markeds- og utviklingssjefen.

– Det viktigste er at det blir enklere for passasjerene. Det blir nok en stor forskjell fra 15. til 16. oktober, og det kan være det må gå seg litt til før alt virker som det skal. Passasjerene ønsker å være selvhjulpne.

Publisert:

Slik blir de nye bussprisene

Noen går opp, andre går ned, og hele sonesystemet får ny struktur.

Publisert: