Hennig-Olsen is inneholder palmeolje

Regnskogfondet oppfordrer til å droppe Hennig-Olsens sandwich-is.

Publisert:
Sandwich-isen inneholder fortsatt palmeolje. Foto: Produsentene

Hennig-Olsens sandwich-is inneholder palmeolje. Konkurrenten Diplom-Is’ variant inneholder det ikke, selv om produktene er veldig like hverandre.

Skader du noen med shoppingen din?

Diplom-Is sin sandwich-is er fri for palmeolje. Foto: Produsentene Diplom-Is sin sandwich-is er fri for palmeolje. Foto: Produsentene

– Veldig spesielt

– Det er oppsiktsvekkende hvor like de er. De heter sandwich begge to, og ser helt like ut. Så hvorfor klarer Diplom-Is å lage is uten palmeolje, og ikke Hennig-Olsen? Det er veldig spesielt, sier kommunikasjonsleder i Regnskogfondet, Gaute Johansson Gaarder til NRK Sørlandet.

– Vi oppfordrer folk til å velge den bort inntil det finnes et bærekraftig alternativ, sier Gaarder.

Palmeolje utvinnes av frukten til oljepalmen, og er veldig billig. Stor etterspørsel fører til økt hogst av regnskog, for å gjøre plass til plantasjer. Dette truer mennesker, dyr og andre planter som vokser i regnskogen.

9 smarte tips for å redde miljøet

Regnskogfondet oppfordrer til å velge palmeoljefrie iskremer. Foto: NTB Scanpix Regnskogfondet oppfordrer til å velge palmeoljefrie iskremer. Foto: NTB Scanpix

Fases ut

– Palmeoljeindustrien er den største årsaken til avskoging i Indonesia, og det skyldes et enormt forbruk av palmeolje på verdensbasis. Nå nærmer is-sesongen seg, og det er viktig å bevisstgjøre folk på problemet, sier Gaarder til NRK.

Det har ikke lykkes KRSby å komme i kontakt med administrende direktør Paal Hennig-Olsen, men til NRK sier han at palmeolje er på vei til å fases ut av deres produkter.

– Et par produkter gjenstår, blant annet sandwich. I år er vi i ferd med å bytte til en leverandør som ikke bruker palmeolje. Det tar litt tid, så vi er ikke ferdig med den prosessen, sier Hennig-Olsen.

Publisert:

Hvor ille er egentlig den omstridte palmeoljen?

Og er det noe poeng å boikotte?

Publisert: