Palmesus-deltakere kan melde fra til politiet på Snapchat: – Responsen har vært veldig positiv

Politiet i Agder vil komme tettere på publikum under årets Palmesus. Det har resultert i Snapchat-kontoen «politipalmesus», som over hundre brukere har lagt til.

Oppdatert:
Gjennom Snapchat-kontoen «politipalmesus» kan strandfest-deltakerne komme i direkte kontakt med politiet.

– Siden nyheten ble kjent denne uka, har responsen vært veldig positiv, sier seksjonsleder for etterretning i Agder politidistrikt, Torgeir Winsnes, til KRSby.

Politiet i Agder har i samarbeid med Palmesus opprettet en midlertidig Snapchat-konto til årets strandfest.

Her kan politiet komme i direkte kontakt med tilskuere som opplever uønskede hendelser, eller ser noe mistenksomt.

Det var NRK som første omtalte saken, som også har vakt nasjonal interesse denne uka.

Les også: Dette får gjestene på Palmesus-hotel

Håper folk respekterer kontoen

Seksjonsleder for etterretning i Agder politidistrikt, Torgeir Winsnes, håper at Snapchat-kontoen blir brukt på en fornuftig måte. Bildet er fra en annen sammenheng, her sammen med Kirsten Lindberg fra politiet.

Dette er første gang politiet i Agder tar i bruk en Snapchat-konto. Derfor får de også hjelp fra nettpatruljen i Kripos.

– Det er ingen tvil om at politiet skal bli mer aktive på sosiale medier, og komme tettere på ungdommen i årene framover. Det er en satsing innenfor politiet, forteller Winsnes.

– Hvor mange har lagt til Snapchat-kontoen?

– Nå er det litt over hundre som har lagt oss til, men vi håper at noen tusen vil følge kontoen i helga.

– Hvis flere tusen brukere legger dere til, frykter dere en overflod med snaps?

– Hvis folk spammer kontoen med tull ødelegger de for seg selv. Men det er viktig å presisere at folk ikke skal være redde for å sende oss melding på Snapchat om de ser noe mistenksomt. Hvis man er i tvil skal man alltid melde fra.

– Det vi ikke ønsker er å motta spam, tull og falske tips. Hvis vi får falske meldinger som gjør at vi bruker ressurser feil, må vi iverksette etterforskning, noe som kan få konsekvenser.

Les også: 23-åring mistenkt for Palmesus-svindel

Prioriterer vold og voldtekt

«Fredag og lørdag er vi her, både på festivalområdet og Snapchat».

«Fredag og lørdag er vi her, både på festivalområdet og Snapchat» forsikrer politiet i Agder på en av kontoens første Snapchat-stories.

«Åpningstida» til kontoen vil være fra klokka 17 og fram til midnatt, både fredag og lørdag. Winsnes sier videre at hvis det blir et høyt trykk med relevante meldinger, må de prioritere de viktigste sakene.

– Vold, seksuelle overgrep og andre alvorlige hendelser er første prioritet, sier han.

Og når helga er over, håper Winsnes at de har fått en større innsikt i hvordan Snapchat fungerer som en direkte kanal for å rapportere uønskede hendelser.

– Vi er spente på erfaringene som vi sitter igjen med når helga er over. Politiet skal i større grad ut på nett, og Palmesus blir en viktig del av denne erfaringen, sier han avslutningsvis.

Flere steder på strandfest-området vil det henge plakater med «barcode» for å følge kontoen direkte etter skanning.

17.500 tilskuere per dag

Palmesus-sjef, Leif Fosselie.

6. og 7. juli braker det løs på Bystranda igjen, med artister som Migos, Pharrell Williams og N.E.R.D., Steve Aoki, Fedde Le Grand, Dj Snake og Martin Garrix.

Rundt 17.500 feststemte tilskuere per dag vil oppleve tiårsjubileet til den populære strandfesten. Palmesus-sjef Leif Fosselie beskriver årets runde som den beste bookingen noensinne.

– De (Lund-gruppen, journ.anm.) kom inn halvveis i sesongen og klarte å levere det beste programmet vi noensinne har hatt. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben de har gjort, sa Fosselie i forkant av årets strandfest.

Les hele intervjuet her.

Publisert:
Oppdatert:

Palmesus-deltakere kan melde fra til politiet på Snapchat: – Responsen har vært veldig positiv

Politiet i Agder vil komme tettere på publikum under årets Palmesus i helga. Det har resultert i Snapchat-kontoen «politipalmesus», som over hundre brukere har lagt til.

Publisert: