Derfor ser de nye bruskorkene slik ut

Coca-Cola vil være først ute med sine brusprodukter.

Publisert:
  • Ole-Fredrik Lambertsen
Coca-Cola vil være først ute med den nye korken - som allerede i september rulles ut på brusflasker med Sprite, Fanta, Urge - og selvfølgelig Coca-Cola.

Coca-Cola varsler at de i september ruller ut nye korker på flaskene de produserer i Norge. Det nye er at korken skal sitte fast i brusflaska.

– Flaske og kork kjøpes sammen, og skal pantes sammen, sier Inger Marie Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge i en pressemelding der de forteller om nyheten.

EU har nemlig bestemt at korker på engangsflasker må festes til flaskene innen 2024, som et miljøtiltak.

Coca-Cola vil være først ute med sine brusprodukter.

LES MER:

Nå blir brusflaskene større - men det bekymrer kostholdseksperter og tannleger

Godt.no omtaler også nyheten. De spør Ingdahl om ikke hun tror folk vil reagere på å få korken i trynet når de skal drikke.

– Dette blir litt uvant i starten, men vi tror folk vil venne seg til å drikke med de nye korkene, sier Ingdahl.

Til Godt.no sier også brusprodusent Ringnes - som har merkevarer som Pepsi, Solo og Farris - at de vil gjøre denne endringen med sine brusflasker innen fristen.

– Hos oss i Ringnes vil denne endringen skje innen fristen som er satt. Det vil nok ikke skje i løpet av det første året, da det krever en del produksjonsmessige omstilliger og tilpasninger, Nicolay Bruusgaard i Ringnes til Godt.

LES MER:

10 ting vi savner i butikkene

Publisert:

Gladnyhet etter pandemien: Her ser de aller fleste svært lyst på fremtiden

En ny rapport viser at det står overraskende bra til med norsk ungdom etter pandemien. Elev på St. Svithun er enig: – Utenom klimaendringene. Det er ikke særlig bra, sier hun.

Oppdatert: