Aktuelt

En av tre har syklet i fylla

Hele 32 prosent innrømmer at de har syklet i beruset tilstand i en ny undersøkelse fra Trygg Trafikk.

Publisert:
  • NTB
    NTB
Trygg Trafikk og Tryg Forsikring er bekymret over økningen i skademeldinger fra syklister. En av tre oppgir å ha syklet i fylla.

Dobbelt så mange menn som kvinner oppgir å ha syklet i fylla. Det er godt voksne som er verstingene, skriver Trygg Trafikk i en pressemelding.

  • Følg Byas på Instagram!

– Selv om det ikke finnes noen promillegrense for syklister, er det likevel ikke lov å sykle hvis man ikke er skikket for det på grunn av rus eller andre ting. Når du drikker, svekkes dømmekraften, risikoforståelsen og reaksjonsevnen – og det mye fortere enn man tror. Da utgjør du en fare både for deg selv og andre, sier Harald Heieraas, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

43 prosent av menn og 21 prosent av kvinner bekrefter å ha syklet i beruset tilstand. I aldersgruppen 30–49 år oppgir 39 prosent å ha syklet i fylla, mot 29 prosent i aldersgruppen 18–29 år.

– Jeg vil tro dette henger sammen med at de yngste i større grad bruker elsparkesykkel som fremkomstmiddel, i hvert fall i byene, mens godt voksne foretrekker sykkelen, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

LES MER:

Disse sjåførene er de verste, ifølge politibetjenten

LES MER:

Josh skal løpe sitt første maraton i lufta over Lysefjorden

Publisert:

«Fellesverket» åpner i Kirkegata

Nylig skrev Stavanger Røde Kors en femårig kontrakt om leie i Kirkegata 39. Fellesverket skal flytte inn i HiFi klubben sine lokaler, og skal stå klar i januar 2022.

Publisert: