Aktuelt

Skal åpne bar og restaurant over to etasjer i Fargegata

To rutinerte utelivsaktører starter opp baren og restauranten Citra i den populære sentrumsgata.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen
    Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Arbeidet med å gjøre om det gamle regnskapslokalet til bar og restaurant, er så vidt i gang. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Utenfor de gamle lokalene til regnskapsbyrået Merkur, vegg i vegg med Bøker og Børst, gir tildekte vinduer og en gravemaskin et hint om at noe er i vente.

Personene som har bestilt arbeidet er Leif Hovland og Arne Joakimsen. To velkjente skikkelser i Stavangers uteliv.

– Er vi heldige åpner vi til sommeren. Hvis ikke så blir det til høsten, sier Hovland til Byas.

  • Følg Byas på Instagram!

Pizza, øl og vin

Han står oppført som daglig leder i Ndjua AS, selskapet bak Fargegatas nye spise- og drikkested. Det får navnet Citra.

Planen er en restaurant og bar over to etasjer. En liten meny, blant annet med pizza. For deg som har lyst på noe i glasset skal Citra tilby et rikt utvalg håndverksøl og vin.

LES MER:

Inndrar skjenkebevillingen til Nova Nightclub

LES MER:

Serveringsbransjen får 20.000 kroner mindre enn kommunen først lovet dem

– Vi ønsker å tilpasse oss gata og gjøre dette i god Fargegata-ånd. Det skal være uformelt, men samtidig et sted som sitter på mye kunnskap og kan lage god stemning, sier Hovland.

Mye arbeid gjenstår før Citra kan åpne i Fargegata. Målet er å kunne ønsker gjester velkommen i løpet av sommeren. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Kjent forretningsduo

Hovland sitter på rett over halvparten av aksjene i Nduja AS. De resterende eiendelene tilhører Arne Joakimsen, som for øvrig også er styreleder i selskapet.

Joakimsen er omtalt som Stavangers stabile restaurant- og utelivskonge. I 1988 startet han opp Herlige Stavanger Restauranter. Det ble byens største restaurant- og utelivsselskap.

Joakimsen eier flere kjente steder, som blant annet NB Sørensen, Bevaremegvel, Burgers & Beers, Newsman og Villa 22.

LES MER:

Frykter konkursras i Stavanger: Slik er situasjonen nå

LES MER:

Satser i Sandnes: Her blir det 1000 kvadratmeter med bar, restaurant og aktiviteter

Hovland og Joakimsen kjenner hverandre godt. Hovland har vært daglig leder i Herlige Stavanger Restauranter i en årrekke. Ifølge Proff.no er de to forretningspartnerne tilknyttet hverandre gjennom 16 selskaper.

Og nå satser de sammen i Fargegata.

– Vi har en kostnadsramme på 6–7 millioner, men vi håper sluttsummen blir mindre enn det, sier Hovland

Arne Joakimsen er blant Stavangers mest kjente utelivsaktører. Nå går han sammen med Leif Hovland om baren og restauranten Citra i Fargegata. FOTO: Jonas Haarr Friestad (arkivfoto)

Mye arbeid gjenstår

På bakgrunn av koronasituasjonen har det foreløpig gått mye tid til papirarbeid. Gravesøknad, byggesøknad, samt søknader om serverings- og skjenkebevilling.

Bevillingene er allerede i boks. Nå er det lokalet som må gjøres klart.

– Vi har så vidt kommet i gang med det fysiske arbeidet. Det er mye som fortsatt må gjøres, og det er veldig greit å få unnagjort gravejobben nå som det er skjenkenekt. Da slipper vi å forstyrre andre aktører i gata, sier Hovland.

– Hva tenker dere om å starte opp dette midt i en pandemi?

– Vi håper på bedre tider. Det har vært en lang prosess med å få lov til å gå i gang med dette. Da vi startet arbeidet, visste vi ikke om pandemien en gang, men jeg tror - og håper - at dette går bra, sier Hovland.

Byas har også vært i kontakt med Arne Joakimsen, men han henviser til Hovland for uttalelser.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Utelivsbransjen
  3. Stavanger
  4. Mat og drikke

Dette bygget i Fargegata er solgt: På sikt kommer nytt serveringssted

Eieren av Bernina Sysenter har solgt eiendommen til en lokal utelivsaktør, men hun blir værende på adressen en stund til.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Pizzarestauranten i Sola utvider til Madla og Tasta
    23 DAGER SIDEN
  2. AKTUELT
    Frykter konkursras i Stavanger: Slik er situasjonen nå
    3 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Åpner drive in-bakeri på Forus: – Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre dette
    4 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Burger-gründere flytter fra barkjøkken i Fargegata til egne lokaler i Østervåg
    14 DAGER SIDEN
  5. AKTUELT
    Dette skal erstatte Tako i Østre bydel
    1 MÅNED SIDEN
  6. AKTUELT
    Fått med deg byggearbeidet i Pedersgata? Her åpner restauranten til Bulent (27)
    20 DAGER SIDEN