Planen var å åpne en take away, men så dukket bar-ideen opp
Hekkan-eierne fulgte mottoet til Ole Brumm og sa «Ja, takk, begge deler». Slik ble utestedet Diggbar til. Til helga er det åpningsfest i Vågsgata i Sandnes.
– Jeg er absolutt ingen barmann.
Greia til Ole Dysjaland er mat. Jo da, han har ingenting imot noe godt i glasset, men det er på kjøkkenet han trives best.
Fra før driver han Hekkan Burger og Ti Spiseri. Nylig startet han opp Punk Sushi. Nå har Dysjaland også startet baren Diggbar sammen med medier Leiv Rune Mjølsnes.
– Vi hadde allerede planer for Punk Sushi, så begynte vi å diskutere muligheten for en bar. Da tenkte vi bare: «Hvorfor ikke?».
Treenigheten
Da Hekkan åpnet i Sandnes i 2017, fikk burgersjappa Jensen Interiør som nabo.
Men da Jensen kastet inn håndkleet, sikret burgerduoen seg lokalet til egne prosjekter. Det hører imidlertid med til historien at medgründer Mjølsnes eier bygget.
Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor
Her skal gjengen bak Hekkan åpne bar og ny sushi-restaurant
Punk Sushi fikk plass på hjørnet, men lokalet var for stort for en ren take away.
– Så da delte vi det i to. Punk ytterst og Diggbar i midten. Her kan folk ta med maten fra enten Hekkan eller Punk, eller bare komme innom om de ønsker noe å drikke, forteller Dysjaland.
Erfaring vs personlighet
Diggbar hadde en uannonsert åpning allerede sist helg.
I stedet for å slå cocktails ut i vasken, ble nysgjerrige gauker testkaninene.
– Det var naturligvis ganske rolig siden vi ikke hadde annonsert åpningen på forhånd. Men det var nok lurt. Vi fant ut at noe fungerte kjempebra, mens andre ting ikke like bra, sier barsjef Emilie Dahle.
Åpner ny restaurant: – Først i Norge med noen av rettene
Kan du ta med hunden på kafé eller bar?
Kassassystemet fikk gjennomgå. Vipps var heller ikke helt på lag.
Heldigvis fungerte det viktigste: De ansatte.
– Jeg er veldig imponert. Vi hadde intervjuer mandag, opplæring tirsdag til torsdag, så en uannonsert åpning fredag. De tok det kjemperaskt, sier Dahle.
Dysjaland understreker at dette har vært den viktigste brikken å få på plass.
– Jeg leter ikke etter folk med erfaring, men etter folk med personlighet. Erfaring er selvsagt et pluss, men det kan du alltids bygge opp. Det er verre å gjøre noe med personligheten, forklarer han.
Pandemi og kaviar
Utestedet i Sandnes føyer seg inn i rekken av flere andre serveringssteder som har startet opp under pandemien.
Til og med kommunen var overrasket over antallet som ønsket å starte opp, for bardrift og pandemi har som kjent vist seg å ikke vært en god cocktail.
– Det har helt klart vært et marked her som ikke er blitt utnyttet. Store deler av 100-lappen er brukt i Stavanger i stedet for i Sandnes. Du trenger noen som tør å satse, noen pionerer. Det gir en smitteeffekt, sier Dysjaland.
– Hva tenker du selv om å starte opp i pandemien?
– Jeg er verken lege eller FHI-ansatt, men jeg tenker vel at vi etter hvert må lære oss å leve med dette. Men så klart, det er en risiko. Kanskje vi må stenge igjen til sommeren, hvem vet? sier han.
Foreløpig er det i alle fall åpent, enn så lenge fram til klokka 23.00.
På menyen står blant annet klassiske drinker, øl, vin - og kaviar?!
– Det er ikke Mills på tube...?
– Ha ha, nei. Det er skikkelige saker. Vi selger mye østers på Ti. Derfor tenkte vi at vi kunne prøve noe helt nytt, sier Dysjaland.
Burgersjappen Hekkan får ikke åpne som planlagt
Huseier Obos mangler brukstillatelse.
Relaterte artikler
- AKTUELTPopulær burgerkjede tar over disse lokalene1 ÅR SIDEN
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor1 ÅR SIDEN
- AKTUELTSjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes1 ÅR SIDEN
- AKTUELTBrøl har åpnet i Ryfylkegata: – Hvorfor ikke kjøpe seg en restaurant og bake brød dagen lang?7 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTDisse er nominert til #byasbeste utested2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette er vinneren av #byasbeste utested!1 ÅR SIDEN