Cocktailfabrikken legges ned

Nattklubben åpnet i februar 2017. Etter neste helg stenges dørene for godt.

Publisert:
  • Ninnie Therese Rogne Nilsen
Cocktailfabrikken holder åpent for siste gang lørdag 25. januar.

«Etter 3 år med uforglemmelige fester, artister og minner, er det på tide å takke for oss», skriver nattklubben på sin Instagram-konto.

Jesper Rosvall, innehaver og daglig leder, mener det er krevende å drive et utested i Stavanger.

– Vi har jo fått omsetningen til å gå rundt, men vi har ikke fått det ekstra «kicket». Vi har pusset opp to ganger, men det hjalp heller ikke så mye. Det er generelt vanskelig å drive en nattklubb.

– En utfordring

Rosvall peker på alkoholpolitikken i Norge, og legger spesielt vekt på de regulerte åpningstidene.

Når barene kun kan ha servering til klokka 01.30 og gjestene må være ute en halvtime senere, mener han det blir det for få timer å tjene penger på.

– Mange begynner hjemme, for det er jo svindyrt å drikke ute. Det tar tid før de kommer ut på byen, og da er det gjerne bare én time eller to igjen der man kan tjene penger på en nattklubb. Det ville vært enklere med lengre åpningstider, sier Rosvall.

– Det er dyrt å drive nattklubb i Stavanger, sier manager Jesper Rosvall.

Han forteller også at plasseringen av lokalet ikke har vært ideell. Cocktailfabrikken ligger i Strandgata, i det gamle Tango-bygget. Jesper Rosvall og medeier Morten Sørsdahl driver også Broremann Bar i andre enden av Vågen.

– Cocktailfabrikken ligger nok litt feil til, helt ytterst i rekken av utesteder. Broremann går bedre, men det er en utfordring å drive i begge endene av byen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Chevy’s har holdt stengt siden jul

Vemodig for både eiere og gjester

Tilbakemeldingene på stengingen har ikke latt vente på seg. Rosvall har fått høre fra mange som synes det er synd Cocktailfabrikken legges ned, spesielt fra klubbens stamgjester.

Selv kjenner han også på at det er litt vemodig.

– Det har selvfølgelig vært en utrolig kjekk opplevelse, den tiden som har vært. Det beste er de gangene det er helt fullt, og man kan se at alle har det gøy.

Rosvall har ingen nye prosjekter på planen nå, men holder mulighetene åpne.

– Vi får se hva som skjer fremover. Dukker det opp noe bra er vi selvfølgelig interesserte, men Cocktailfabrikken kommer vi nok ikke til å starte opp igjen med.

Byas har ikke lykkes med å få tak i medeier Morten Sørsdahl for kommentar.

LES OGSÅ:

LES MER:

Trøblete start for ny nattklubb i Vågen

Publisert:

Barlokalet har stått tomt i tre år, men nå skjer det noe

Går alt etter planen åpner utestedet Bella Rose innen året er omme.

Publisert: