Tako åpner snart, men eierne tenker allerede på noe nytt

Den 10. mai åpner Fortous ferske bar og spisested i østre bydel. Samtidig røper gründerne at det er plass til nok et spisested i Fortou-familien.

Publisert:
Lista med småting som skal ordnes før åpning er lang. Her får Arnt Skjerve (til høyre) hjelp med å få på plass vannstasjonen.

– Akkurat nå legger jeg inn bookinger for åpningshelga, det er nesten fullt, sier daglig leder i Fortou, Elise Skjerve fornøyd, da Byas tar turen innom før påske.

Hun sitter på et av langbordene som blir en del av den nye restauranten i Ryfylkegata, vegg i vegg med Lervigparken.

Ved inngangspartiet bak henne monteres det noen lamper i taket. Skal du bevege deg over gulvet, må du fortsatt stige over verktøy og materialer. Men det nærmer seg.

– Vi kunne vel egentlig åpnet denne helga om vi ville, sier ektemann og Fortou-gründer Arnt Skjerve.

– Men?

– Jeg skal føde, sier Elise.

– Det er vel gyldig grunn? spør Arnt.

Byas besøkte lokalet i desember i fjor. Sjekk forvandlingen!

Daglig leder ved Fortou, Elise Skjerve, jobber med å ta imot bordbestillingene. Det er nesten fullt, selv om det er tre uker igjen til åpning.

Snøballen begynte å rulle...

Restauranten har oppgitt åpningsdatoen på sosiale medier: 10. mai åpner østre bydels nye spisested.

Planen var først en åpning i mars, så ble det april, men åpningsfesten er nå lagt til mai. Flere uforutsette hendelser førte til forskyvinger og utsettelser. Noen jobber krevde at håndverkere måtte bruke dager i stedet for timer.

Samtidig endret også Arnt på egne planer underveis.

– Ideen var at det skulle være røffere og enklere. Vi skulle ikke ha en så fancy cocktailbar, sier han, før Elise skyter inn:

– Men det ble det. Du skulle heller ikke ha fullt restaurantkjøkken...?

– Men det ble det, sier Arnt med et lurt smil.

Lokalet har 60 sitteplasser og blir både en restaurant og bar.

Lokalt samarbeid

På menyen står naturlig nok taco, derav også navnet. Det blir ikke helt som fredagstacoen, med kjøttdeig fra Gilde krydret med Santa Maria eller Old El Paso.

Det hele deles inn i to: En snack- og en restaurantmeny. Menyene vil variere fra sesong til sesong, og inkludere fisk, kjøtt og vegetar. Med på laget er lokale produsenter som Idsøe, Smågrønt, Midsummer Hot Sauce og Como Mexico. Lervig står for drikkevarene (bortsett fra det som skal brukes i cocktailene, da).

– Vi er ikke en mexikansk restaurant. Det blir ikke nachos og burritos. Det er taco, lefse som du putter noe i, sier Arnt.

– Mange kikker inn gjennom vinduene, noen går til og med inn døra for å høre hvordan vi ligger an, sier Elise.

Fortou skal bli større

Tid er penger, det nye restaurantkjøkkenet har også kostet. Elise ønsker ikke å si noe mer enn at etableringen har blitt flere 100.000 kroner dyrere enn først antatt.

– Men Fortou hadde et bra år i fjor og vi tjener penger. Derfor er det midler nok i selskapet til dette, betrygger hun.

– Tenker dere allerede på noe nytt, eller vil dere slå dere til ro når Tako står ferdig?

Både Arnt og Elise ser på hverandre og smiler.

– La oss bare si at det er plass til et medlem til før Fortou-familien er komplett, sier Arnt.

Et nytt familiemedlem er tross alt rett rundt hjørnet.

– I mai får vi både ei jente og en restaurant, sier Elise.

– Sikkert like utfordrende og krevende begge to, sier Arnt og humrer.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Hjemme i påsken? Dette kan du finne på!

LES MER:

KaffeKanna gikk konkurs

LES MER:

Nå åpner Stavangers nye vin- og cocktailbar dørene

LES MER:

Nye leietakere er på plass: Her åpner det to barer og en nattklubb

Publisert:

Dette skal erstatte Tako i Østre bydel

I løpet av mai åpner Angr i Ryfylkegata, men hva som kommer på menyen er høyst usikkert.

Publisert: