Aktuelt

Idol-Vilde om TV-sirkuset: – Jeg blir kjempenervøs

Hun har imponert TV-seere, dommere og familiemedlemmer, men også seg selv. Blir Vilde Skogen (20) fra Sandnes vår femte Idol-vinner?

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen
Vilde Skogen fra Sandnes er en av fem gjenværende deltakere i Idol 2018. Går hun helt til topps, blir hun den femte Idol-vinneren fra Rogaland i løpet av programmets ti sesonger.

Det er godt mulig. Før fredagens livesending er det bare fem personer igjen som kniver om å bli Norges neste sangstjerne. En av dem er en 20-åring fra Sandnes.

– Det har vært en stor berg- og dalbane. Først og fremst veldig gøy og lærerikt, men det er ekstremt intenst og vi jobber mye, sier Skogen.

Følg Byas.no på Instagram!

Oppmerksomhet

Ingenting blir overlatt til tilfeldighetene når 90 minutter TV skal produseres direkte i beste sendetid, og hvor vinneren av talentkonkurransen er sikret den store drømmen om platekontrakt.

– Det er akkurat så gøy som jeg håpte det skulle være, men jeg forsøker så godt jeg kan å nyte det også. Dette har blitt en hverdag som er veldig uvanlig og du vet aldri når det kan ta slutt, sier Skogen.

 • LES OGSÅ: Vilde klarte ikke å holde tårene tilbake da hun gikk videre etter audition

Planen var å leve et rolig studieliv i Oslo denne høsten. I stedet for har det blitt et hardkjør uten like. Med på lasset kommer også oppmerksomheten.

– Jeg har merket at folk stirrer litt ekstra når jeg går ute på gata. Noen kommer også bort til meg og sier at de heier på meg. Det har bare vært hyggelige tilbakemeldinger, sier Skogen.

Favorittstempel?

Det er ikke bare TV-seerne som er imponert over 20-åringen. Dommerne mener Skogen har vokst mye, også de siste ukene.

– Vildes styrke er at hun er genuin, hun leverer med følelsene utenpå kroppen, og hun brenner hundre prosent for musikk. Det er helt tydelig. De første live-sendingene kom hun ikke ordentlig gjennom, sikkert en blanding av låtvalg og nervøsitet, men nå føler jeg hun virkelig har åpnet opp og vist Norge litt av hvem hun er, sier Idol-dommer Silje Larsen Borgan om Skogen.

– Er hun blant favorittene til å vinne hele konkurransen?

– De fem er sterke alle sammen, jeg tror alle har gode sjanser til å ende i finalen. Her kan det endre seg hver fredag, så nå er både låtvalg og stemmer kritisk, sier Borgan.

LES OGSÅ: De vant Idol, men hva skjedde så?

Bettingselskapet ComeOn har i alle fall troen på 20-åringen. Her kan du blant annet satse penger på hvem som ryker ut før hver sending. Skogens odds er nesten tre ganger høyere enn nestemann på lista.

Et mulig favorittstempel bryr hun seg derimot ikke mye om. Beina er godt plantet på jorda.

– Det spisser seg til i konkurransen, men vi er fortsatt fem personer igjen. Jeg prøver å ikke tenke så langt fram i tid. Det handler om å hele tiden jobbe mot neste fredag, men jeg har selvsagt lyst til å komme lengst mulig, sier Skogen.

Etter en litt trøblete start, har Skogen imponert både dommere og TV-seere i Idol.

Stort press og egen heiagjeng

Hun har aldri lagt skjul på at deltakelsen betyr mye for henne. Følelsene har tatt overhånd noen ganger. Selv omtaler hun TV-programmet som livet hennes akkurat nå.

– Derfor blir det fort veldig intenst. Det er mange følelser i sving, et stort press og du har høye forventninger til deg selv, sier 20-åringen.

– Og ja, jeg blir kjempenervøs hver fredag, innrømmer hun.

I slike tilfeller føles det ofte verre for personer som absolutt ikke kan påvirke hverken prestasjon eller utfall. De som står nærmest Idol-deltakeren, har også merket presset.

Hver fredag drar familien til Oslo for å heie på Skogen.

– I begynnelsen var det veldig nervepirrende, etter hvert har jeg heldigvis klart å slappe mer av, sier mor Anne Lise Skogen.

Hun og familien drar til Oslo hver fredag for å støtte datteren. Denne fredagen blir de nærmere 20 stykker. Onkler, tanter, søsken, foreldre og venner.

– Jeg sier at vi er der helt til hun ryker ut, men da får jeg bare til svar at «hun ryker jo ikke ut», sier hun lattermildt og legger til at familien er svært stolte av prestasjonene til Vilde.

En døråpner

Idol er nå inne i sin tiende sesong. Fire tidligere vinnere kommer fra Rogaland. Alle ga ut plater etter Idol-seieren, men deretter ble det nærmest stille på musikkfronten.

Uansett hvordan Idol-deltakelsen skulle gå, frykter ikke Skogen en «hero to zero»-tilværelse.

– Jeg håper og tror at dette skal være en døråpner, men det kommer helt klart an på hvor mye jeg legger i dette etter at Idol er over. Uansett så er det en jobb jeg er klar for å ta, sier hun.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Vil inndra skjenkebevillingen til BAR Social Eating

LES MER:

Her er årets lokale juleøl og julebrus

LES MER:

Karpe headliner Utopia 2019

LES MER:

Cecilie (28) fra Godeset kan vinne 71 grader nord: – Hadde aldri trodd jeg skulle komme så langt

LES MER:

Gådjå flytter inn i nabolokalet: – Vi nølte aldri da vi fikk tilbudet

Publisert:
 1. Idol
 2. Musikk
 3. Kultur

Vilde Skogen om Idol-forbannelsen: – Den tror jeg ikke på

Vårt siste lokale Idol-håp måtte fredag forlate talentkonkurransen, men hun har liten tro på at «Idol-forbannelsen» skal komme henne til gode.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Vilde (20) og Emma (15) er blant de ti beste i Idol: – Det er helt uvirkelig
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Nå er sørlendingen Casper (16) blant topp sju i Idol: – Stor tro på framtida til musikken når folk som deg synger så bra
  3 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  To lokale deltakere sikret seg «Idol»-gullbillett
  2 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  Tre rogalendinger slåss om «Idol»-sjanse fredag
  2 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Datteren til Toni Gundersen sikret seg «Idol»-gullbillett
  2 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Helene (21) fra Kristiansand er Miss Norway-finalist: – Håper det blir en døråpner til modellyrket
  2 ÅR SIDEN