Aktuelt

Stjernespekket gratiskonsert på torvet

Onkl P & De fjerne slektningene, Erik og Kriss og flere andre artister med stor gratiskonsert i Kristiansand onsdag. Målet er å samle inn penger til kreftsaken.

Oppdatert:
  • Vegard Nekstad

5-6000 mennesker var til stede på fjorårets Vinterlyd. I år står blant annet OnklP & De fjerne slektningene på scenen. Arkivfoto: Tore-André Baardsen.

– I fjor var det 5-6000 mennesker på torvet. I år har det vært veldig mye folk på konsertene i Oslo og på Gjøvik, så vi har forventninger om at det blir en del folk på konserten. OnklP har vært et stort navn som alle kjenner til og trekker folk fra en stor målgruppe, både barn og voksne, sier Hege Aasgard i Kreftforeningen, til KRSby.

Det er det tiende året Vinterlyd arrangeres i samarbeid mellom Kreftforeningen og P4.

- LES OGSÅ: KRSby-trynet: Carl-Erik Rasch-Haugen

- LES OGSÅ: Vinn billetter til Cannibal Corpse på Kick!

- LES OGSÅ: Dette visste du ikke om dine favoritt-serier

Hvert år reiser de land og strand rundt med innsamlingsbøsse og store artister på slep.

I år opptrer OnklP & De fjerne slektningene + Jaa9, Erik & Kriss, Astrid Smeplass, Marcus og Martinus og The Main Level på gratiskonserten.

OnklP er nok det største navnet under årets konsert. Foto: NTB Scanpix. OnklP er nok det største navnet under årets konsert. Foto: NTB Scanpix.

I tillegg til gratiskonsert, vil bøssebærere gå fra dør til dør. Torsdag skal 1450 russ fra Vest-Agder samle inn penger til kreftsaken.

– Krafttak mot kreft går til personlig kreftbehandling. Enkelt sagt vil det si at én behandlingsform ikke passer for alle. Vi ønsker at det skal forskes på kreftbehandling som er tøffere mot kreften, men snillere mot pasientene, sier Hege.

– For oss som driver i underholdningsbransjen, føles det godt og meningsfullt å bidra til en så viktig sak som Krafttak mot kreft, sier Erik Mortvedt i rap-duoen Erik&Kriss.

Onsdagens konsert starter klokka 18, men allerede fra klokken 17 er det en rekke aktiviteter på Øvre Torv.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Kreftforeningen

Markerer starten på Krafttak mot kreft med gatefestival i Fargegata

Årets Krafttak mot kreft aksjon åpnes av lokale artister i Fargegata. Kreftforeningen inviterer hele familien til gatefestival.

Publisert: