Aktuelt

Disse sørlendingene kan bli årets Miss PinUp Norway: – Det handler om kropps-positivisme

Skjønnhet finnes i alle fasonger. Det er hovedbudskapet bak kåringen Miss PinUp Norway, som finner sted i Arendal lørdag ettermiddag.

Oppdatert:
 • Kristian Hole
Eileen Eikaas (t.v.) fra Grimstad og Tonje Marie Helgesen fra Herefoss er de to sørlendingene blant de ni finalistene til årets Miss PinUp Norway.

– Jeg meldte meg på fordi mye av målet med hele pin up-kulturen er å knekke noen fordommer mot utseende og størrelse. Det skal ikke være nødvendig å ha en mal på hvordan man skal se ut, forteller Miss PinUp Norway-deltaker Tonje Marie Helgesen (31) fra Herefoss.

Hun er to av sørlendingene blant de ni finalistene som skal delta i den nasjonale kåringen Miss PinUp Norway 2019, som arrangeres under Flying Moose Gas Swap Meet på Hoveleiren i Arendal lørdag ettermiddag.

Formålet med kåringen er å få flere kvinner til å omfavne kroppen sin, og samtidig hylle mangfoldet av alle kropper der ute, skriver grunnlegger av PinUp Norway, Christina Edelsteen, i et skriv til KRSby.

Med andre ord er det et større budskap bak kåringen, enn å kun kle seg i retroklær fra 50-tallet.

 • Les også om Mary Ann (26), som brakte burlesque-kulturen til Sørlandet

– Mestringsfølelse

Eileen Eikaas (t.v.) fra Grimstad grugleder seg til årets kåring på lørdag. Det er første gangen hun deltar på Miss PinUp Norway.

Den andre spente sørlendingen som skal delta er Eileen Eikaas (46) fra Grimstad, som ser på kåringen som en spennende måte å gå litt utenfor komfortsonen på.

Hun ble først introdusert for pin up-kulturen i fjor, og falt pladask for det inkluderende miljøet.

– Jeg ble smittet av «pin up-feber» i fjor, og liker den fargerike stilen og livsglade kulturen. I tillegg passer kåringen for kvinner i alle aldre og størrelser. Dette blir min første deltakelse, så for meg handler deltakelsen mye om mestringsfølelse og gjøre noe nytt, sier Eikaas.

Kropps-positivisme

Styremedlem i PinUp Norway, Ju Le, ser fram til kåringen lørdag ettermiddag.

Styremedlem i PinUp Norway, Ju Le, er en dem som står bak årets kåring. Hun forteller at en verdig vinner skal både ha utstråling, gode verdier og ikke minst en god personlighet.

Det er både juryen og publikums dom som sammenlagt avgjør hvem som vinner.

– En vinner må ha hele pakka. Det handler om kropps-positivisme og det å hylle alle former, forteller Ju Le.

Hvert år samler Pinup Norway inn penger til én ideell organisasjon som de mener gjør et viktig arbeid. I år falt valget på Bipolarforeningen, som grunnlegger av PinUp Norway, Christina Edelsteen, mener gjør en viktig jobb for psykisk helse.

Tonje Marie Helgesen fra Herefoss falt pladask for pinup-stilen da hun var tenåring. Det var først for noen år siden at hun oppsøkte miljøet.

– Når det er sånn at de færreste aldri opplever psykisk sykdom i løpet av livet, så føles det unødvendig at man skal sitte alene med tankene. Så da bestemte jeg meg for at det er noe jeg i det minste kan prøve å gjøre noe med! Så min hjertesak er åpenhet rundt psykisk helse, sier Edelseteen til nettstedet bipolarforeningen.no.

Deltaker Tonje Marie Helgesen synes det er fint å kunne bidra til foreningen.

– Det er finalistene som får ansvaret for å samle inn, og fortelle folket om saken. Det ser vi fram til, forteller Helgesen.

Publisert:
Oppdatert:
 1. 50-tallet
 2. Grimstad
 3. Arendal
 4. Kropp
 5. Miljø

Benedicte (25) gjenvalgt som studentleder i Agder: Dette blir de viktigste kampsakene framover

Benedicte Nordlie (25) er gjenvalgt og trer inn i sitt andre studieår som leder for Studentorganisasjonen i Agder (STA). Hun mener et yrende studenthus i sentrum er det studentbyen Kristiansand mangler.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Isah er klar for Utopia
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Kjekke ting du kan gjøre i helga!
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Ny klimastreik i Stavanger: – Vi slutter å streike når kravene våre er møtt
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Remy fra Orre kan vinne omstridt modellkonkurranse
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Dette kan du gjøre i helga
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Vi fulgte Mablis direkte: Kvelertak avsluttet med publikumssurfing i regnet
  3 ÅR SIDEN