Gaffel & Karaffel skifter navn og konsept

Med splitter nye lokaler og meny, håper den nydøpte Nick & Jonnies å kvitte seg med det formelle stempelet som Gaffel & Karaffel har hatt.

Publisert:
De ferske lokalene til Nick & Jonnies gir assosiasjoner til en tidløs, amerikansk diner. Fra venstre: Kokk Nick Horner, daglig leder Bjørn Erik Sandvaag og kokk Jonnie Nyberg.

Navnet er altså ikke inspirert av snusmerket med nærmest samme navn, men kokkene som har drevet kjøkkenet de siste syv årene: Nick Horner og Jonnie Nyberg.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe helt nytt, og så ønsker vi å skille restauranten fra resten av huset, sier daglig leder Bjørn Erik Sandvaag, som har drevet Gaffel & Karaffel siden det åpnet i 2000.

Resten av huset blir altså hetende Gaffel & Karaffel, mens selve restauranten i første etasje heter Nick & Jonnies.

Satser på sosial spising

Nick Horner, opprinnelig fra Australia, forteller at den nye menyen har langt flere småretter.

– Vi ønsker at måltidet skal være mest mulig sosialt, og at bordet er fullt av mat som deles. For eksempel er det mulig å bestille en XXXL-porsjon med 36 kyllingvinger, sier Horner.

Restauranten Gaffel & Karaffel endrer navn til Nick & Jonnies, og ønsker med det å satse på en mer uformell atmosfære.

– Folk har forbundet oss med en plass hvor du tar en helaften, og ikke bare en liten matbit. Her kan du komme både for en liten snack og en full middag. Derfor har vi også utvidet med en stor bar, sier Sandvaag.

Nye er også åpningstidene, som utvider til å åpne kl. 16 i ukedagene, i tillegg til å tilby lunsj på lørdager, hvor de før bare har hatt kveldsåpent. På sommerhalvåret vil det også være uteservering.

Ta med egen vin

Nick & Jonnies starter også med «cork nights» hver fredag, hvor det er mulig å ta med sin egen vin. Riktignok må du betale 300 kroner per flaske, men igjen så får du den både temperert og paret med riktig mat.

– Jeg opplever at mange har flere dyre viner hjemme, men mangler anledning til å drikke dem. Her kan folk samles og dele både mat og vin, sier Sandvaag.

MER FRA BYAS:

LES MER:

– Jeg tror Dickens er i de beste hender og at det nye konseptet kommer til å bli bra

LES MER:

Heidi’s til Stavanger: «Jeg tror det blir langt mer frydefullt enn sist gang vi ble invadert av tyskerne»

LES MER:

Disse skjenkestedene fikk oftest besøk av skjenkekontrollen

Publisert:

2019 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i februar

En quiz topper lista!

Publisert: