Kjekke ting du kan gjøre i helga

Dersom du skal få med deg alt denne helgen blir du travel, gitt.

Publisert:
Konserter, standup og verdenscup i skøyting er noe av det du kan ta deg til denne helgen.

Denne guiden gjelder fra onsdag 15. til søndag 19. november 2017.

Følg Byas.no på Facebook!

Lillelørdag @Bøker&Børst

Hva: Lansering av Midsummer Hotsauce Hvor: Bøker og Børst Når: Onsdag kl. 18.00

Bøker og Børst skal presentere et nytt produkt, laget i samarbeid mellom Midsummer Hot Sauce fra Stavanger og et økologisk bryggeri fra Mjøndalen. «En injeksjon av sommer og varme midt i den kalde årstiden», skriver arrangøren.

Denne onsdagen blir det lillelørdag hos Bøker og Børst.

Hyperfruit

Hva: Danseforestilling Hvor: Sandnes kulturhus Når: Onsdag kl. 19.30

Danserne Ludvig Daae og Joanna Nordahl undersøker hvordan internett, og måten vi kommuniserer med hverandre på, kan brukes som struktur for en danseforestilling.

Arrangøren skriver:

«Hva skjer når vår måte å oppleve informasjon på internett brukes som dramaturgi til en forestilling? Når vanlige uttrykk som “starten, midten, slutten” eller “1, 2, 3” byttes ut med noe sånt som “1, 2, hund, Beyoncé”?»

Bound and Down @ØST

Hva: Standup Hvor: ØST Når: Onsdag kl. 20.00

ØST er en del av Comedy Box sin nye scene for standup-komikere i Stavanger. Her kan du oppleve komikere som er nye i gamet, og gamle travere som vil teste ut nytt materiale. Arrangementet er gratis. Vil du prøve deg? Send en mail til karsten@comedybox.no, da vel!

Plot #26: Førvisning av utstillingen "Dark Side of the Moon"

Hva: Kunstutstilling Hvor: Stavanger kunstmuseum Når: Torsdag kl. 18.00

De svenske kunstnerne Nathalie Djurberg og Hans Berg ble i 2009 trukket frem som de mest lovende kunstnerne på Venezia-biennalen og det var takket være installasjonen deres The Experiment. «Dark Side of the Moon» tar utgangspunkt i videreutviklingen av verket, i tillegg til nyere arbeider tilpasset museets utstillingssaler. Alle mellom 16 og 26 år er invitert på førvisning 16. november, før utstillingen åpner 17. november.

Open mic @KinoKino

Hva: Open Mic Hvor: KinoKino Når: Torsdag kl. 20.00

Torsdag inviterer KinoKino til open mic, der mikrofonen er åpen for alle - enten du synger, spiler eller forteller egne tekster. Påmelding og informasjon sendes til cesilie.kverneland@sandnes-kulturhus.no.

Magasin Blaa 15 år

Hva: Jubileum! Hvor: Magasin Blaa Når: Torsdag til lørdag

Denne helgen markerer Magasin Blaa sitt 15-års-jubileum og de lover bursdagsbaluba med giveaways, premier, kake, overraskelser og gode tilbud.

Magasin Blaa fyller 15 år!

Stavanger Vise- og Poesifestival @Sting

Hva: Visefestival Hvor: Sting Café Når: Torsdag til lørdag

Stavanger Vise- og Poesifestival ble arrangert første gang høsten 2015. Festivalen ble ifølge arrangøren en ubetinget suksess og bejublet fra presse, publikum og artister. Suksessen ble gjentatt i 2016 med et stort knippe etablerte og nye artister fra hele Norge, og i 2017 blir det altså ny festival.

VINYL Bar Takeover @Pjolter&Punsj

Hva: Bergenske bartender-gjester Hvor: Pjolter & Punsj Når: Torsdag kl. 20.30

Den bergenske baren VINYL Bar, som til vanlig holder til i Kong Oscarsgate 6 i Bergen, kommer til Pjolter & Punsj for å styre skipet en kveld. VINYL vant i år prisen for Norges beste nyåpnede Cocktailbar under Oslo Bar Show Awards, og teamet har ifølge arrangøren vunnet flere nasjonale konkurranser.

Siv Jakobsen @Folken

Hva: Konsert Hvor: Folken Når: Torsdag kl. 21.00

Siv Jakobsen, som er aktuell med debutalbumet «The Nordic Yellow», kommer til Stavanger og Folken 16. november. Arrangøren skriver at Siv Jakobsen sier med musikken det hun ikke tør å si høyt, og har referanser til Ane Brun og Laura Marling.

Silent Disco @Arkivet

Hva: Nattklubb med hodetelefoner Hvor: Arkivet Nattbar Når: Torsdag kl. 22.00

Arkivet kjører nok en gang på med Silent Disco, hvor du får utdelt et headset med musikk, fremfor at DJen spiller for hele lokalet. Tips: Ta av headsettet innimellom og hør på alle deltakerne som synger vakkert med.

Movemberfest @Cocktailfabrikken

Hva: Fest til inntekt for Movember Foundation Hvor: Cocktailfabrikken Når: Torsdag kl. 22.00

Cocktailfabrikken inviterer til å feste med bart, og kaller arrangementet «kanskje den viktigste festen du får vært med på denne høsten». De skal donere 50 kroner for hver solgte billett til Movember Foundation.

  • PS! Byas kårer #ByasBarten17. Send oss ditt bartebilde som direktemelding på Instagram eller bruk emneknaggen #ByasBarten17!

ISU World Cup Speed Skating Stavanger

Hva: Verdenscup i skøyteløp Hvor: Sørmarka Arena Når: Fredag til søndag

Denne helgen arrangerer Sørmarka Arena verdenscup i skøyteløp, og arrangøren skriver at «verdens beste skøyteløpere kommer til Stavanger og Sørmarka Arena».

Bli med på folkefesten! Verdens beste skøyteløpere kommer til Stavanger og Sørmarka Arena 17. - 19. november 2017.

Dette bildet er fra NM i januar. Denne helgen blir det verdenscup i skøyteløp i Sørmarka Arena!

LAN @HouseOfNerds

Hva: LAN Hvor: House of Nerds Når: Fredag til lørdag

House of Nerds setter opp turneringer i diverse spill som CSGO, Overwatch, Tekken og Injustice. Innsjekk klokken 17.00 fredag og utsjekk 10.00 lørdag.

Latter Live m/Stian Blipp, Christian Mikkelsen, Martin Beyer Olsen og Lars Barrum

Hva: Standup Hvor: Stavanger konserthus Når: Fredag kl. 19.00

Noen av Norges mest kjente stand up-komikere kommer til Stavanger for å få deg til å le. «Dette blir et forrykende og uforutsigbart show», lover arrangøren.

Kichen takeover @Fermenten

Hva: Vietnamesisk streetfood Hvor: Fermenten Når: Fredag kl. 19.00

Fredag markerer Fermenten åpningen av sitt nye kjøkken, og med seg på laget har de Banh Mi Nam Nam som disker opp med vietnamesisk streetfood.

Mikhael Paskalev m/Strange Hellos @Folken

Hva: Konsert Hvor: Folken Når: Fredag. Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00

Mikhael Paskalev + special guest: Strange Hellos

Siden Paskalev gjorde sitt inntog på den internasjonale musikkscenen, dansende i underbuksa til tonene av megahiten «I Spy», og nå kommer han til Stavanger! Den Spellemannsnominerte artisten gleder seg stort, ifølge arrangøren.

Ine Hoem @Tou Scene

Hva: Konsert Hvor: Tou Scene Når: Fredag kl. 22.00

Tidligere i år slapp Ine Hoem sitt debutalbum, kalt «Moonbird», og reiser nå rundt på turné. Fredag kommer hun til Stavanger, og hun lover et godt sett til publikum.

Stavanger Doomkirke @Cementen

Hva: Konsert Hvor: Cementen Når: Fredag kl. 22.00

Stavanger Doomkirke beskrives av arrangøren som en flyreise mellom country og space rock, og arrangerer gratiskonsert for å skjerpe spilleformen før jul.

Tjue Kilo Skjegg @Checkpoint Charlie

Hva: Konsert Hvor: Checkpoint Charlie Når: Fredag kl. 22.00

Tananger-bandet, som er kjent for nedpå låter og «bånn gass rockegrooves» skal spille lokal rock på Checkpoint Charlie denne fredagen. Vokalen er på rogalandsdialekt, og arrangøren lover originale låter med relasjoner til lokalmiljøet, samfunnets uløseligheter, manndom og fanteri.

Internasjonal matkafé @Nytorget

Hva: Mat! Hvor: Nytorget Når: Lørdag kl. 12.00

Ny kulinarisk reise denne lørdagen, og denne gangen er det Hellas som står for tur.

Rune Bjerga On Ice

Hva: Standup Hvor: DNB Arena Når: Lørdag kl. 17.30

Rune Bjerga har akkurat rundet 40 år og opplever at 40-årskrisen har slått hardt ned i miljøet rundt ham. Han tar derimot 40-årskrisen på en kveld, og har leid DNB Arena for å ha standup-showet sitt «Bjerga On Ice - et show uten skøyter».

Her poserer Rune Bjerga med skøyter på, men han har lovet et skøytefritt standup-show i DNB Arena på lørdag.

Arif og Unge Ferrari-konsert (UTSOLGT) og afterparty @Folken

Hva: Konsert og afterparty Hvor: Folken Når: Lørdag. Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00

NORA Collective-artistene Arif og Unge Ferrari spiller på Folken, et halvt år etter at de spilte på Mablis-festivalen i juni. Unge Ferrari hadde publikumsrekord på Øya-festivalen og Arif står bak landeplagen «Alene». Aldersgrense 18 år.

Siden konserten er utsolgt, har Arif og Unge Ferrari bestemt seg for å ha afterparty på Grottene, hvor Lotionboyz stiller som DJ. Aldersgrense 18 .

Arif og Unge Ferrari spiller for et utsolgt Folken på lørdag.

Maria Mena @StavangerKonserthus

Hva: Julekonsert Hvor: Stavanger konserthus Når: Lørdag. Dørene åpner 19.00, konsertstart 20.00

Maria Mena tar med seg julehiten «Home for Christmas» og mange andre hitlåter da hun kommer på besøk til Stavanger på lørdag. Artisten er Sam Smiths favoritt og har hatt stor suksess i utlandet, spesielt med låten «My Lullaby», som hun ga ut da hun var 16-åring.

SIGRID @StavangerKonserthus

Hva: Konsert Hvor: Stavanger Konserthus Når: Lørdag kl. 21.00

Ålesundsjenta Sigrid, som har fått ros både fra Elton John og Billboard Magazine, er spådd som Norges nye stjerneskudd. Lørdag spiller hun i Stavanger konserthus.

LES OGSÅ:

LES MER:

9 kjappe med Sigrid

Forgetaboutit og Prikkedöden @CheckpointCharlie

Hva: Releasekonsert Hvor: Checkpoint Charlie Når: Lørdag kl. 22.00

Forgetaboutit er ute med ny EP, og det skal de feire med slippfest denne lørdagen! Ifølge arrangøren serverer de punkrock fra øverste hylle, og leverer et eksplosivt liveshow. Med seg som support har de stavangerske Prikkedöden, som ifølge seg selv spiller «skate-punk som treffer deg midt i BCGen.»

Urban farming @Folkeakademiet Rogaland

Hva: Dyrking av mat i container Hvor: Folkeakademiet Rogaland Når: Søndag kl. 11.00

Folkeakademiet Rogaland inviterer til å klargjøre en container for dyrking. Smart Urban Farming (SUF) er et dyrkeprosjekt med fokus på bærekraftig dyrking av mat. Deltakere deltar på frivillig basis, og ingen forkunnskaper er nødvendig.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver onsdag tar vi og presenterer et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

God helg, når den tid kommer!

Publisert:

Vinn konsertbilletter til Siv Jakobsen, Mikhael Paskalev eller Daniel Kvammen

Hvem vil du helst se på Folken?

Oppdatert: