Aktuelt

– Jeg er litt mer sånn YOLNT

Tirsdag spiller Jarle Bernhoft på Kilden. Vi har snakket med ham om hipstere, hemmeligheter og Mad Men.

Oppdatert:
  • Ida Søreng

Hvis Jarle Bernhoft hadde vært et dyr, hadde han vært en gaupe. Foto: Scanpix

I sommer spilte han på Palmesus. Nå er han tilbake i Kristiansand, og spillesugen som bare det. Vi fikk ti kjappe (som fort ble til 16) med Bernhoft.

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Jeg øver med bandet, for vi skal jo ha turnéåpning i Kristiansand. Da kan det ikke låte dritt, alt må være i ship shape!

Foto: Scanpix _Foto: Scanpix_

– Jaha, hva kan publikum vente seg da?

– Et jæskla bra band! Vi er veldig spillesugne, og det blir et ganske stort lydbilde i forhold til det folk er vant til. Som regel står jeg alene på scenen, men denne gangen er vi fem mann.

– Hva er din største hemmelighet?

– Jeg har ikke så mange. Du skjønner, jeg syns ikke man skal skamme seg for noe man har gjort. Ikke har jeg så mange guilty pleasures heller.

– Hva med beste YOLO-øyeblikk da?

– YOLO ja. Jeg er litt mer sånn YOLNT, you only live nine times.

– Den der må du forklare nøyere.

– Jeg er egentlig sikker på at jeg er en gaupe. Det er litt en sånn følelse jeg har. Det er mange som sammenligner seg med dyr. Jeg har for eksempel ei venninne som er en tydelig bull terrier.

– Så du har ni liv? Hvor mange er du på nå?

– Nå er jeg på mitt fjerde, så jeg har fem igjen. Man bytter jo litt personlighet gjennom livet, og det blir sikker flere.

Foto: Scanpix _Bernhoft forteller at et av de ni livene ble brukt da han spilte i rockebandet Span. Foto: Scanpix_

– Har du en god fyllehistorie?

– De beste historiene kommer vel når jeg ikke er full selv, for da kan jeg observere hva andre gjør. Men hvis jeg skal finne en må det være den fra i går. Jeg drikker ikke ofte, men var litt full i forigårs. Og når jeg drikker, så får jeg ikke sove. Jeg var våken i 38 timer. Da er det akkurat som jeg er i et merkelig univers. En slags moderne opera med realistisk handling og snodig musikk. Litt sånn som i stykket Wozzeck av Alban Berg.

– Jaha. Hva med dine tre mest spilte sanger på Spotify?

– Jeg har fått sykt hangup på 1 Thing av Amerie. Og David Bowie med hans versjon av Across the Universe. Og Georgia av Emily King. De havner ganske høyt.

– Topp tre serier da?

– Carnivàle, Breaking Bad, og så hadde jeg et jævlig kick på Mad Men. Man blir kjent med personene på en måte filmene ikke alltid får til. Personportretter gjør de jævla bra.

Foto: Scanpix Bernhoft er storfan av Mad Men. Foto: Scanpix

– Over til noe helt annet, hva syns du om å være hipstersveisens far?

– For det første, så tror jeg det er litt feil. Nå bor jeg i New York, og hipsterne der ser ikke sånn ut, de har skjegg og ser veldig indie ut. Og jeg kan opplyse om at jeg har ei t-skjorte som det står «Die hipster scum» på.

– Å? Er du klar for å kvitte deg med hipsterstilen?

– Nei, jeg har finni sveisen min nå. Og dette med brillene da, det er mange som tror jeg ikke har styrke i glassa. Men det har jeg, jeg er litt nærsynt, og har sinnsykt skeive hornhinner.

– Hvilke av dine egne låter er du selv mest lei av?

– Ehm, nei, altså. Det var en periode det ble mye «Cmon Talk». Ikke fordi jeg er lei låta i seg selv, men det var en låt jeg hadde tro på, som jeg spilte over alt. Nå spiller jeg den på en annen måte. Hvis man blir lei noe er det to ting man kan gjøre – la være å høre på det, eller spille det annerledes.

– Vi kjører en liten enten/eller. Iphone eller Android?

– Iphone

– Malt eller druer?

– Nå er jeg på druer altså. Men aller mest på vannvogna!

– Crossfit eller yoga?

– Yoga. Jeg bør vel egentlig drive med crossfit, men jeg har drevet med yoga tidligere.

– Pupper eller rumpe?

– Du kan ikke få det ene uten det andre! De hører jo sammen på én kropp.

LES OGSÅ:

LES MER:

-Jeg vet ikke hva drøy humor er

Publisert:
Oppdatert:
  1. Kilden

KRSby-trynet: Alejandro Fuentes

Alejandro Fuentes vender tilbake til Idol til høsten, er redd for å bli kjip når han blir stor, men vet ikke hva #YOLO betyr. KRSby slo av en prat med sørlendingen og forklarte konseptet «YOLO».

Oppdatert: