Aktuelt

Har servert thaimat fra bilen i sju år, men nå er det slutt

Phornphimol Førland, som har drevet Den lille gourmet fra bil på Storhaug, har nå lagt ned fordi hun må ta vare på helsen.

Publisert:
  • Michael Chr. A. Simonsen
Phornphimol Førland må legge ned Den lille gourmet. Hun er svært takknemlig for alle kunder og tilbakemeldinger.

– Jeg ville lage 100 prosent ekte thaimat slik jeg kjenner det, sier Førland om hvorfor hun åpnet Den lille gourmet.

Hun startet i august 2011. I nesten syv år har hun spredt thailandsk krydderduft på Storhaug. Bilen har holdt til i krysset mellom Karlsminnegata og Midtre Suldalsgate. Kundene er kommet til gjennom ryktebørsen.

Følg Byas.no på Facebook!

Vennlige kunder

– Hvordan har det vært?

– Det har vært veldig kjekt. Jeg har hatt mange faste og vennlige kunder. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. Noen sa at jeg har laget den beste maten i Stavanger, det er veldig kjekt med så fine tilbakemeldinger, he he, det gjør meg stolt, sier Førland.

Førland forteller om en litt annerledes jobbhverdag.

– Jeg har tatt imot bestillinger på telefonen, skrevet det ned, og gått ut i bussen for å tilberede mat. Det har ofte blitt sene kvelder, sier Førland.

Ryktebørsen

Manita Myrflis har vært nabo til den ombygde minibussen.

– Jeg kjente lukten og bestemte meg for å prøve. Jeg hørte også om henne gjennom venner på Storhaug, sier Myrflis og fortsetter:

– En gang spiste jeg pad thai i tre dager etter en bestilling, sier Myrflis og ler.

Hun synes det er trist at det mobile take away-tilbudet forsvinner fra bydelen.

– Det vil virkelig bli et savn, hun er en festlig dame, sier Myrflis.

Oddleif Tornes bor i Pedersgata, men fikk høre gjennom bekjente at det var mulig å kjøpe mat fra en bil midt i nabolaget på Storhaug.

– Her finnes masse god take-away her i gata, men jeg likte maten så godt at jeg heller gikk opp på Storhaug. Jeg synes det har vært kult å kunne gå opp i nabolaget og handle maten, sier Tornes.

Takknemlig

Men alle fine ting har en slutt, og det måtte bli nå.

Selv om Førland har hatt noen fine år, er det helsa som nå må prioriteres.

– Jeg har vondt i beina. Legen sa at jeg ikke må stå så mye, men i jobben har jeg stått og gått hele tiden. Nå er jeg sykemeldt og må gi meg, sier Førland.

Phornphimol Førland sier hun nå er sykemeldt og ikke kan fortsette å drive Den lille gourmet. Bussen skal nå selges.

Førland kom til Norge og Stavanger i 2003. Før hun startet opp Den lille gourmet, jobbet hun i kantinen på Johannes læringssenter og Kolumbus, og en periode hos Déjà Vu. Arbeidet krevde reising til forskjellige arrangementer.

– Det har vært lettere og mindre tidkrevende å jobbe i bussen her på Storhaug, sier Førland.

Førland setter pris på alle kunder hun har hatt.

– Jeg må si tusen takk til alle. Jeg er veldig takknemlig for alle bestillinger og tilbakemeldinger, tusen takk, gjentar Førland.

MER FRA BYAS:

LES MER:

13 spisesteder, men lite kebab klokka to

LES MER:

Har pusset opp 122 år gammel sentrumsbutikk for tre millioner

LES MER:

Olivia i Stavanger: – Vi har brukt to og et halvt år på dette

LES MER:

Peppes Pizza vil tilbake til Stavanger og Sandnes

Publisert:
  1. Storhaug
  2. Thailand
  3. Mat og drikke
  4. Matbil
  5. Stavanger

Nytt Fortou-kjøkken dukker opp i bakgården til Tou

Dagens Fortou består, men får både en lillebror og en storebror som nabo.

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    – Det er ikke sånn at vi ønsker å ekskludere
    5 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Snart åpner en ny kaffebar i Pedersgata
    1 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Pedersgatas første kaffebar: Vil samle hele verden på åtte kvadratmeter
    11 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Sjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes
    7 MÅNEDER SIDEN