Aktuelt

Her er noen av 2015-høydepunktene

Den nye konsertarrangøren KRS Concerts har booket Sting til Odderøya, Skral Festival gjenoppstår og «Det perfekte liv» har premiere på Kilden. Her er noen av kulturbegivenhetene som du kan glede deg til i 2015.

Publisert:
 • Eva Myklebust

Honningbarna spiller sammen med Razika i vår. Turneen avsluttes i Kristiansand. Foto: NTB Scanpix.

Den nye konsertarrangøren KRS Concerts har booket Sting til Odderøya 28. juni 2015.

– Sting har aldri vært på Sørlandet før. Dette er veldig gøy for Kristiansand som musikkby, sa prosjektkoordinator Dag Tynes til Fædrelandsvennen da bookingen ble annonsert.

- LES OGSÅ: KRSby-leserne har kåret A-salong til #byensbeste frisør

- LES OGSÅ: Her er tipsene som får deg i form!

- LES OGSÅ: Nå kan du angre på app-kjøp

Sting under en konsert på Kypros i 2006. Foto: Scanpix. Sting under en konsert på Kypros i 2006. Denne sommeren spiller han i Kristiansand! Foto: Scanpix.

I Kristiansand er – selvfølgelig – Palmesus høydepunktet for mange. Strandfesten på Bystranda arrangeres for 7. gang, 3. og 4. juli. Foreløpig er det ikke annonsert noen artister.

Hva er ditt høydepunkt? Skriv gjerne inn i debattfeltet under artikkelen!

Andrew Hozier, med den mest spilte låta på Spotify i 2014, er klar for Grimstad og Skral. Foto: NTB Scanpix. Andrew Hozier, med den mest spilte låta på Spotify i 2014, er klar for Grimstad og Skral. Foto: NTB Scanpix.

Festivalsommer

Utenfor Kristiansand, i Grimstad, gjenoppstår Skral festival i 2015, og går av stabelen 14. og 15. juli. Så langt er Mew, Hozier, Emilie Nicholas og Sinkane annonsert til festivalen.

– Mew passer vårt format veldig godt, og det er en booking som er lett å kombinere med andre gøye ting i programmet. Det er et typisk festivalband, med bred plateappell og et godt og solid publikum, sa bookingsjef Stian Tobiassen da Mew ble annonsert.

"Det perfekte liv" på Kilden. Foto: Kilden. «Det perfekte liv» på Kilden. Foto: Kilden.

Europapremiere på Kilden

Kilden satses det stort på forestillingen «Det perfekte liv»som har premiere 21. januar, med Mia Gundersen, Elisabeth Moberg, Jannike Kruse og Caroline Glomnes Johansen.

– Det er en europapremiere, og den første oppsetningen med den nye teatersjefen vår, Birgit Amalie Nilssen. Dette er en av de morsomste tingene på programmet neste år, opplyser stabs- og økonomidirektør, Gunnar Thon Lossius.

Agnes Kittelsen og Linn Skåber i Staying Alive. Foto: Maipo / Nordisk film Distribusjon. Agnes Kittelsen og Linn Skåber i Staying Alive. Foto: Maipo / Nordisk film Distribusjon.

Kittelsen i ny film

På filmfronten kan vi se Agnes Kittelsen i en av hovedrollene i den norske filmen «Staying Alive». Filmen har premiere 16. januar.

Fredag er det ny kulturnatt i Kristiansand. Her fra en Honningbarna-opptreden på en tidligere kulturnatt. Foto: Lars Hoen. Honningbarna skal ut på veien med Razika i vinter. Arkivfoto: Lars Hoen.

Honningbarna på turné

Honningbarna slipper sin nye plate på nyåret, og legger ut på felles turne med Razika. 25. mai avsluttes turneen på Kick.

- LES OGSÅ: KRSby-leserne har kåret A-salong til #byensbeste frisør

- LES OGSÅ: Her er tipsene som får deg i form!

- LES OGSÅ: Nå kan du angre på app-kjøp

Kaja Gunnufsen (23. januar), Rammsund (30. januar), The Dogs (21. februar), Highasakite (20. mars), Jonas Alaska (17. april), Triggerfinger (23. april) og Cannibal Corpse (12. juni) er blant de andre bandene som er booket til scenene i Kristiansand de neste månedene.

Hva er ditt høydepunkt? Skriv gjerne inn i debattfeltet under artikkelen!

Publisert:
 1. Honningbarna
 2. Kilden
 3. Palmesus
 4. Sting

Palmesus nominert til «Årets festival»

I dag ble det klart at Palmesus er nominert til prisen «Årets festival» 2014.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Slik kommer du i julestemning
  6 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Har «Mot i Brøsta» til å tulle med Kristiansand, Andreas Thorkildsen og Mette-Marit
  6 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Leo Ajkic: – Pleide å reise til Kristiansand for å slåss
  6 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Hva er dine planer for sommerferien?
  6 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Lyst til å vinne festpass til Palmesus?
  6 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Sjekk hvem som festet Palmesus i gang!
  6 ÅR SIDEN