– Jeg er redd for at Oslo skal ta innersvingen på Stavanger

Kristoffer Sivertsen i FrP er redd for at Oslo kan bli Norges nye ølhovedstad.

Publisert:
Kristoffer Sivertsen er leder i Stavanger FrP, og ønsker at Stavanger skal beholde tittelen som ølhovedstad.

Kristoffer Sivertsen er opptatt av øl, og for ham er det viktig at det er Stavanger som er hovedsetet for nettopp det i Norge.

Han har tidligere kritisert Trondheims sentrumsforening Midtbyen AS da de kalte bartebyen Norges ølhovedstad. Da trakk han fram følgende argumenter:

– Her har vi helt unike produkter og Norges beste øl. Lervig er rangert som det beste norske ølet på flere målinger og er helt i verdensklasse. Vi har bra mikrobryggei, og det finnes mange flere i distriktet som holder på med spennende greier.

– Vi har Norges beste ølpub i Cardinal og flere ølutsalg. Er det craft beer du er ute etter, har vi både ØST og omtrent hele Fargegata. Og vi har What’s Brewing, en ølfestival om trekker folk fra hele verden.

Følg Byas.no på Facebook!

Derfor blir han litt bekymret når han ser at Ringnes sitt opplevelsessenter i Oslo har kommet lenger i den byråkratiske prosessen enn Lervig sitt opplevelsessenter, som han mener ble foreslått først.

– I Oslo er senteret allerede ferdig politisk behandlet. Jeg er redd for at Oslo skal ta innersvingen på Stavanger, sier Sivertsen.

Her kan du lese om Ringnes sine bryggeriplaner.

LES OGSÅ:

LES MER:

Vil sikre Stavanger som landets øl-hovedstad

LES MER:

Kutt i alkoholavgiften skal gjøre det lettere å drive mikrobryggeri

– En annen verden

Andreas Melvær, festivalsjef i What’s Brewing, er ikke bekymret over planene fra Ringnes.

– Min umiddelbare reaksjon er at Ringnes lager industriøl, og Stavanger lager spesialøl. Vi er spesialøl-hovedstaden, sier han.

Han mener at det er få internasjonalt som er interessert i Ringnes, mens Lervig eksporterer 40 prosent av ølet de lager.

Daglig leder i Lervig Aktiebryggeri, Anders Kleinstrup, er heller ikke bekymret over planene til Oslo-bryggeriet.

– Det er en helt annen verden innenfor øl. Det er ikke noe som holder meg oppe om natten, sier han.

Roser Lervigs forslag for opplevelsessenter

Sivertsen er ikke redd for Stavangers posisjon de neste årene, men tror at byens ølbransje må få utvikle seg for å holde på «ølhovedstad-tittelen».

Lervig har kommet med to forslag til opplevelsessenter - et på Bekhuskaien, hvor Tinghuset også vil etablere seg, og et til, hvor de foreslår å bygge nye øyer ved Natvigs Minde (krever Aftenbladet-abonnement).

Sivertsen roser Lervigs forslag, og kaller dem konstruktive og kreative. Han er glad for at bryggeriet ønsker å gi noe tilbake til byen.

– Vi må strekke ut en hånd. Vi tester tålmodigheten deres. I ytterste konsekvens kan Lervig pakke med seg sakene og slå seg opp i Sandnes eller Sola, sier han, og legger til:

– Jeg er overlykkelig over at Lervig tviholder på sin Stavanger-identitet. Lervig er allerede en del av Stavangers historie, og symbol for Stavanger på lik linje med Viking og Oilers, sier Sivertsen.

Blir i Stavanger

Anders Kleinstrup, daglig leder i Lervig Aktiebryggeri, forteller at de vil være inne i byen, på en eller annen måte. Å flytte til en annen by er foreløpig ikke aktuelt.

– Vi har fått positive tilbakemeldinger så langt, men det er store mekanismer som må settes i gang for å få noe slikt på plass, sier han.

Anders Kleinstrup i Lervig Aktiebryggeri forteller at de vil bli i Stavanger. – Per dags dato har vi ingen plan B, sier han.

– Må ikke hvile på laurbærene

Sivertsen er trygg på at begrunnelsene for hvorfor Stavanger er ølhovedstaden i Norge, som står øverst i artikkelen, kommer til å holde i noen år til.

– Oslo er langt unna nivået til både Stavanger og Trondheim. Men vi kan ikke hvile på laurbærene fordi det går bra, og vi må fortsette utviklingen og legge til rette for det. Det hadde vært utrolig kjipt å sitte igjen med skjegget i postkassa fordi vi ikke var først ute, sier han.

Melvær i What’s Brewing er enig:

– Jeg håper at bryggeriene og administrasjonen i kommunen kan få til gode samarbeid. Øl er viktig for matfylket Rogaland, og kan bli et viktig satsingsområde for turistnæringen, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Lervig Aktiebryggeri investerer 10 millioner kroner i nye tanker og pakkelinje

LES MER:

Når du går på date, har bartenderne orkesterplass

LES MER:

Øl fra Lervig Aktiebryggeri er to av verdens beste

LES MER:

True North tror de har funnet sitt trekkplaster

LES MER:

Siste finpuss før ølfestivalen What’s Brewing: Måtte dytte stridsvogn på 20 tonn

LES MER:

Kutt i alkoholavgiften skal gjøre det lettere å drive mikrobryggeri

Publisert:

I sommer blir Lervig 15 år: Slik ble det lokale bryggeriet verdenskjent

Lokalpatriotisme. Blodrøde tall. Kritikerroste. Endelig overskudd. Denne sommeren blir Lervig Aktiebryggeri 15 år.

Oppdatert: