Aktuelt

Starter opp gründerhub på Lura

Håvard Lejon Skjold (28) og Boye Christiansen (25) ønsker verdivekst i Rogaland. Derfor gir de gratis kontorplass og kaffe til gründere med gode ideer om hvordan man kan få til det.

Publisert:
 • Ingebjørg Iversen

Håvard Lejon Skjold (t.v.) og Boye Christiansen håper å skape et kult økosystem i de gamle lokalene til et reisebyrå. FOTO: Ingebjørg Iversen

Boye Christiansen (25) er daglig leder i Skandinavian Fittings & Flanges, som holder til på Lura i Sandnes. Håvard Lejon Skjold jobber som markedskonsulent i reisebyrået Carica.

I Carica sine lokaler flyttet nylig en annen bedrift ut. I stedet for å hente inn nye leietakere, bestemte Christiansen seg for å satse på gründere i stedet - helt gratis.

– Bygget er betalt, det står bare der. Vi vil ha inn et ungt, innovativt og nytenkende miljø inn i blokkene, og lage et kult tilbud, sier Christiansen, som forøvrig er sønn av Oilers-eier Tore Christiansen, eller han «galne i gulldressen», som han selv omtaler faren sin.

Poenget er å få inn innovative gründere som kan være med på verdiskapning i Rogaland. De får kontorplass og kaffe helt gratis, og kanskje spytter Christiansen litt penger i potten, dersom han har tro på ideen.

– Jeg tror vi kan ha noe å bidra med. Vi kan både være og skaffe mentorer, og vi har et enormt nettverk gjennom Oilers som vi kan matche med de som er her, sier Christiansen.

Følg Byas.no på Facebook!

Omtrent 20 personer skal få plass i disse kontorlokalene, som skal pusses opp. Stikkord er sakkosekker, ping pong-bord og playstation. FOTO: Ingebjørg Iversen

Supplement til tilbudet som finnes fra før

Det nye miljøet blir litt a la Innovation Dock i Østre Bydel - men Christiansen understreker at de ikke vil konkurrere mot dem.

– Det blir mer et supplement til det som finnes allerede. Dette kommer jo å ligge bedre til for Sandnes, men vi jobber jo mot samme mål - verdiskapning i regionen, sier han.

De ønsker seg et kult økosystem, men har ikke satt en øvre aldersgrense.

– Så lenge det er ungt og sprekt, er det det viktigste, men det er nok ingen arbeidsplass for en revisor som leter etter kontor, sier Christiansen.

Inspirert av Oilers

Huben har fått navn etter slagordet til hockeylaget - Sammen Er Vi Sterke. De har brukt forbokstavene og kalt det SEVS Hub.

– Det fungerer på to måter, fordi vi ønsker å etablere et miljø sammen, og fordi Zevs er navnet på en gud i gresk mytologi, sier Lejon Skjold og ler.

Pusser opp for ukjent sum

Lokalet har plass til omtrent 20 mennesker, og Christiansen og Lejon Skjold lover at det skal få en real oppussing.

De håper å gjøre lokalene litt hippere, blant annet ved å få på plass et ping pong-bord, playstation og skjermer. Litt Google-aktig. De vet ikke hva oppussingen kommer til å koste.

De håper å få huben opp å gå så fort som mulig, og håper at den i alle fall er åpen før sommeren.

– Det blir råkult å få den gjengen inn. Jeg kommer til å henge mye der, avslutter Lejon Skjold.

Du kan følge prosjektet på Facebook her.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Nå skal flere få lov til å selge nattmat i Stavanger

LES MER:

Leticia og Eirik vil leve av å selge tacolefser

LES MER:

Hekkan, nå kommer det en ny burgerrestaurant til Stavanger

Publisert:
 1. Rogaland
 2. Sandnes
 3. Oppussing
 4. Innovation Dock
 5. Innovasjon

Byas fyller fem år: Slik skal det feires!

Hipp hurra for Byas! Redaksjonen takker lojale lesere og gleder seg til veien videre. Første stopp: Bursdagsfest 25. april! 🎉

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  DJ-er går sammen om nytt utested: – Det blir en av de råeste nattklubbene i landet
  30 DAGER SIDEN
 2. AKTUELT
  Drømmer om 150 utsalg: Neste uke starter alvoret for den lokale pizzakjeden
  12 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  Fretex Sandnes søker yngre kunder
  10 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  Kjekke ting som skjer i helga
  1 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Byas fyller fem år: Slik skal det feires!
  10 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Fortou utvider med nytt bar- og matkonsept på Storhaug
  2 ÅR SIDEN