Aktuelt

«Back to the Future»-fan? Da er onsdag en merkedag!

I den andre «Back to the Future»-filmen, fra 1989, reiser Marty McFly og Doc fram i tid, til 21. oktober 2015.

Publisert:
  • Vegard Nekstad
21. oktober 2015 er en ganske magisk dato for mange "Back to the Future"-fans.

Filmserien hvor Doctor Emmett Brown omgjør en gammel DeLorean til en ganske tvilsom tidsmaskin, har i nesten 30 år vært som kultklassikere å regne for flere generasjoner.

Og for mange er datoen 21. oktober 2015 ganske spesiell. Men er verden blitt slik Robert Zemeckis og de andre filmskaperne forutså? Kanskje ikke helt.

Flyvende biler og selvtørkende jakke

– Halve moroa med «Tilbake til fremtiden 2» er å se bildet den tegner av vår tid. Marty har hvite, selvknyttende sko og en selvtørkende jakke. Over ham flyr biler på små vinger, på fortauet står trådløse faksmaskiner. Selv skal han snart sveve lydløst rundt i gatene på et skateboard uten hjul, skriver Cinemateket i Kristiansand i sin omtale av den andre filmen. I flere byer vises filmen denne uka på kino.

Slik skildres 2015

Mange har forsøkt å lage hoverboard, men du ser dem (fortsatt) ikke på gata... Mange har forsøkt å lage hoverboard, men du ser dem (fortsatt) ikke på gata…
Flere firmaer forsøker å lage flygende biler, men enn så lenge holder bilene seg på bakken... Flere firmaer forsøker å lage flygende biler, men enn så lenge holder bilene seg på bakken…
I "Back to the Future 2" får den futuristiske versjonen av Marty McFly sparken, via videolink og fax. Videosamtaler er enkelt nok, men fax er sååå 1989... I «Back to the Future 2» får den futuristiske versjonen av Marty McFly sparken, via videolink og fax. Videosamtaler er enkelt nok, men fax er sååå 1989…

Robbet t-banen

Hvorfor skulle reiste egentlig Marty og Doc til 21. oktober 2015 klokka 16.29?

På egenhånd hadde nemlig Doc oppdaget at Martys sønn, utseendemessing tilsynelatende helt lik sin far, hadde blitt lurt med på å rane Hill Valley Payroll Substation.

Vel fremme i 2015, starer selvsagt kaoset. Og gamle kjenninger fra resten av «Back to the Future»-universet dukket opp.

Moralen er uansett at det ikke nytter å reise fram i tid for å endre fremtiden… Nedenfor kan du se hvor og når filmklassikeren vises på kino.

Lyst å se andre filmer? Her er ti gode Netflix-tips!

Back to the Future på kino

Lyst å se «mesterverket» på stort kinolerret? Denne uka setter Cinemateket opp de to første filmene i en digitalt restaurert utgave.

- Oslo: Onsdag 21. oktober 18.00 (de to første filmene)

- Kristiansand: Torsdag 22. oktober 18.00 (de to første filmene)

- Stavanger: Torsdag 22. oktober 18.00 (de to første filmene), fredag 23. oktober (de to første filmene) og tirsdag 29. oktober (den første filmen)

- Trondheim: Onsdag 21. oktober 18.30 (de to første filmene)

- Bergen: Onsdag 21. oktober 18.00, søndag 25. oktober 13.00

Papiravis i 2015? Joda, de finnes vel fortsatt... Papiravis i 2015? Joda, de finnes vel fortsatt…
I denne DeLorean-en reiste Marty McFly gjennom tid og rom. Her fra 2015. I denne DeLorean-en reiste Marty McFly gjennom tid og rom. Her fra 2015.
Marty og Doc. Marty og Doc.
Bad guys på hoverboard. Bad guys på hoverboard.
Publisert:
  1. Cinemateket

"Back to the Future"-fan? Da er onsdag en merkedag!

I den andre filmen, fra 1989, reiser Marty McFly og Doc fram i tid, til 21. oktober 2015.

Publisert:
  • AV: Vegard Nekstad/Krsby.no