Aktuelt

Nå har Pastabakeriet endelig åpnet i Sandnes

Etter at det har stått «åpner snart» siden april, er Pastabakeriet endelig oppe og går i Sandnes.

Publisert:

  • Ingebjørg Iversen

Da Pastabakeriet åpnet i 1995, var adressen Langgata 10. Nå er restauranten kommet tilbake til røttene, men denne gangen er de i første etasje. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Hvordan føles det å endelig ha åpnet?

Daglig leder og medeier av Pastabakeriet, Trond Vold, puster lettet ut.

– Veldig kjekt, sier han.

Følg Byas.no på Facebook!

LES OGSÅ:

LES MER:

Pastabakeriet gjenåpner i Sandnes og flørter med Stavanger

Skulle åpne i mai

I utgangspunktet skulle restauranten åpne i mai. Så håpte de at de kunne åpne før Sandnesuka i midten av juni, men til slutt ble 27. juli åpningsdato.

– Men vi hadde august, september og oktober liggende, så det gikk godt, sier Kenneth Reime, daglig leder og eier i Servit Catering. Han er også eier av Pastabakeriet.

Pastabakeriet er tatt med tilbake til røttene - da Pastabakeriet åpnet i 1995, var det nemlig på samme adresse, bare i etasjen over.

Huseier ville at restauranten skulle totalrenoveres, og det er hovedgrunnen til at åpningen ble litt forsinket. Eierne vil ikke avsløre hvor mye penger de har brukt på renoveringen, men sier at det er «noen millioner».

– Vi mistet noen måneder, men vi skal være her i mange år, sier Reime.

Kenneth Reime (t.v.) og Trond Vold eier Pastabakeriet, og samarbeider i følge dem selv godt. – Det hadde aldri gått uten Kenneth, sier Vold. – Du e goe, du og, Trond, sier Reime. FOTO: Ingebjørg Iversen

Utviklet konseptet

Det var i fjor at Pastabakeriet stengte dørene, før Vold og Reime kjøpte restauranten. De har beholdt mye, sier de, men de har også gjort noen endringer.

– Kan dere fortelle om endringene?

– Nei, sier Vold, og flirer.

– Vi har gjort det litt mer formelt, slik at man for eksempel kan ha forretningslunsjer her. Vi har laget annerledes sittegrupper og holder åpent til 01.00 på lørdager. Det er det ikke mange Sandnes-restauranter som gjør, sier Reime.

Inne i restauranten har de satset på ulike sittegrupper. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Ikke stivt

Restauranten har i tillegg utvidet menyen til å ha a la carte-meny på kveldstid.

Vold og Reime er likevel tydelige på at det ikke er et stivt sted med hvite duker og vinkelner.

– Her kan du komme som du er, sier Vold.

LES OGSÅ:

LES MER:

Garcia tar over lokalene til Basil & Co i Stavanger øst

LES MER:

Denne «restauranten» danker ut både Re-Naa og Tango

Samarbeider godt

Vold og Reime har samarbeidet tett siden de kjøpte restauranten i fjor - og de synes at de fungerer godt sammen. Vold tror at det er de ulike bakgrunnene deres som er nøkkelen.

Han har nemlig gjort mye forskjellig - han har jobbet i psykiatri, vanskeligstilte gjennom NAV, langtidsdømte i fengsel og vært daglig leder på Elixia - for å nevne noe. Reime har drevet Servit Catering de siste 20 årene.

– Jeg er god på å bygge lag, mens Kenneth er god på driften, sier han.

De kaller seg Sandnes-patrioter, og håper at Pastabakeriet kan bidra til at flere, både gauker og siddiser, velger å dra ut og spise i Sandnes.

– Vi har hatt stor lekkasje til Stavanger lenge. Flere reiser til Stavanger for å spise. Vi mangler fortsatt nok restauranter til å bli en skikkelig matby, og det er ikke sikkert at alle vet hvilke tilbud som finnes her, sier Reime.

– Folk må bruke Sandnes, sier Vold.

Utvidelse til Stavanger?

Nå gleder de seg til at rutinene skal komme skikkelig på plass i Sandnes, og duoen utelukker ikke at det kan komme et pastabakeri til Stavanger, eller andre steder i Rogaland, også etter hvert.

– Det er en del av planen. Men hvor, når, eller hvor stor restaurantene blir, vet vi ikke enda, sier Vold.

Publisert:

  1. Restaurant
  2. Sandnes
  3. Stavanger
  4. Mat og drikke
  5. Restaurantanmeldelse

Domino's-selskap vil forlate Norge

Selskapet bak Domino's Pizza ønsker å trekke seg ut av landet. Nå er håpet at noen tar over driften av restaurantene.

Oppdatert:

  • NTB

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    O’Learys vil etablere seg i Stavanger og Sandnes
    10 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Ny restaurant i de gamle Tango-lokalene: – Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften
    1 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
    8 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Hvem har #byasbeste takeaway? Du bestemmer!
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    The Shack åpner på Madla - og røper Norges-planer
    9 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Taco-kjeden utvider og starter opp restaurant i Stavanger sentrum
    2 ÅR SIDEN