Nytt streetfood-marked på Hall Toll: – Forrige gang solgte vi over 5000 retter på tre dager

Denne gang utvides markedet til fire dager.

Publisert:
Det ble solgt over 5000 retter på tre dager på markedet i februar.

– Nå har vi rigget om hele første etasje av Hall Toll til å ligne på en faktisk gate et sted ute i verden. Et eksotisk sted som ikke er Stavanger, sier daglig leder av Hall Toll, Lavrans Gjønnes til Byas.no.

Onsdag kveld går nemlig startskuddet for et nytt streetfood marked - eller gatemat-marked - hos restauranten og nattklubben i Stavanger.

Konseptet handler om mat, drikke og musikk fra alle verdenshjørner, denne gang med ekstra trykk på det asiatiske, ifølge Gjønnes.

– Denne gang har vi fem utsalgssteder med mat, og tre med drikke. Alt koster 69 kroner. Gatemat kan jo bety så mye, men vi har valgt ut mat som vi selv liker. Det blir for eksempel noe italiensk og mye asiatisk.

Følg Byas.no på Facebook!

Litt av menyer fra markedet som var i februar.

Vil lokke folk til byen i ferien

Første gang Hall Toll arrangerte et slikt marked, var i februar i år. Da var interessen på Facebook enorm i forkant av arrangementet, med flere tusen «interesserte».

I skrivende stund står 2600 mennesker på «interessert» og nesten 400 på «deltar».

– Det var noenlunde likt forrige gang. Da solgte vi over 5000 retter på tre dager, så det må jo ha vært flere tusen mennesker innom markedet. Vi håper på noe av det samme denne gang, sier Gjønnes og fortsetter:

– Forrige gang hadde vi det midt i vinterferien - denne gang har vi det midt i høstferien. Vi er litt spente, for høstferien er liksom bestemt og vedtatt som «stilletid i byen». Vi håper markedet kan lokke folk hit.

– Fullt trøkk i helgen

Forrige gang var onsdagen reservert for bransjefolk, mens det denne gang er åpent for alle fra første dag.

Åpningstidene er som følger:

  • Onsdag fra klokken 18.00
  • Torsdag fra klokken 18.00
  • Fredag fra klokken 12.00 (DJs from Mars spiller fredag kveld)
  • Lørdag fra klokken 12.00

– Matserveringen stenger klokken 22.00. Da er kokkene slitne. Vi tar ikke imot bestillinger på forhånd, så folk må rett og slett møte opp, sier Gjønnes.

– Dette er god mat servert enkelt - alle må stå og spise, som i en gate, og det gjør at man går litt rundt og er sosial. Vi forventer at dette blir like bra som sist - litt rolig start på onsdagen, men fullt trøkk utover og inn i helgen.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Fortou åpner endelig dørene i bakgården til Tou Scene

LES MER:

* Disse lokale heltene skal lage sykt god mat for Norge i kokke-OL: – Vi går for gull!

LES MER:

* Nytt sykehus på Ullandhaug betyr at du kan ta helt nye utdanninger ved UiS

Publisert:

14 ting du kan gjøre i helgen

Helg!

Oppdatert: