Sløtface-trommisen slutter i bandet etter årets festivalsommer

Lørdagens spillejobb på Mablis blir Halvard Skeie Wienckes siste konsert på hjemmebane.

Publisert:
Byas traff Halvard Skeie Wiencke på festivalområdet til Mablis før dørene åpnet lørdag. Konserten på Ajax-scenen blir hans siste i Stavanger som Sløtface-medlem.

– Det er mange som spør, men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, sier 21-åringen og smiler lurt.

Han har vært med siden begynnelsen i 2012. Helt siden bandet satte seg ned og listet opp mål på en tavle på gutterommet til bassist og bandkollega Lasse Lokøy.

Målene var blant annet å spille i Storsalen på Folken, gi ut album, dra på USA-turné og vinne Spellemann.

Alt er nå huket av, sistnevnte da munnharpestatuetten ble overlevert Stavanger-bandet i februar.

Det har bare gått oppover, men Wiencke er fast bestemt på at det er nok nå.

– Jeg føler det har vært et fantastisk eventyr, men du gjør dette fordi du synes det er gøy, ikke for suksessen, sier 21-åringen.

Sløtface under spellemannprisutdelingen i februar. Fremst vokalist Haley Shea, Wiencke på trommer i bakgrunnen.

– Utrolig dumt

Bandet har vært klar over situasjonen en stund og har full forståelse for 21-åringens valg.

– Det er selvsagt utrolig dumt, men helt fra starten har vi vært tydelige på at dette er noe alle må ha lyst til for at det skal fungere. Vi vil Halvard det beste, så dette er en avgjørelse vi støtter fullt ut, sier vokalist i bandet, Haley Shea.

– Hvordan har han bidratt i bandet?

– Han er nok den som er den mest realistiske av oss. Når jeg og Lasse får syke ideer, er han den som klarer å holde oss på jorda slik at vi faktisk kan gjennomføre dem. Så er han en veldig snill, varm og omtenksom fyr, sier Shea og forteller at hun kommer til å savne ham masse.

Nå holder bandet på å øve med en ny trommeslager, men ingen ønsker å fortelle hvem som skal ta over Wienckes rolle i bandet.

– Bandet fortsetter jo, heldigvis. Det er ikke sånn at Sløtface stopper opp, da hadde valget vært mye vanskeligere, sier Wiencke.

21-åringen er oppvokst i Vålandstubben, et lite steinkast fra festivalområdet. Da er det like greit å gå ut «bakveien».

Søkt studier

18-årsdagen feiret Wiencke med en oppvarmingskonsert for Onkel P og de fjerne slektningene på Tou Scene.

20-årsdagen et sted i USA, uten at han helt husker hvor.

– Bandtilværelsen er som et tog som aldri stopper. Det går fryktelig fort til tider, og jeg er litt redd for å bli 26 år og føle at jeg burde prøvd ut flere ting, sier han.

– Det er derfor jeg gir meg nå, så kan jeg alltids begynne med musikk igjen hvis jeg vil, legger han til.

Nå har han søkt på forskjellige studier i Oslo. Alt fra bachelor i litteraturvitenskap til indiastudier med hindi. Men om det blir noe av, tør han ikke å si noe om.

– Jeg klarer ikke å stresse, så jeg tar det veldig med ro, selv om jeg ikke har noen planer fra høsten av. Jeg kan takke nei til studiene også, sier han.

Festival i egen bakgård

Selv om han snart legger trommestikkene på hylla, ser han fram til å gjennomføre årets festivalsommer med Sløtface.

Den strekker seg til september og Wiencke har rundt 20 spillerjobber igjen. Deriblant Mablis i Vålandskogen, som ligger et lite steinkast unna barndomshjemmet.

SE BILDENE FRA MABLIS:

– I fjor satt jeg i vinduet på gutterommet og så på artistene på Ajax-scenen, sier han og ler.

Fra gutterommet har Wiencke utsikt til scenen han skal spille på lørdag kveld. Under fjorårets Mablis satt han i vinduet og klimpret på gitaren mens han så på konsertene.

Lørdagens konsert blir hans siste spillejobb i hjembyen, men musikk kommer han til å fortsette med.

– Jeg har savnet å ha musikk som hobby og ikke arbeid. Det er så mye som er gøy der ute, og det er det jeg har lyst til å ta fatt på nå. Så kommer jeg jo uansett til å drive litt med musikk på egen hånd, men mer på hobbybasis, sier Wiencke.

OBS: Du får faktisk en ny konsertsjanse med Wiencke og resten av Sløtface-medlemmene på Folken lørdag kveld. Der skal de være DJs sammen med TØFL på Mablis’ etterfest.

Publisert:

Frik ut! Sløtface er tilbake

Etter flere år uten ny musikk fra pop-punk-gjengen i Sløtface, kan man nå glede seg over «Telepathetic». Låten handler om å sitte fast i en traust situasjon, uten å gjøre noe særlig med det.

Publisert: