Disket opp gourmetmat for studentene i eksamenstida: – Dagens høydepunkt!
Rundt 400 tallerkener med gourmetmat ble servert på UiA torsdag formiddag, noe som ga en boost for studenter i eksamenstida.
– Tilbakemeldingene på rettene har vært strålende fra studentene i dag. Det er jo gøy å se at dette slår an, forteller Trond Moi til KRSby.
For andre året på rad stilte mesterkokk og fiskeekspert Trond Moi opp for å servere gourmetretter til sultne UiA-studenter i eksamenstida.
Restaurantrettene, som vanligvis koster mellom 200 til 300 kroner, ble servert for 68 kroner på UiA, et tilbud som mange studenter benyttet seg av.
– Når vi er ferdig i dag har vi sikkert servert rundt 400 tallerkener med dagens meny, som består av viltragu, fiskesuppe og tandoorilaks, sier Moi videre.
Lest saken vår om Bare Flaks – som er klare for show nummer 200 i helga?
– Deilig avbrekk
KRSby tok en runde for å sjekke hva studentene selv mente om maten. UiA-studenten Kristine Nilsen valgte å gå for viltragu, noe som absolutt falt i smak.
– Den var rett og slett veldig god, en klar femmer. Å spise her i kantina er jo dagens høydepunkt på studiedager.
Medstudentene Renate Furre og Maja Ramse bestemte seg for å prøve fiskesuppen, noe de ikke angret på.
Høye terningkast
– Den var utrolig god, og fisken var perfekt tilberedt. Det blir fort en sekser fra min side, forteller Renate og gir ordet videre til Maja.
– Jeg er helt enig! Det er utrolig deilig med et avbrekk fra eksamenslesningen for å spise god mat. Vi satt jo i forelesningen i dag og ventet på at det skulle bli lunsjtid.
Her er rettene som ble servert:
Vil motivere studentene
Virksomhetsleder for kantiner, Jon Egil Andersen, sier at målet med «matstuntet» er å gi studenter et billig mattilbud som motiverer i lesetida.
– Dette er ikke et kommersielt prosjekt, men noe som vi gjør for å få studentene i godt humør i eksamenstida. Det ble så vellykket i fjor at vi måtte hente inn Moi i år også, sier Andersen.
Kjøkkensjef på Kafe Kampus, Jette Kristensen, beskriver prosjektet som et vinn-vinn prosjekt.
– Dette er gøy for både studentene selv og for kjøkkenteamet vårt, som synes det er spennende å lage rettene sammen med Moi. Flere studenter har ventet i hele dag på denne maten, sier Kristensen.
Energiløs i eksamenstida? Her er noen tips som kan forbedre hverdagen i mørketida!