Disket opp gourmetmat for studentene i eksamenstida: – Dagens høydepunkt!

Rundt 400 tallerkener med gourmetmat ble servert på UiA torsdag formiddag, noe som ga en boost for studenter i eksamenstida.

Mesterkokk Trond Moi serverte tre signaturretter på UiA Grimstad onsdag. Torsdag tok han turen til campus i Kristiansand, i regi av Kafe Kampus, Fiskeeksperten Reinhartsen og Studentsamskipnaden i Agder.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Tilbakemeldingene på rettene har vært strålende fra studentene i dag. Det er jo gøy å se at dette slår an, forteller Trond Moi til KRSby.

For andre året på rad stilte mesterkokk og fiskeekspert Trond Moi opp for å servere gourmetretter til sultne UiA-studenter i eksamenstida.

Restaurantrettene, som vanligvis koster mellom 200 til 300 kroner, ble servert for 68 kroner på UiA, et tilbud som mange studenter benyttet seg av.

– Når vi er ferdig i dag har vi sikkert servert rundt 400 tallerkener med dagens meny, som består av viltragu, fiskesuppe og tandoorilaks, sier Moi videre.

Lest saken vår om Bare Flaks – som er klare for show nummer 200 i helga?

– Deilig avbrekk

Kristina Nilsen var en av flere UiA-studenter som prøvde Trond Mois retter torsdag.

KRSby tok en runde for å sjekke hva studentene selv mente om maten. UiA-studenten Kristine Nilsen valgte å gå for viltragu, noe som absolutt falt i smak.

– Den var rett og slett veldig god, en klar femmer. Å spise her i kantina er jo dagens høydepunkt på studiedager.

Medstudentene Renate Furre og Maja Ramse bestemte seg for å prøve fiskesuppen, noe de ikke angret på.

Renate Furre og Maja Ramse angret ikke på at de prøvde

Høye terningkast

– Den var utrolig god, og fisken var perfekt tilberedt. Det blir fort en sekser fra min side, forteller Renate og gir ordet videre til Maja.

– Jeg er helt enig! Det er utrolig deilig med et avbrekk fra eksamenslesningen for å spise god mat. Vi satt jo i forelesningen i dag og ventet på at det skulle bli lunsjtid.

Her er rettene som ble servert:

Tandoorilaks: – Laks tilberedt med indiske urter og krydder, forklarer Moi.
Viltragu med potetstappe: – Dette er en av konas favoritter, som også har slått an blant studentene her i dag, sier Moi.
Fiskesuppe: – Med flere typer fisk og blåskjell, forteller Moi.

Vil motivere studentene

Virksomhetsleder for kantiner, Jon Egil Fredriksen (t.v.), kjøkkensjef Jette Kristensen, og avdelingsleder for Fiskeeksperten Reinhartsen, Helge Fredriksen.

Virksomhetsleder for kantiner, Jon Egil Andersen, sier at målet med «matstuntet» er å gi studenter et billig mattilbud som motiverer i lesetida.

– Dette er ikke et kommersielt prosjekt, men noe som vi gjør for å få studentene i godt humør i eksamenstida. Det ble så vellykket i fjor at vi måtte hente inn Moi i år også, sier Andersen.

Kjøkkensjef på Kafe Kampus, Jette Kristensen, beskriver prosjektet som et vinn-vinn prosjekt.

– Dette er gøy for både studentene selv og for kjøkkenteamet vårt, som synes det er spennende å lage rettene sammen med Moi. Flere studenter har ventet i hele dag på denne maten, sier Kristensen.

Monica Lian Svendsen kapret Trond Moi for å få en signert utgave av «Hjemme hos Trond Moi» – som inneholder oppskriften til de tre rettene som ble servert.

Energiløs i eksamenstida? Her er noen tips som kan forbedre hverdagen i mørketida!

Publisert: