Aktuelt

Første lovlige sørlandsmesterskap – pokerproff endte på Telfords

Det ble skrevet historie på Caledonien da tidenes første lovlige sørlandsmesterskap i poker startet lørdag. For den største profilen gikk det dårlig.

Publisert:
  • Kristoffer Arnesen

Pokerproff Johnny Lodden kom på fjerdeplass og 3,2 millioner kroner under en turnering i Monte Carlo tidligere i år. Foto: Kristoffer Arnesen

Det var på forhånd høye forventninger til Johnny Lodden i helgen. Han er en av de aller største pokerprofilene i Norge, men selv proffene kan ha dårlige dager.

– Det går bra, ser du ikke alle sjetongene foran meg? Smilte Lodden ironisk rundt to timer inn i turneringen. Antall sjetonger var ikke ett imponerende syn.

– Jeg håper å ta det opp i løpet av den neste halvtimen.

Ti minutter senere fant vi han i Telfords pub, hvor han i stedet for å spille poker så på Premier League.

Noe som traff på floppen? Foto: Kristoffer Arnesen Noe som traff på floppen? Foto: Kristoffer Arnesen

– Det gikk dårlig i dag, jeg vant så godt som ingen hender, sa en skuffet Lodden.

– Er det ekstra skuffende når du på forhånd har ett kjent navn?

– Det er klart at jeg har lyst til å prestere, men noen ganger så går det ikke. Jeg hadde en elendig dag.

Men pokerproffen lar seg ikke stoppe der. Neste helg drar han for å spille i Bodø, før han drar på European Poker Tour i Malta.

– Det blir mye jobb fremover, sier Johnny Lodden.

Sørlandets første lovlige pokerturnering arrangeres på Caledonien Hotel i Kristiansand denne helgen. Foto: Kristoffer Arnesen Sørlandets første lovlige pokerturnering arrangeres på Caledonien Hotel i Kristiansand denne helgen. Foto: Kristoffer Arnesen

Forventer opp mot 400 deltagere

Det ble til slutt 155 påmeldte til den første av totalt to turneringer lørdag. Det er nemlig mulig å bli med på en ny turnering med start klokken syv.

– Jeg tipper det vil være mellom 300 og 400 påmeldte, og det er egentlig bra selv om vi ønsker jo at det skal være fullt, sier leder av Norsk Pokerforbund Sigurd Eskeland.

Han syntes alt hadde gått bra på starten av dagen.

– Det har gått veldig fint med registrering. Arrangørene er veldig drevne, og folk koser seg og det er god stemning, forklarer Eskeland.

– De som ryker ut går nok og ser fotballkamp på Telford.

Leder for Norsk Pokerforbund Sigurd Eskeland var fornøyd med starten av turneringen. Foto: Kristoffer Arnesen Leder for Norsk Pokerforbund Sigurd Eskeland var fornøyd med starten av turneringen. Foto: Kristoffer Arnesen

Det var ikke en fornøyd Johnny Lodden som satt på Telford Pub rundt klokken 14. Foto: Kristoffer Arnesen Det var ikke en fornøyd Johnny Lodden som satt på Telford Pub rundt klokken 14. Foto: Kristoffer Arnesen

– Har fått eksepsjonelt mange drittkort

Geir Byholt fra Arendal er en av dem som deltar i helgens mesterskap. En og en halv time inn i turneringen hadde han fått en helt grei start.

– Jeg gikk på en skikkelig smell helt i starten. Jeg floppa tres i konger, men en motstander fikk fullt hus på siste kortet. Heldigvis var det tidlig og hun var litt forsiktig, så da tapte jeg ikke så altfor mye, forklarer han.

Det startet dårlig for Geir Byholt, men to timer inn i turneringen hadde han klart å spille seg litt opp igjen. Foto: Kristoffer Arnesen Det startet dårlig for Geir Byholt, men to timer inn i turneringen hadde han klart å spille seg litt opp igjen. Foto: Kristoffer Arnesen

– Jeg har fått eksepsjonelt mange drittkort, og jeg har kun spilt fire hender! Men jeg vant tre av dem og dro inn litt på en flush, sier Geir, som hadde spilt seg opp igjen til gjennomsnittet.

Han har ikke spilt mye poker fra før, men håper å nå NM i Oslo.

– Det er jo målet, men jeg er mest med for gøy. Jeg hadde lyst til å oppleve å sitte i en så stor sal og spille turnering, sier sørlendingen.

– Veldig profesjonelt

En spiller som hadde startet turneringen vesentlig bedre var Kim Meland. Han hadde doblet antall sjetonger da spillerne tok første pause.

– Ja, jeg er fornøyd. Jeg dro inn mye på en flush, forklarer Kim, som er med på sin første turnering i poker.

– Jeg har ikke så store forventinger. Jeg håper på å komme videre til i morgen, så får vi ta det derfra, sier han.

Han syntes rammen rundt hele turneringen, som er arrangert av Global Poker Tours, er meget bra.

– Dette er veldig profesjonelt. Det er mange som driver med dette, så det er godt å få det i lovlige former, sier Kim før han må tilbake til bordet sitt.

Kim Meland hadde doblet antall sjetonger da de tok den første pausen. Foto: Kristoffer Arnesen Kim Meland hadde doblet antall sjetonger da de tok den første pausen. Foto: Kristoffer Arnesen

Skepsis fra Blå Kors

Forrige helg uttalte Sten Magne Berglund, fagsjef i Blå Kors, til TV2 at han ikke syntes lovlig poker-NM var positivt.

– Poker er ikke ufarlig. Farene undervurderes ofte, og de vi snakker med i pokermiljøet innrømmer at det er mange som har spilleproblemer og taper mye penger, sa Berglund.

Sigurd Eskeland har ikke fått noen klager enda på Sørlandet.

– Dette er utredet av lotteritilsynet, og de har regnet ut at det er svært lav sannsynlighet for at noen skal bli spilleavhengige av dette. Jeg tror man bør frykte andre ting enn poker, sier Eskeland.

Det har ikke lyktes KRSby å komme i kontakt med lokalforeningene av Blå Kors eller Foreningen for spilleavhengige lørdag.

Det var godt oppmøte, men ikke fullt, da tidenes første lovlige pokerturnering ble arrangert. Foto: Kristoffer Arnesen Det var godt oppmøte, men ikke fullt, da tidenes første lovlige pokerturnering ble arrangert. Foto: Kristoffer Arnesen

Publisert:
  1. Caledonien

Klart for Sørlandets første lovlige pokerturnering

På lørdag braker det løs med Sørlandsmesterskapet i Poker på Caledonien Hotel, med plass til 500 deltakere.

Oppdatert: