Aktuelt

Hotel Atlantics nye restaurant: – Her kan du fint gå i joggedress

Skandinavisk kost trenger ikke være gørrkjedelig, forteller FireLakes nye restaurantsjef.

Publisert:
  • Ingebjørg Iversen
Restauranten FireLake til Hotel Atlantic har inngang i Olav Vs gate.

Radissons nye restaurantkonsept heter FireLake, og skal fokusere på mat slik den ble laget før i tiden. For stavangerrestauranten betyr det at de har prøvd å lage mat slik vikingene gjorde det.

– Mange tror at skandinavisk kost er gørrkjedelig, men det er ikke tilfellet. Mye av den tradisjonelle maten lages ikke lenger, men det ønsker vi å vise fram her, sier restaurantsjef Mario Nelson.

Navnet, forteller han, kommer fra elementene - ild og vann.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!
Mario Nelson viser frem vindispenseren i baren.

Nelson har lang erfaring i bransjen, til tross for at han egentlig skulle bli profesjonell fotballspiller. Han er fra øygruppen Azorene i Atlanterhavet, en øy med delfiner og hvite strender.

Familien hans har alltid drevet med mat. På Azorene hadde de en vingård. Det var kanskje derfor ikke så rart at han tok over familierestauranten med såkalt «bestemor-mat» - mer overraskende var kanskje alderen hans. Han var 21 år da han tok over.

22 år gammel begynte han å jobbe med skandinaviske turister, og siden har han likt godt å jobbe sammen med de i nord.

Han har bodd flere steder i verden, og liker også godt å reise rundt for å spise.

Her er en av arbeidsstasjonene til kokkene - de skal være synlige, sier restaurantsjef Nelson.

Nå er det altså Stavanger han skal bo i fremover.

– Jeg var her i fjor og ble veldig fascinert av byen, sier han.

Han liker godt det internasjonale miljøet byen har, og håper restauranten vil passe både for hotellbeboere og siddiser.

Tidligere i år ble han intervjuet av Aftenbladet om de andre spisestedene som har åpnet i byen.

Han er ikke redd for konkurransen.

– Jeg synes konkurranse er positivt. Dette er en gastronomisk by, og vi har mye å lære av hverandre, sier han.

Han er opptatt av at folk ikke trenger å ta på finstasen før et eventuelt besøk.

– Her kan du fint gå i joggedress.

Publisert:
  1. Restaurant
  2. Stavanger
  3. Matbransjen
  4. Mat og drikke
  5. Utelivsbransjen

Nå kan du spise på denne restauranten på kveldstid igjen

For litt over ett år siden stengte Deja Vu kveldskonseptet sitt «Kita Deja Vu By Night». Nå er de tilbake, men denne gangen er det tapas de satser på.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Snart åpner det en ny restaurant i Stavanger Øst
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    En av byens beste restauranter forsvinner med ny hotellkjede
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Karlo har jobbet på restauranter over hele verden: Nå åpner han tre nye konsepter i Sølvberggata
    4 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Nå åpner det første av tre spisesteder i dette nybygget
    3 DAGER SIDEN
  5. AKTUELT
    2018 oppsummert: Mange lurte på hvem som flyttet inn her
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Neste uke åpner Olivia i Stavanger: – Vi har brukt to og et halvt år på dette
    3 ÅR SIDEN